Accountants& het ijsbergsyndroom
Elk jaar kun je er op wachten.Dat als je je auto naar de APK brengt...
...je wel eenszou kunnenschrikkenvan derekening.
De kans is  Voor welke toegevoegde  waarde betaal je en waar                groot dat je komt toch dat ...
Dit is het  ijsbergsyndroom...
De zichtbare waarde       voor een klant.Waar deklant voorbetaald.   De tijd, moeite en       kosten die u a...
Door u gecreëerde waardedie niet zichtbaar is maarwaar de klant welvoor betaald.= wantrouwen.= kiezen voor de goedkoopste...
Want is iets niet zichtbaarvoor de klant, bestaat hetgewoonweg niet!
Een tijd waarin uw klant  Lastig      toegang heeft tot  dilemma  meer informatie dan ooit  op elk gewenst moment...
Daar komt ook nog eens bij dat ermeer aanbieders zijn dan ooit vansoortgelijke producten in deaccountancymarktDat maakt uw...
7  manieren  om het  ijsberg  syndroom te  voorkomen  (of verminderen)
1. Zorg voor meercontactmomenten met      uw klanten.      Zo kunt u uw klant beter begrijpen entegelijkertijd l...
2. Stimuleer het    gebruik van sociale     media onder uw      medewerkers.    Laat zien dat u voor klan...
3. Ga online       boekhouden &       samenwerken       met uw klant.Zorg dat uw klant op elke gewenst ...
4. Ga innoveren!Als de producten en diensten van aanbieders op elkaar lijken, kiest uw klant logischerwijs voor de goedko...
5. Zorg voor vergaande ketenautomatisering.   Een productiestraat die u nog efficiëntermaakt door standaardisering. Maa...
6. Maak van marketing     een afdeling,     geen bijzaak. Goede marketing helpt u strategisch slim tepositionere...
7. Vergroot de      communicatieve   vaardigheden van uw         medewerkers.   Geboren worden met chari...
De ijsbergomdraaien is vooraccountants indeze tijd geenvoldoendevoorwaarde voorsucces, maar eennoodzakelijkevoorwaarde!
ROBERT VAN GEENHUIZEN‘WHAT IF’ ROBERT+31 (0) 6 28 13 28 45http://www.whatifrobert.comhttp://www.twitter.com/whatifrobertIN...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Accountants & het ijsberg syndroom

3,487 views

Published on

Marketing, Accountant, Accountancy, Innovatie, Toegevoegde waarde, Whatifrobert, Ijsberg syndroom, Online boekhouden, Online samenwerken, Accountant 3.0, Communicatie.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,487
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,615
Actions
Shares
0
Downloads
28
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Accountants & het ijsberg syndroom

