Flh

311 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
311
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Flh

 1. 1. Zondag 2 mei - Duindigt De dag van de deadline. De computer is aan de kant geschoven. Vandaag ben ik op de diesviering van DSK, de diergeneeskundige stu- dievereniging. We brengen de dag door op de paardenrenbaan te Duindigt in jurkjes met mooie hoeden en jacquet, geheel volgens de dresscode. De eerste paar koersen durven we nog niet zo goed geld in te zetten op de paarden. Later op de dag slaan ook wij aan het wedden. Wees gerust, het ging om luttele euro’s. De dag werd afgesloten met een gala. En tussendoor zette ik de laatste puntjes op de i wat betreft mijn inspanning voor het FLH-programma. Filmpje op youtube en de uitleg op de bus. Nu begint het lange wachten...
 2. 2. Zaterdag 1 mei - Hartingstraat 175 Voor het eerst sinds tijden breng ik twee dagen door in mijn eigen appartement. Mijn laptop draait overuren. De gefilmde beelden heb ik, na een kleine ruzie met USB, I-link en firewire-kabels, weten over te zetten naar digitale bestanden op mijn computer. Na de installa- tie van de software begint het daadwerkelijke monteren. Welke beelden wil ik nu wel en welke wil ik niet gebruiken? Twee dagen later is het filmpje in ruwe vorm af. Morge nog één dag om mijn three minutes of fame te perfectioneren.
 3. 3. Donderdag 29 april - Stadhuisplein Koninginnenacht! En de regen komt met bakken uit de hemel vallen. Hoewel we staan te swingen op de muziek van ‘Go Back to the Zoo’ op het stadhuisplein in Utrecht, besluiten we halverwege het toch op een rennen te zetten naar de HBS. Compleet doorweekt komen we daar aan. Gekleed in een warme, droge trui en ditmaal met paraplu zoeken we toch het feestgedruis op en kunnen we nog ruim anderhalf uur genieten van Session op de Neude. Toch vroeg naar bed ondanks de feesten in de stad, want morgen zal er de hele dag gemonteerd moeten worden.
 4. 4. Woensdag 28 april - Hamburgerstraat 27 Vanavond hebben we kennis gemaakt met de nieuwe raden en commissies als bestuur. De opdrachten die de nieuwe actieve leden voor deze avond hadden meegekregen werden met verve uitgevoerd. Van de dox-diesraad leerden we een dans, de WK-cie voorzag ons van hapjes en de toneelraad liet ons auditeren voor de musical. De avond werd afgesloten door ons als bestuur met een aangepaste versie van het verenigingslied. Ik heb er al het vertrouwen in dat deze enthousiaste mensen er een topjaar van gaan maken!
 5. 5. Maandag 26 april - Academiegebouw Na de vertragingen van vorige week, pak ik vandaag het bestuursleven weer op met een oratie in het Academiegebouw. Van een vriend heb ik een camera kunnen lenen en het filmen kan dan eindelijk beginnen. Uiteraard moet ook mijn bestuur verschijnen in mijn film, aangezien zij een belangrijk onderdeel zijn van mijn leven op dit moment. Dus de camera gaat mee het Academiegebouw in. In pak met lint paraderen we door de straten van Utrecht. Er zit weer schot in de voorbereidingen voor het FLH-programma!
 6. 6. Zaterdag 24 april - Dinxperlo - Barchem - Enschede De ochtendploeg vertrekt om 4.00 ‘s ochtends al naar Dinxperlo. De rest van de ochtend wordt er gelopen tot we in Barchem aankomen. Er wordt hard gelopen! Gemiddelde snelheden van 14 tot 16 kilometer per uur passeren de revue. Aan het eind van de dag staan we met het complete team aan de finish. Er wordt luid gejoeld als onze laatste lopers in OK-pak en verkleed als patiënt over de finishstreep komen. ‘s Avonds horen we dat we 99ste zijn geworden. Een mooie plaats voor een ongetraind team!
 7. 7. Vrijdag 23 april - Enschede Mijn tas van Istanbul is nog maar nauwelijks uitgepakt of ik kan weer inpakken. Vandaag vertrek ik met de trein naar Enschede voor de Batavierenrace. Zelf zit ik in de ochtendploeg en zal dus mijn tentje opzetten in Enschede om na een paar uurtjes slaap met de bus te vertrekken naar het wisselstation. Met een ongetraind team belooft het vooral een gezellig weekend te worden. Ben benieuwd naar de prestaties van het team.
 8. 8. Woensdag 21 april - Havana Terug in Utrecht en op de Stratenumkamer. Nog maar net terug in Nederland pak ik mijn bestuurstaken weer op en ga ik verder met mijn opdrachten voor FLH. Mijn eerste missie wordt het vinden van een werkende camera om het beeldmateriaal voor mijn filmpje eindelijk te kunnen schieten! Met onze terugkeer gaat ook de wekelijkse borrel door en kunnen we zelf ook aanwezig zijn op ons eigen geneeskundefeest. Vanavond kunnen we vieren dat we terug zijn met een fles champagne in de Havana.
