Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

De koffiecultuur in Canada

416 views

Published on


https://www.fortune.nl/

De koffiecultuur in Canada

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

De koffiecultuur in Canada

  1. 1. De koffiecultuur in Canada De teelt van koffie werd in het begin van de 17e eeuw een bloeiende onderneming, dankzij de Europeanen. Indonesi� en Vietnam waren maar een paar populaire plaatsen waar koffie werd verbouwd, verpakt en wereldwijd ge�xporteerd. Sommige historici beweren dat een man genaamd Captain John Smith degene was die koffie in Noord-Amerika introduceerde. Sommigen zeggen echter dat er lang voor die tijd koffie was in Canada. Desalniettemin was kapitein John Smith een van de vele wereldwijde handelaars in deze lucratieve gouden drank. Tijdens de oprichting en oprichting van de Canadese natie leken coffeeshops en de koffiecultuur al snel op hun Europese wortels. Deze winkels werden koffiehuizen genoemd die koffie maakten met de beste koffiemachine, maar ook alcohol en andere dranken schonken. Bovendien boden ze onderdak aan hun beschermheren, die vaak kwamen overnachten. Koffiehuizen werden al snel een lucratieve onderneming, aangezien ze de perfecte plek waren voor zakenmensen om de deal te sluiten. Toen de natie zich ontwikkelde en koffie in Canada een populaire drank werd, was er ��n bedrijf dat het allemaal in handen nam. Een koffieautomaat kopen werd hierdoor erg populair. Canadese koffiecultuur Koffie, vooral hete koffie, is een rustgevend drankje om tijdens de wintermaanden van te genieten. En dan het liefst bereid met de beste koffiemachine. Wat is er meer ontspannend dan op een zachte, leren bank te zitten, gewikkeld in wollen lagen, kijkend naar de sneeuw die buiten valt en nippend aan een kopje Joe? De Canadese koffiecultuur kan zeker worden toegeschreven aan het extreem koude klimaat. Onder die omstandigheden in een goede koffieautomaat kopen haast een must. In sommige steden, zoals Winnipeg, dalen de temperaturen ver onder de -40 � C. Maar is de kou echt wat de koffieconsumptie in Canada drijft? Een snel weetje: In 2015 plaatste een onderzoek uitgevoerd door Euromonitor Canada als nummer 1 in de wereld (van de 80 landen) wat betreft koffieconsumptie per hoofd van de bevolking. Toen dit werd uitgesplitst naar individuele koffieconsumptie, stonden Canadezen op de derde plaats (1e was Nederland, 2e was Finland) die maar liefst 152 liter per dag dronken. In Canada slaan zelfs zamboni-chauffeurs af en toe de drive-thu! Maple Syrup Latte De ahornsiroop latte is een rijke, rustgevende drank gezoet met de suiker van een boom. Om deze drank te maken, giet je gewoon zoveel ahornsiroop als je wilt in een vers gezette kop espresso. Je hebt een melkopschuimer nodig (voor het geval je geen melkstomer hebt) om een pot met gekookte melk op te schuimen. Voeg deze schuimige topping toe aan je drankje en geniet ervan.
  2. 2. Speciale koffie in Canada? Wacht, is er echt een koffiespecialiteit die Canada onderscheidt van de koffiecultuur in andere delen van de wereld? We konden niet veel koffiedrankjes vinden die zichtbaar Canadees waren. Laten we in plaats daarvan meteen naar de ware cultuur van Canada gaan... ijshockey! Tim Hortons U kent Canada niet als u die van Tim Horton niet kent. De koffie van Tim Horton werd in 1964 in Hamilton, Ontario opgericht door een hockeyspeler genaamd Tim Horton. Tim Horton is daarom een begrip in Canada en de koffie van dit fastfoodketen moet je dan ook een keer geproefd hebben wanneer je in Canada bent. Oordeel zelf of het een goede kop koffie is of gewoon een matig warm drankje.

×