Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

TREBALL PER PROJECTES

549 views

Published on

TREBALL PER PROJECTES

Published in: Education
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

TREBALL PER PROJECTES

 1. 1. TREBALL PER PROJECTES Barcelona, 5 de març de 2016 Xavi Geis Balagué UNA NECESSITAT? UNA MODA? UNA MANERA DE …
 2. 2. Competències bàsiques La finalitat de l’educació és aconseguir que els nois i les noies adquireixin les eines necessàries per entendre el món en què estan creixent i que els guiïn en el seu actuar; posar les bases perquè esdevinguin persones capaces d’intervenir activament i críticament en la societat plural, diversa, i en continu canvi, que els ha tocat viure. A més de desenvolupar els coneixements, capacitats, habilitats i actituds (el saber, saber fer, saber ser i saber estar) necessaris, els nois i les noies han d’aprendre a mobilitzar tots aquests recursos personals (saber actuar)per assolir la realització personal i esdevenir així persones responsables, autònomes i integrades socialment, per exercir la ciutadania activa, incorporar-se a la vida adulta de manera satisfactòria i ser capaços d’adaptar-se a noves situacions i de desenvolupar un aprenentatge permanent al llarg de la vida. (Currículum educació primària - Decret 142/2007 DOGC núm. 4915; ANNEX 1 )
 3. 3. Quin ambient hi ha d’haver a l’escola i a l’aula: Càlid, intel·lectualment estimulant, que involucri els nens i amb uns mestres amb els objectius clars.
 4. 4. “Es responsabilidad del educador hacer emerger el deseo de aprender. Es el educador quien debe crear situaciones que favorezcan la emergencia de este deseo(…) Estas situaciones serán más favorables si son diversificadas, variadas, estimulantes intelectualmente y activas, es decir, que pondrán al alumno en la posición de actuar y no simplemente en la posición de recibir.” “Muy a menudo la escuela da respuestas sin ayudar a formularse preguntas, da respuestas sin preguntas, mientras que el niño aprende buscando respuestas a las preguntas que se formula.” Philippe Merieu
 5. 5. QUINES SITUACIONS ENS PERMETEN FER CRÈIXER AQUEST DESIG?
 6. 6. Continguts importants i expectatives altes
 7. 7. CREIEM QUE AQUEST DESIG ESDEVÉ QUAN A L’AULA • Allò que dic és important • Es recullen les nostres/les meves inquietuds/ entra l’actualitat • Ens comuniquem entre nosaltres • Aprenem dels altres i amb els altres • Ho documentem • Ho mostrem al nostre entorn i al mon • TENIM COSES PER EXPLICAR-NOS!!!
 8. 8. ENS COMUNIQUEM
 9. 9. HO DOCUMENTEM PER APRENDRE I PER COMPARTIR
 10. 10. HO MOSTREM A L’ENTORN I AL MON
 11. 11. https://sites.google.com/a/xtec.cat/escolarellinars/
 12. 12. ESPAI DE LES PREGUNTES I DE LES “COSES” D’AULA. ALLÒ QUE DIC ÉS IMPORTANT.
 13. 13. L’AVALUACIÓ Què fem, perquè cada un dels alumnes, prengui consciència del què sap, com ho ha après i què ha de fer per millorar-ho?. AVALUACÍÓ COM A REGULACIÓ
 14. 14. " Conversar és una bona idea perquè, en general, no ignorem el mateix ". Jorge Wagensberg

×