WAT MERKENGEMEEN HEBBENMET GELOOF.En waarom de basisachter de meesticonische merkengeloven is.
Sommige merkenlijken somsverdacht veel opeen geloof...
Geloof in vrijheid.
Het geloof tot anders denken.Laten zien dat we ons daarom niethoeven te conformeren aan dehuidige conventies, dat wij ding...
Het geloof in een cultuur.
Het geloof in wie wekunnen zijn, wat wekunnen bereiken.
Maar wat zoudenwe kunnen leren alswe een ‘echt’geloof, zoals deKatholieke Kerk,bekijken vanuit hetperspectief van eenmerk?
Ze hebben s werelds     eenvoudigste logo dat        gemakkelijk te       reproduceren is.Deze wordt no...
De Kerk, nog niet tevredenmet het aannemen van ditgrootse symbool, bouwdevervolgens haar centravan verering.Kerken in de v...
Haar vertegenwoordigersnamen de overtuiging vande stichter met zich meetoen zij eropuit gingen omde wereld te bekeren.
Vanaf het eerste begin werd dezevendaagse openstelling geadopteerd en breide de Kerk haar diensten uit tot  bruiloften, ...
De Kerk was zich  volledig bewustvan het mantra van  de detailhandel:  locatie, locatie,       locatie!Haar kerk...
Om haar culturele enfilosofische importantie tevergroten, nam de Kerk debeste architecten, schildersen musici in dienst.Zij ...
Michelangelo beschilderdehaar gewelven.
Leonardo deed zijn uiterstebest om een wit voetje bijde kerkelijke hiërarchie tehalen, waarmee hij zijnroem veilig stelde.
Sommige mensenstaan paf van deopzienbarendehoofdkantoren vanmoderne concerns.Maar geen ervan haalt het bij deSint-Pietersk...
De Katholieke Kerk beschikt  over het brand book aller   brand books: de Bijbel
De Kerk verkocht geentastbare producten, zijverkocht een geloof...Je kon het niet beetpakken of zien,je moest erin geloven.
Het merk heeft geledenonder concurrentiedruk.De Lutheranen, de protestanten, deepiscopalen en calvinisten hebben hun bestg...
Ongeacht je      geloofsovertuiging......kun je alleen maar bewondering hebben voor      het innovatieve streve...
De meest iconischemerken ter wereldgaan over gelovenin iets.
Ze verbinden mensen met elkaaren zorgen voor synergie.Omdat ze symbool staan voor zaken die ons hartaangaan: onze waarden,...
Al hun handelengaat in de volgorde vanHart, Hoofd, Handen.
IDENTITEIT     Waarden, overtuigingen,     visie, missie en de rol die jeHART   wil spelen in de wereld.voelen ...
Wat hethart niet voelt.
Zal hethoofd nooitbedenken.
Zullen de handennooit maken.
Ontdek wat                      jou als                      ondernemer  SAGE...
ROBERT VAN GEENHUIZEN‘WHAT IF’ ROBERT+31 (0) 6 28 13 28 45http://www.whatifrobert.comhttp://www.twitter.com/whatifrobertIN...
CONNECTED BRAND PHILOSOPHY
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Grote merken bouwen als een geloof

1,618 views

Published on

Wat hebben grote merken met geloof te maken en wat kunnen we leren van een geloof als we het vanuit het perspectief van een merk bekijken?

Published in: Business
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,618
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Grote merken bouwen als een geloof

