Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
OBJECTES A L’UNIVERRS (II)OBJECTES A L’UNIVERRS (II)
VIA LÀCTEAVIA LÀCTEA
La Via Làctia és una galàxia de forma espiral on es troba el
sistema solar.
Formada :
- Mes de 200
mi...
GRUP LOCALGRUP LOCAL
El Grup Local és el grup de galàxies unides
gravitatòriament en què està inclosa la Via Làctia.
• Sis...
VIRGOVIRGO
SUPERCLUSTERSUPERCLUSTER
És una concentració en massa de les
galàxies que conté el cúmul de Virgo ,
a més del g...
LANIAKEALANIAKEA
SUPERCLUSTERSUPERCLUSTER
És el supercúmul de galàxies que és la llar de la Via Làctia
i per tant a la Sis...
FIFI
Astronomia ii
Astronomia ii
Astronomia ii
Astronomia ii
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Fg normandie 1944 2004
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Astronomia ii

Download to read offline

astromi ii

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Astronomia ii

  1. 1. OBJECTES A L’UNIVERRS (II)OBJECTES A L’UNIVERRS (II)
  2. 2. VIA LÀCTEAVIA LÀCTEA La Via Làctia és una galàxia de forma espiral on es troba el sistema solar. Formada : - Mes de 200 mil milions d’estels. - Els planetes. - Milers de nebuloses. Mesura: aproximadament 100.000 anys llum (diametre). Tot fa suposar que al centre de la Via Làctia hi ha un forat negre supermassiu La Via Làctia és una galàxia de forma espiral on es troba el sistema solar. Formada : - Mes de 200 mil milions d’estels. - Els planetes. - Milers de nebuloses. Mesura: aproximadament 100.000 anys llum (diametre). Tot fa suposar que al centre de la Via Làctia hi ha un forat negre supermassiu
  3. 3. GRUP LOCALGRUP LOCAL El Grup Local és el grup de galàxies unides gravitatòriament en què està inclosa la Via Làctia. • Sistema d'Andròmeda. Galàxia principal: galàxia d'Andròmeda (M31). • Sistema de la Via Làctia. Galàxia principal: Via Làctia. • Sistema del Triangle. Galàxia principal: galàxia del Triangle (M33). El Grup Local és el grup de galàxies unides gravitatòriament en què està inclosa la Via Làctia. • Sistema d'Andròmeda. Galàxia principal: galàxia d'Andròmeda (M31). • Sistema de la Via Làctia. Galàxia principal: Via Làctia. • Sistema del Triangle. Galàxia principal: galàxia del Triangle (M33).
  4. 4. VIRGOVIRGO SUPERCLUSTERSUPERCLUSTER És una concentració en massa de les galàxies que conté el cúmul de Virgo , a més del grup local , que al seu torn conté els de la Via Làctia i Andròmeda galàxies. Almenys 100 grups de galàxies i cúmuls es troben dins del seu diàmetre de 33 megaparsecs. És un dels milions de supercúmulos al Univers observable.
  5. 5. LANIAKEALANIAKEA SUPERCLUSTERSUPERCLUSTER És el supercúmul de galàxies que és la llar de la Via Làctia i per tant a la Sistema Solar i de la Terra . • El laniakea abasta 100.000 galàxies esteses sobre 160 megaparsecs (520 milions d' anys llum ). És el supercúmul de galàxies que és la llar de la Via Làctia i per tant a la Sistema Solar i de la Terra . • El laniakea abasta 100.000 galàxies esteses sobre 160 megaparsecs (520 milions d' anys llum ).
  6. 6. FIFI

astromi ii

Views

Total views

156

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

4

Actions

Downloads

1

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×