TREBALL D' EDUCACIÓ FÍSICA BENEFICIS DE L' ACTIVITAT FÍSICA PER A LA SALUT
ÍNDEX <ul><li>1.QUÈ VOL DIR ACTIVITAT FÍSICA..............................................pàg 3
2.QUINS AVANTATGES TÉ L' ACTIVITAT FÍSICA........................pág 4
1)MALALTIES CORONÀRIES I ACCIDENTS CEREBROVASCULARS.
2)OBESITAT I EXCÉS DE PES.
3)DIABETIS EN ELS ADULTS.
4)CÀNCER.
5)MILLORA D ' OSSOS I MÚSCULS.
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ef

389 views

Published on

Published in: Health & Medicine
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ef

 1. 1. TREBALL D' EDUCACIÓ FÍSICA BENEFICIS DE L' ACTIVITAT FÍSICA PER A LA SALUT
 2. 2. ÍNDEX <ul><li>1.QUÈ VOL DIR ACTIVITAT FÍSICA..............................................pàg 3
 3. 3. 2.QUINS AVANTATGES TÉ L' ACTIVITAT FÍSICA........................pág 4
 4. 4. 1)MALALTIES CORONÀRIES I ACCIDENTS CEREBROVASCULARS.
 5. 5. 2)OBESITAT I EXCÉS DE PES.
 6. 6. 3)DIABETIS EN ELS ADULTS.
 7. 7. 4)CÀNCER.
 8. 8. 5)MILLORA D ' OSSOS I MÚSCULS.
 9. 9. 6)MILLORES DE CONDINCIONS MENTALS.
 10. 10. 3.QUINES CONSEQÜÈNCIES TÉ LA INACTIVITAT....................pàg 5
 11. 11. 4.QUÈ RISCOS TÉ L' ACTIVITAT FÍSICA.....................................pàg 6
 12. 12. 5.CONCLUSIÓ...............................................................................pàg 7
 13. 13. 6.FOTOS........................................................................................pàg 8 </li></ul>
 14. 14. QUÉ VOL DIR ACTIVITAT FÍSICA? Activitat física, exercici, forma física : aquestes paraules s'utilitzen normalment per referir-se a les persones físicament actives. Activitat física :És l'energia total que es consumeix pel moviment del cos. Inclou activitats de la rutina diària. L'activitat física es refereix a la totalitat de l'energia que es gasta en moure's. Les millors activitats físiques són les activitats quotidianes, en les quals cal moure el cos, com caminar, anar en bicicleta, pujar escales, fer les feines de la casa i la majoria d'elles formen part de la nostra rutina.
 15. 15. Quins avantatges té l'activitat física? L'augment de les activitats físiques té nombroses compensacions, entre elles la reducció del risc de patir certes malalties i afeccions, i la millora de la salut mental. Malalties coronàries i accidents cerebrovasculars: es poden evitar portan un estil de vida actiu, amb un nivell moderadament alt d'exercicis aeròbics. Obesitat i excés de pes: Per mantenir el pes és necessari que hi hagi un equilibri entre l'energia que es gasta i l'energia que es consumeix. Diabetis en adults: En les persones que són més actives el risc de desenvolupar diabetis és un 30-50% menor que les que són sedentàries. Cáncer: Mantenir-se físicament actiu redueix el risc de desenvolupar certs tipus de càncer, i l'activitat moderada o intensa és la millor manera de protegir-se. Millora d'ossos i músculs: Fer exercici de forma regular pot ser beneficiós per als desordres i malalties que afecten els músculs i els ossos (com l'osteoartritis, el dolor lumbar i l'osteoporosi). Fer esport ajuda a enfortir els músculs, tendons i lligaments ja densificar els ossos. Millora de condicions mentals: l'activitat física redueix la depressió clínica i pot ser tan efectiva com els tractaments tradicionals, per exemple la psicoteràpia. Si es realitza exercici físic amb regularitat durant diversos anys també es redueix la aparició de depressions.
 16. 16. Quines conseqüències té la inactivitat? La vida sedentària pot tenir com a conseqüència de malalties i fins i tot la mort prematura. els adults que realitzen una activitat física moderada, especialment durant la mitjana edat i posteriorment, tenen el doble de possibilitats que les persones sedentàries d'evitar una mort primerenca i el desenvolupament de malalties greus. El nivell dels beneficis obtinguts per a la salut és similar als que s'aconsegueixen deixant de fumar, i avui en dia es reconeix que la inactivitat és un dels factors de risc en les malalties cardíaques. .
 17. 17. Què riscos s'associen a l'activitat física? No hi ha cap acció que no comporti riscos, i l'exercici no és una excepció. Per exemple, la possibilitat de patir una mort sobtada cardíaca durant l'exercici físic intens es multiplica per 5 en persones en bona forma i per 56 a persones en baixa forma. També s'incrementa el risc de lesions, particularment en els peus, els turmells i els genolls, quan es realitzen exercicis o esports intensos.
 18. 18. conclusió Quan les persones es tornen més actives, es redueix el risc que puguin patir afeccions cardíaques, alguns tipus de càncer i diabetis, ia més poden controlar millor el seu pes, incrementar la seva resistència per realitzar treballs físics i millorar la salut dels seus músculs i els seus ossos. També tenen més possibilitats de que millori la seva qualitat de vida i la seva salut psicològica. L'activitat física no només pot afegir anys de vida, sinó que també s'estan recopilant proves que afegeix qualitat de vida a aquests anys.
 19. 19. Fotos

×