Crear Xtecblocs

370 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
370
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Crear Xtecblocs

 1. 1. Entreu a la pàgina web de la Xtec (http://www.xtec.cat/ ).Cliqueu a la pestanya “Recursos”.Al menú “Aplicacions”, situat a la columna de la dreta, trobareul’enllaç als blocs de la xtec.Feu-hi clic.
 2. 2.  En la nova pàgina que s’ha obert, busqueu el quadre de la part superiordreta que diu “Crea el teu bloc”. Clica-hi
 3. 3.  Cal que us identifiqueu amb el vostre nom d’usuari de la xtec. Afegiu la vostra contrasenya i cliqueu a “Entra”.
 4. 4.  Ara cal que poseu un Nom al vostra bloc. Aquest nom sortirà en la URL(l’adreça, que sempre comença amb blocs.xtec.cat/…), i només admet lletres:ni nombres, ni accents, ni majúscules, ni espais … A continuació, poseu-li un Títol . No cal que sigui el mateix que el nom. El podreu canviar sempre que vulgueu, i només es veurà una vegada obert.Decidiu si el vostre bloc serà públic (es podrà trobar amb els cercadors com google), o no (només hi podrà accedir qui tingui l’adreça URL)Finalment, cliqueu el botó “Crea un bloc”.
 5. 5. Si veieu un requadre de color vermell amb el missatge “Ho sentim aquest blocja existeix”, haureu d’anar a la pantalla anterior i buscar un altre nom que encarano hagi estat triat per ningú.En cas contrari, veureu la imatge següent.La primera adreça és la URL que s’ha de posar al navegador per a veure el bloc,mentre que la segona és la que cal escriure per entrar-hi com a administrador, ésa dir, per escriure articles, posar fotos, …El vostre bloc ja està creat!!
 6. 6. Ara, teniu dues maneres d’entrar-hi: a. Des de la URL de la pàgina anterior ( http://blocs.xtec.cat/bancdeproves/wp-admin; b. Des de la pàgina xtecBlocs de la XTEC, tal com es veu a la imatge següent. En cas de triar aquesta segona via, un cop heu entrat i us heu identificat amb el vostre usuari i contrasenya de la xtec, arribareu a aquesta pàgina que hi veieu a continuació, on a la dreta i sota el títol de “Els meus Blocs”, veureu el títol del que heu creat seguit de dos símbols: unes eines i una paperera. Clicant sobre les eines, accediu al bloc!.
 7. 7. Això és el primer que veureu: el Tauler de Control, des d’on administrareu el vostre bloc.No tingueu por, toqueu, remeneu i proveu. Tot es pot desfer i deixar tal com estava!Per veure’l tal qual el veuran els vostres visitants, clique al nom. En el nostre exemple:Taller.Per tornar a aquesta pàgina d’editar, cliqueu a la primera pestanya de l’esquerra i trieul’opció TAULER
 8. 8. En aquesta diapositiva i les dues següents, tres petits apunts abans decomençar a publicar:1)Feu una ullada a l’apartat Opcions/General i definiu l’idioma, el fus horari, …. No us descuideu sempre que feu qualsevol canvi de prémer el botó de“Desa els canvis”
 9. 9. 2) En l’apartat Opcions / Discussió, llegiu atentament les diferents opcions sobre els comentaris al vostre bloc: els permeteu o no; a qualsevol o només a persones que s’han d’identificar; els reviseu vosaltres abans de ser publicats o no, …
 10. 10. 3) Finalment, al menú Aparença podeu triar l’aspecte visual que li doneu alvostre bloc d’entre les 24 opcions diferents que hi trobareu.
 11. 11. Per qualsevol dubte, no dubteu visitar la pàgina d’Ajuda deXtecBlocs. Està molt ben estructurada i resulta de gran utilitat.

×