4a sessió

235 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
235
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
136
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

4a sessió

 1. 1. “DinamitzacióCiutadana i TIC” 4a sessió: Blocs Xarxes Socials 25 de febrer de 2013
 2. 2. Dinamització ciutadana i TIC BlocsFem un bloc amb Blogger. Alta Estructura Configuració Publicació Portem continguts d’altres eines al nostre bloc.Debat: quina utilitat pot tenir un bloc per a la nostra entitat?
 3. 3. Dinamització ciutadana i TICQuè  és  un  bloc?  Definició del TERMCATBLOC. Pàgina web, generalment de caràcter personal i pocinstitucional, amb una estructura cronològica que sactualitzaregularment i que presenta informació o opinions sobre temesdiversos.  Així doncs, un bloc és un lloc web gratuït, periòdicamentactualitzat que emmagatzema cronològicament entrades o articles(textos, gràfics, fotos) personals o col·lectius al voltant dedeterminats temes, sense necessitat de cap programa dedició depàgines web. Les aportacions hi apareixen en un ordre cronològicinvers.El bloc permet que els lectors comentin les entrades o articles ilautor pugui respondre aquests comentaris; fomenta, per tant, eltreball col·laboratiu i lintercanvi.    
 4. 4. Dinamització ciutadana i TICAl marge de les utilitzacions didàctiques concretes,bàsicament, els avantatges daquesta eina TIC sónque permet...•  ledició, publicació i distribució de continguts online (textos, imatges, elements multimèdia...)•  en ordre cronològic invers•  de forma gratuïta•  inclou la interacció amb els lectors (comentaris)•  sense necessitat de programaris o llenguatges específics•  sense requeriments tècnics•  amb una estructuració dels continguts clara i entenedora•  des de qualsevol ordinador amb connexió a la xarxa
 5. 5. Dinamització ciutadana i TIC…crear un bloc és molt fàcil, més difícil és mantenir-lo… Abans de fer un bloc… -  Necessitem un bloc? -  Podrem mantenir-lo actualitzat? -  És l’eina que necessito? -  Podré fomentar la participació? Com un conreu, el bloc l’hem de cuidar, mantenir i recollir els fruits quan arriba el moment. Hem de ser conscients de la implicació que comporta.
 6. 6. Dinamització ciutadana i TIC
 7. 7. Dinamització ciutadana i TIC
 8. 8. Dinamització ciutadana i TIC
 9. 9. Dinamització ciutadana i TIC
 10. 10. Dinamització ciutadana i TIC Xarxes SocialsXarxes socials: tipologies i principals xarxes actuals.Facebook Característiques Alta Llicència d’ús i privacitat Perfils, pàgines i grups. Publicació de continguts. Estadístiques Altres opcions: guardem el nostre timeline, baixa. Pràctica: treballem la nostra pàgina o grup de Facebook.
 11. 11. Dinamització ciutadana i TIC
 12. 12. Dinamització ciutadana i TIC
 13. 13. Dinamització ciutadana i TIC
 14. 14. Dinamització ciutadana i TIC
 15. 15. Dinamització ciutadana i TIC
 16. 16. Dinamització ciutadana i TIC
 17. 17. Dinamització ciutadana i TIC
 18. 18. Dinamització ciutadana i TIC
 19. 19. Dinamització ciutadana i TIC
 20. 20. Dinamització ciutadana i TIC
 21. 21. Dinamització ciutadana i TIC
 22. 22. Dinamització ciutadana i TIC
 23. 23. Dinamització ciutadana i TIC
 24. 24. Dinamització ciutadana i TIC
 25. 25. Dinamització ciutadana i TIC
 26. 26. Dinamització ciutadana i TIC
 27. 27. Dinamització ciutadana i TIC
 28. 28. Dinamització ciutadana i TIC
 29. 29. Dinamització ciutadana i TIC
 30. 30. Equip d’e-inclusió de la Fundación Esplai Edgar Esterli profeptt@gmail.com Aquesta presentació es pot compartir i modificar segons una llicència Creative Commons Reconeixement- CompartirIgual 3.0. 25 de febrer de 2013 einclusion@esplai.orgMoltes gràcies! http://www.slideshare.net/xarxesfce

×