 1. 1. Accountants& het ijsbergsyndroom
 2. 2. Elk jaar kun je er op wachten.Dat als je je auto naar de APK brengt...
 3. 3. ...je wel eenszou kunnenschrikkenvan derekening.
 4. 4. De kans is Voor welke toegevoegde waarde betaal je en waar groot dat je komt toch dat gevoel van geen flauw wantrouwen vandaan? Datgevoel van: ‘kan dat nou niet idee hebt goedkoper en bedonder waarom het je me niet?’ weer zoveel moet kosten.
 5. 5. Dit is het ijsbergsyndroom...
 6. 6. De zichtbare waarde voor een klant.Waar deklant voorbetaald. De tijd, moeite en kosten die u als accountantsorganisatie steekt in het leveren van een dienst, het creëren van toegevoegde waarde.
 7. 7. Door u gecreëerde waardedie niet zichtbaar is maarwaar de klant welvoor betaald.= wantrouwen.= kiezen voor de goedkoopste aanbieder.= gedwongen lagere marges voor klantbehoud.
 8. 8. Want is iets niet zichtbaarvoor de klant, bestaat hetgewoonweg niet!
 9. 9. Een tijd waarin uw klant Lastig toegang heeft tot dilemma meer informatie dan ooit op elk gewenst moment. voor u als Een tijd waarin (slechte) accountant,ervaringen snel gedeeld zijn middels sociale media. zeker in deze tijd.
 10. 10. Daar komt ook nog eens bij dat ermeer aanbieders zijn dan ooit vansoortgelijke producten in deaccountancymarktDat maakt uw aanbod relatief minderwaard vanuit het perspectief van de klant.
 11. 11. 7 manieren om het ijsberg syndroom te voorkomen (of verminderen)
 12. 12. 1. Zorg voor meercontactmomenten met uw klanten. Zo kunt u uw klant beter begrijpen entegelijkertijd leert de klant u beter begrijpen. De basis voor meer vertrouwen en een hogere waardering voor uw werk. TIP: ga sturen op het gemiddelde aantalcontactmomenten dat uw medewerkers heeftmet klanten. Zorg dat er een algemene norm is waarbij de lat steeds hoger komt te liggen.
 13. 13. 2. Stimuleer het gebruik van sociale media onder uw medewerkers. Laat zien dat u voor klanten bezig bent, ga interacties met u klant aan, leer ze beter kennen, deel successen online en verstop u niet achter uw kantoormuren! Vergroot uwtransparantie en menselijkheid: mensen willen met mensen praten, niet met bedrijven!
 14. 14. 3. Ga online boekhouden & samenwerken met uw klant.Zorg dat uw klant op elke gewenst moment online kan meekijken. Wees niet bang om te delen wat u nu echt voor hem/haar aan het doen bent.
 15. 15. 4. Ga innoveren!Als de producten en diensten van aanbieders op elkaar lijken, kiest uw klant logischerwijs voor de goedkoopste aanbieder. Heeft u eenunieke waardepropositie, zal de klant minder snel zeuren over een rekening. Wees dus zichtbaar onderscheidend voor de klant!
 16. 16. 5. Zorg voor vergaande ketenautomatisering. Een productiestraat die u nog efficiëntermaakt door standaardisering. Maar pas op, het gevaar bestaat dat efficiency zonder actief te innoveren en te werken aan onderscheidende waarde uw toegevoegde ondergang kanworden. Zolang uw aanbod op dat van iemandanders lijkt en uw unieke toegevoegde waarde er niet is of niet zichtbaar is, zult u uw concurrentie enkel kunnen aftroeven met een lagere prijs...
 17. 17. 6. Maak van marketing een afdeling, geen bijzaak. Goede marketing helpt u strategisch slim tepositioneren, toegevoegde waarde te creëren die uniek maakt, maar helpt u ook beter te communiceren met de markt en uw klanten. Bovendien kan een marketeer u helpen met sociale media effectiever inzetten en meer contactmomenten creëren met uw klant. Toegevoegde waarde zichtbaar maken of creëren!
 18. 18. 7. Vergroot de communicatieve vaardigheden van uw medewerkers. Geboren worden met charisma is niet voor iedereen weggelegd en een accountant heeft vaak helaas geen optimale communicatieve vaardigheden. Wel kunnen we allemaal significant onze communicatieve vaardigheden verbeteren. Help uw medewerkers met het opdoen van nieuwe kennis, ervaring envaardigheden op dit gebied. Zorg desnoods voor een trainer die hierbij helpt.
 19. 19. De ijsbergomdraaien is vooraccountants indeze tijd geenvoldoendevoorwaarde voorsucces, maar eennoodzakelijkevoorwaarde!
 20. 20. ROBERT VAN GEENHUIZEN‘WHAT IF’ ROBERT+31 (0) 6 28 13 28 45http://www.whatifrobert.comhttp://www.twitter.com/whatifrobertINFO@WHATIFROBERT.COMSKYPE: ROBERTVANGEENHUIZENMarketing | Innovatie | Patronendoorbreken | Creativiteit | Reclame |Toegevoegde waarde | Spreker |Tuacc | Accountancy | Twinfield

×