Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Paradigma

Paradigma és igual a un model preestablert, de tota la vida però, per què no, modificable.

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Paradigma

 1. 1. Saps com es crea un paradigma ?
 2. 2. Un grup de científics van ficar cinc micos dins d’una gàbia, i al centre d’aquesta gàbia situaren una escala amb un grapat de plàtans al seu punt més alt.
 3. 3. Quan un mico pujava les escales per agafar els plàtans, els científics donaven un bany d’aigua freda, a pressió, a la resta de micos.
 4. 4. Després d’algun temps d’aplicar aquest mètode, quan un mico anava a pujar les escales, la resta de primats li ho impedien de forma violenta, donant-li una pallissa.
 5. 5. Va passar el temps i cap mico pujava les escales, tot i la temptació dels saborosos plàtans.
 6. 6. Llavors, els científics van substituir un dels micos per un altre de novell. La primera cosa que va fer va ser pujar les escales en busca de la fruita. Però els altres quatre micos, ràpidament el van fer baixar i el van colpejar. Després d’aquesta pallissa, el nou integrant del grup ja no va pujar més les escales.
 7. 7. Un segon mico va ser substituït, i va passar el mateix. A més, el primer substitut va participar amb entusiasme en el repartiment de colps. Un tercer fou canviat i es va repetir la mateixa reacció: colps i més colps. I així amb el quart, fins que tots els veterans foren substituïts.
 8. 8. Els científics, perplexos, observaren com un grup de cinc micos, que mai havien rebut un bany d’aigua freda, continuaven colpejant a aquell que s’atrevís a agafar els plàtans.
 9. 9. Si fos possible preguntar a alguns d’ells per què li pegaven a qui intentava pujar les escales, amb certesa la resposta seria: No ho sé, les coses ¡sempre s’han fet així, aquí! Et sona aquesta argumentació?
 10. 10. CONCLUSIONS <ul><li>L’escola necessita un canvi. </li></ul><ul><li>El fer per fer no té sentit. </li></ul><ul><li>Siguis valent i valenta. </li></ul><ul><li>Fuig de la simplicitat i no t’acomodis. </li></ul><ul><li>Planteja’t, què significa ensenyar en el segle XXI. </li></ul><ul><li>Aplica-ho al teu dia a dia. </li></ul><ul><li>En definitiva, fes de mestre i de mestra. </li></ul>
 11. 11. “ Solament hi ha dos coses infinites al món: L’univers i l’estupidesa humana......“ Albert Einstein

×