 1. 1. WAT MERKENGEMEEN HEBBENMET GELOOF.En waarom de basisachter de meesticonische merkengeloven is.
 2. 2. Sommige merkenlijken somsverdacht veel opeen geloof...
 3. 3. Geloof in vrijheid.
 4. 4. Het geloof tot anders denken.Laten zien dat we ons daarom niethoeven te conformeren aan dehuidige conventies, dat wij dingenkunnen veranderen.
 5. 5. Het geloof in een cultuur.
 6. 6. Het geloof in wie wekunnen zijn, wat wekunnen bereiken.
 7. 7. Maar wat zoudenwe kunnen leren alswe een ‘echt’geloof, zoals deKatholieke Kerk,bekijken vanuit hetperspectief van eenmerk?
 8. 8. Ze hebben s werelds eenvoudigste logo dat gemakkelijk te reproduceren is.Deze wordt nog krachtiger als je er de zoon vande oprichter van de onderneming aan verbindt - als demonstratie van het ultieme offer. Een symbool van lijden en zelfopoffering.
 9. 9. De Kerk, nog niet tevredenmet het aannemen van ditgrootse symbool, bouwdevervolgens haar centravan verering.Kerken in de vorm van het kruis.
 10. 10. Haar vertegenwoordigersnamen de overtuiging vande stichter met zich meetoen zij eropuit gingen omde wereld te bekeren.
 11. 11. Vanaf het eerste begin werd dezevendaagse openstelling geadopteerd en breide de Kerk haar diensten uit tot bruiloften, begrafenissen en dopen. Haar verenigingscentra werden de spil van de beschaafde samenleving.
 12. 12. De Kerk was zich volledig bewustvan het mantra van de detailhandel: locatie, locatie, locatie!Haar kerken staan nog altijd in het hart van een stad of dorp en vormden vaak nogsteeds het hoogste gebouw.
 13. 13. Om haar culturele enfilosofische importantie tevergroten, nam de Kerk debeste architecten, schildersen musici in dienst.Zij bedienden zich van de crème de la crème opcreatief gebied om het Woord te verbreiden.
 14. 14. Michelangelo beschilderdehaar gewelven.
 15. 15. Leonardo deed zijn uiterstebest om een wit voetje bijde kerkelijke hiërarchie tehalen, waarmee hij zijnroem veilig stelde.
 16. 16. Sommige mensenstaan paf van deopzienbarendehoofdkantoren vanmoderne concerns.Maar geen ervan haalt het bij deSint-Pieterskerk in Rome. Alsmacht kan worden uitgedrukt inde schaal van bouwwerken,vormt de Kerk een klasse op zich.
 17. 17. De Katholieke Kerk beschikt over het brand book aller brand books: de Bijbel
 18. 18. De Kerk verkocht geentastbare producten, zijverkocht een geloof...Je kon het niet beetpakken of zien,je moest erin geloven.
 19. 19. Het merk heeft geledenonder concurrentiedruk.De Lutheranen, de protestanten, deepiscopalen en calvinisten hebben hun bestgedaan een alternatief te bieden, maar zekunnen zich qua invloed en duurzaamheid bijlange na niet meten met de marktleider positiedie de Katholieke Kerk heeft veroverd.
 20. 20. Ongeacht je geloofsovertuiging......kun je alleen maar bewondering hebben voor het innovatieve streven dat door deze formidabele institutie wordt gedemonstreerd.
 21. 21. De meest iconischemerken ter wereldgaan over gelovenin iets.
 22. 22. Ze verbinden mensen met elkaaren zorgen voor synergie.Omdat ze symbool staan voor zaken die ons hartaangaan: onze waarden, normen & overtuigingen. Zecreëren sterke bedrijfsculturen en zorgen voor loyaleklanten, fans.
 23. 23. Al hun handelengaat in de volgorde vanHart, Hoofd, Handen.
 24. 24. IDENTITEIT Waarden, overtuigingen, visie, missie en de rol die jeHART wil spelen in de wereld.voelen COMPETENTIES EN VAARDIGHEDEN Kunde, intelligentie,HOOFD creativiteit en kennis.denken GEDRAG Bewijs, symbolen, je helden, uiterlijk: het tastbare en zichtbareHANDEN bewijs van wat je gelooft. doen
 25. 25. Wat hethart niet voelt.
 26. 26. Zal hethoofd nooitbedenken.
 27. 27. Zullen de handennooit maken.
 28. 28. Ontdek wat jou als ondernemer SAGE OUTLAW in je hart INNOCENT HERO beweegt... Middels de BrandJESTER EXPLORER LOVER Archetypes in een Hart, CAREGIVER Hoofd, Handen workshop van één dag en leg het fundament voor een MAGICIAN iconisch Lovemark. RULER CREATOR
 29. 29. ROBERT VAN GEENHUIZEN‘WHAT IF’ ROBERT+31 (0) 6 28 13 28 45http://www.whatifrobert.comhttp://www.twitter.com/whatifrobertINFO@WHATIFROBERT.COMSKYPE: ROBERTVANGEENHUIZENMissie: breken met conventiesdie niet werken.Wapen: verbeeldingskracht &creativiteit.Passie: Hart, hoofd & handenverbinden.Sterke merken bouwen!
 30. 30. CONNECTED BRAND PHILOSOPHY

×