 9. 9. Dinsdag 20 april - Sabiha Gökcen Airport Geheel onverwacht, maar het is waar: we vliegen vanavond nog op Brussel. Inmiddels was een weddenschap ontstaan over de dag waarop we zouden vertrekken uit Istanbul. Alle deelnemers hadden één YTL ingelegd. Dat vandaag de dag zou zijn, hadden maar wei- nigen voorspeld. De dag staat in het teken van inpakken en wegwezen. Driekwartier voor vertrek ontstaat onduidelijkheid. De website van het vliegveld geeft aan dat onze vlucht wederom geannuleerd is. Een telefoontje met het vliegveld later blijkt dit een fabeltje. We gaan vliegen!
 10. 10. Maandag 19 april - Gülhane Park Another day in Istanbul. Hoewel Eurlings pleit voor een versoepeling van het vliegverbod en KLM testvluchten maakt, wordt er nog altijd niet gevlogen. Gezien onze slechte ervaringen met het hostel, verkassen we vandaag naar een ander hostel om de resterende dagen te blijven. Ramen in de kamer en een warme douche! Het is een verademing. ‘s Middags sporten we in het park naast het Topkapi paleis. De eerste BECOlympics is een feit.
 11. 11. Zondag 18 april - Western District Vandaag krijgen we van de vliegtuigmaatschappij te horen dat we op zijn vroegst op woensdag zullen vliegen als er op maandag weer gevlogen gaat worden. De kans dat we voor die tijd terugkomen is nihil. Helaas moet ik de Algemene Ledenvergadering voor morgen dus afgelasten. Een bericht op de website en enkele telefoontjes later is het geregeld. De Buitenlandse Excursie Commissie neemt ons mee voor een stadswandeling in het westelijke deel van de stad.
 12. 12. Zaterdag 17 april - Vliegveld? De dag van vertrek. Of toch niet? Rond middernacht krijgen we bericht dat we de volgende dag sowieso niet zullen vliegen. Langzaam stroomt meer nieuws binnen over de vulkaanuitbarsting op IJsland. Na 200 jaar is de Eyjafjallajökull weer actief. Een aswolk maakt vlie- gen boven Europa zo goed als onmogelijk. Vliegvelden in Nederland, Groot-Brittanië, België en Duitsland zijn gesloten. Wanneer we wel terug kunnen naar Nederland is niet bekend.
 13. 13. Vrijdag 16 april - Azië Vandaag reizen we intercontinentaal. Met de boot varen we naar het Aziatische deel van Istanbul. Dit deel van Istanbul bevalt me wel. Het is er veel minder toeristisch, de moskeeen zijn er idyllischer en het eten authentieker. We drinken thee in de haven en genieten van het uitzicht. Aan de overkant zien we het Europese deel van de stad waar we de rest van de week vertoefd hebben. We zien de Blauwe Moskee, de Galatatoren, de Gouden Hoorn en de Ayasofya-moskee.
 14. 14. Woensdag 14 april - Prinseneilanden Een kleine week in Istanbul. Het wordt tijd om ook aandacht te besteden aan het FLH-programma. Ik haal mijn videocamera uit mijn tas en ben klaar voor een dag materiaal schieten voor mijn persoonlijke filmpje. Blijkbaar heeft de camera echter de reis niet geheel over- leefd. Het wisselen van bandjes lukt niet meer en ook de batterij weigert om opgeladen te worden. Kleine tegenslag, maar mountainbi- ken op de prinseneilanden maakt een hoop goed.
 15. 15. Dinsdag 13 april - Grote Bazaar We lopen door de honderden straatjes van de bazaar. Verkopers roepen vanuit hun stalletjes: ‘Let me help you spend your money’. De geur van pittige kruiden en fruitige theesoorten dringt mijn neus binnen. Alles is hier te koop: waterpijpen, schaakspellen, kookgerei... Mijn oog is gevallen op een rood lampje. Het afdingen kan beginnen. De Turkse verkoper begint op 40 YTL. Ik wil niet meer geven dan 10 YTL. We komen uiteindelijk samen op 15 YTL.
 16. 16. Maandag 12 april - Old City Hostel ‘s Ochtends vroeg 8.00. Ik stap onder de douche, die zich in een kelder bevindt. De muren zijn beschimmeld en het is maar goed dat ik mijn slippers gepakt heb. Bijhet opendraaien van de kraan komen er welgeteld twee druppels uit de kraan. Een paar verdiepingen bo- ven me hoor ik een gil: de leiding is gesprongen. Die warme douche zit er toch niet in en ik begin me steeds meer af te vragen hoe ont- wikkeld Istanbul is. Is dit een goede voorbereiding voor Kenia?
 17. 17. Zondag 11 april - Sultanahmet Istanbul, even denk je dat het een stad is zoals ieder andere in Nederland. ‘s Nachts blijkt dat anders te zijn. Daklozen zwerven over de straten en als vrouw wordt het je afgeraden alleen over straat te gaan. Overdag zien we veel bedelaars, bij voorkeur met kleine kinderen, langs de kant van de weg zitten. Zwerfkatten en -honden domineren het straatbeeld. Een Nederlandse stad is het nog niet. Vandaag ga ik door het leven als moslima. Met een sjaal als hoofddoek ga ik op avontuur in de vele moskeeen die de stad rijk is.
 18. 18. Zaterdag 10 april - Istanbul Dag een in Instanbul. Onze hostelkamer blijkt op precies dat moment in de verf te staan. Even wordt overwogen om in de buitenlucht op het dakterras van het hostel te gaan slapen. De discussie wordt onderbroken door de eigenaar van het hostel. We kunnen de nacht doorbrengen in een ander hostel.

×