Advertisement

More Related Content

More from webdagene(20)

Advertisement

Hverdagen til kidsa. Hva kan vi lære? Med Kristin Magnussen

 1. 98
 2. «Lik og kommenter bildet mitt på instagram»
 3. @kristinmagnussen @kristin.priv @kristin.superprivat.hemmelig.ingen.kommer.inn
 4. Råd til gamlisene • Ikke prøv å oppføre dere som ungdom for å nå oss • #Plis #ikke #skriv #setninger #med #hashtagger

Editor's Notes

 1. Eg he kje utdanning innefor noge av dette. Eg går fortsatt på ungdomsskulen. Men eg he gode greia på ke eg som ungdom helle på med på sosiale medie.Og det er nettopp det eg skal snakke om her i dag.
 2. De fleste av dåkk he nok hørt om snapchat. Men eg tvile på at alle er klare øve koss med unge bruke appen.
 3. Når me står opp om morningen
 4. Eller kanskje sånn her så e snapchat det første du sjekke.
 5. Då ser ofte appen sånn her ut... Dåkk lure gjerne då på koffor folk sende så mange snapper og ke e poenget med de?
 6. Det he seg sånn at snachat telle opp antall dager du har snappet med noen. For kver dag du he sendt og mottatt en snap fra nogen øker tallet, eller streaken som me kalle det. Alle desse talå dåkk ser oppe her er streaker med forskjellige personer. Kver dag sende altså ungdom et bilde til alle desse folkå for å «holda streaken» som me seie. Men det e jo stress å måtta senda en personlig snap kver dag te alle enkeltpersonane du he streak med. Derfor sende for et fellesbilde så de sende te alle snapvennane sine. Her er nogen eksempel på di
 7. Nogen sende bilde av natur, venner eller mat. Men de fleste sende sånne her.
 8. GM - god måren Viss du føle deg ekstra kreativ så kan du endra litt på det då. STREAK
 9. Men d kan også sende nattasnap Da skriver du GN. God natt Men her på du huske på en ting. Om du ikkje er en nattløve og legger deg så seint må du skrive dette. GN - legge meg ikkje ennå. Du vil jo ikkje at folk ska vita at du legge deg tidlig.
 10. Om d føle for det kan du senda en på dagen. Då kan du skriva skjer. Men igjen må du huska på noge! Skjer - sende te alle. Det e viktig at folk ikkje trur du sendte bare te di.
 11. Svaret på koffor folk bruke så mye tid på dette e nok veldig varierende fra person te person. Nogen gjer det nok fordi det er kult, andre for å holda kontakt med folk men eg trur mesteparten bare gjer det fordi alle andre gjer det.
 12. Heldigvis e det ikkje bare streaksnapping ungdom helle på med på snapchat. DE fleste av oss følge og for eksempel kjendiser, bloggere og youtubere på snapchat. Nogen av oss, eg ska kje sei alle, bruke og snap te å se på nyheter. Fordelen med desse nyhetene er at det ikkje e lange, kjedelige artikler en så lesa gjennom men at de er kjappe, enkle og lette å forstå.
 13. Snap blir og ofte brukt for å snakka med folk som f.eks når d vil verme nogen.
 14. Ikke nok med en bruker
 15. Stalkeappen
 16. Brukt og til idrettslag, arragnement og klassegrpper
 17. Bursdagshisener Kanskje ikke alltid like gøy
 18. Du går ikkje ned på alle fire for å snakke med en hund. Før eg avslutte er det en liten ting eg vil spør dåkk om. Eg må bare ta en kul snap. Når eg gjer dette tegnet hadde det våre dritkult om dåkk kunne laga litt lyd. Tusen takk for meg
Advertisement