Projecte Final Competic 2

820 views

Published on

Projecte final del curs Competic 2 realitzat durant el curs 2011-2012

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
820
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
25
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Projecte Final Competic 2

 1. 1. PROJECTE FINAL COMPETIC 2 XAVIER MATEO
 2. 2. PROJECTE FINAL COMPETIC 2 XAVIER MATEO Bloc 1: Cultura, participació i civisme digital Bloc 2: Tecnologia digital i ús de l'ordinador Bloc 3: Navegació, comunicació i cerca digital Bloc 4: Tractament de la informació escrita Bloc 5: Tractament de la informació gràfica i sonora Bloc 6: Tractament de la informació numèrica Bloc 7: Tractament de les dades
 3. 3. Bloc 1: Cultura, participació i civisme digital En aquest bloc vam realitzar 2 activitats. La primera proposava donar-se d'alta en un fòrum, bloc o wiki i fer una participació. Vaig aprofitar que faig classes a un grup de Competic 1 i vaig crear un google grup per tal que els alumnes entressin a un grup de discussió. L'altra activitat d'aquest bloc tractava de treballar amb un sistema de lectura dels RSS. La veritat és que no tenia gaire pràctica amb aquests sistemes de lectura i vaig haver de llegir bé els materials per tal de fer la pràctica i entendre el funcionament. Vaig optar per l'igoogle i em vaig sindicar al National Geographic, a la gencat i al google notícies. Després he estat buscant més informació i trobo que els escriptoris on line són una eina molt interessant.
 4. 4. Bloc 2: Tecnologia digital i ús de l'ordinador En aquest bloc se'ns proposava que enviéssim quatre captures de pantalla inserides dins d'un document de text, on es mostressin els següents processos: Una imatge on es pogués apreciar el programa compressor de fitxers que tinc instal·lat a l'ordinador, una imatge que mostrés l'espai disponible d'emmagatzematge d'un dispositiu extern, una captura que mostrés la finestra de confirmació que informa que s'ha instal·lat un programa correctament i la finestra "Afegir o treure programes" on s'apreciés clarament el nom del programa que acabava d'instal·lar. Va ser una tasca fàcil ja que són feines que habitualment faig. El compressor que tinc instal·lat és el 7 zip i el programa que vaig descarregar d'Internet va ser Dixio.
 5. 5. Bloc 3: Navegació, comunicació i cerca digital En aquest boc se'ns proposava que enviéssim tres captures de pantalla inserides dins d'un document de text, on es mostressin els següents processos: <ul><li>La finestra del navegador que mostrés que havíem marcat l'entorn de treball Evifa com a pàgina d'inici
 6. 6. La visualització de la biblioteca d'adreces d'interès desades en el navegador.
 7. 7. Una cerca avançada a internet, on s'havia de buscar fitxers Excel (xls) amb la paraula població al domini de xtec.cat. </li></ul>Aquestes són tasques que habitualment faig servir, i que no em van presentar dificultats.
 8. 8. Bloc 4: Tractament de la informació escrita En aquest bloc se'ns donaven dues opcions. Una era parlar de la nostra experiència amb els editors de text. L'altra era buscar a la Viquipèdia l'entrada Paper electrònic i copiar el text que hi apareix. Vaig triar la segona opció perquè em va semblar més fàcil ja que no havia de pensar ni elaborar res. Era tot un procés tècnic i l'altra tasca em semblava més feixuga. No vaig tenir gaire dificultats ja que ja estava familiaritzat amb el writter, tot i que vaig descobrir l'enganxament especial i la manera de treure el número de la portada.
 9. 9. Bloc 5: Tractament de la informació gràfica i sonora En aquest bloc se'ns proposaven dues tasques. La primera consistia en preparar un fotomuntatge que servís per a promocionar el nostre centre docent o una assignatura de la nostra especialitat. Aquesta tasca no em va resultar excessivament complicada ja que el curs passat ja havia practicat amb el Gimp en el Competic1. Tot i així, considero que és un programa força complex i amb moltes eines que encara no domino. És possible que el curs vinent intenti fer algun tipus de formació relacionada amb aquest interessant programa. La segona tasca del bloc consistia a enregistrar una frase promocional i polir-la amb el programa Audacity. És una activitat complicada degut als diferents requeriments tècnics.
 10. 10. Bloc 6: Tractament de la informació numèrica Una de las tasques del bloc era crear un full de càlcul en el qual s'havia de registrar la càrrega horària per assignatures que cursa una estudiant hipotètic. Aquest arxiu havia de contenir dos fulls: En un primer full, anomenat &quot;Horari&quot; havien d'aparèixer les dades en format taula. En el segon full de l'arxiu, anomenat &quot;Gràfica&quot; havia d'aparèixer un gràfic on es reflectissin de manera clara les dades del full anterior referides al número d'hores setmanals que l'estudiant cursa de cada assignatura. Vaig fer la tasca amb relativa facilitat ja que havia treballat prèviament amb fulls de càlcul. De totes maneres vaig haver de recordar com es feien els gràfics, ja que ho tenia una mica oblidat.
 11. 11. Bloc 7: Tractament de les dades En aquest bloc se'ns van plantejar dues activitats. La primera consistia en crear una base de dades que fos aplicable al nostre àmbit escolar i després una altra relacionada amb la primera. Més tard s'havia de generar un formulari per tal d'omplir les dades de la segona taula, preparar una consulta i elaborar un informe. No havia treballat mai amb el programa de les bases de dades i per tant vaig haver de llegir força bé els materials i buscar-ne d'altres per fer la pràctica. Va ser força entretingut i em va donar feina.

×