Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Case: Operaen (Webdagene 2013)

518 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Case: Operaen (Webdagene 2013)

 1. 1. Den Norske Opera & Ballett BEKK Consulting AS Den nye operaen.no – slik det egentlig hendte @lchalvorsen open.bekk.no
 2. 2. 7 personer + kunden 4 konsept- retninger 6 uker konsept- arbeid 16 uker implementering 0 godkjente wireframes
 3. 3. Vi skal gjøre livet større
 4. 4. “Har du vært i Operaen noen gang? Hvorfor ikke?” “Hvorfor valgte dere akkurat denne forestillingen?” “Hva visste dere om den før dere kom?”
 5. 5. “Svanesjøen og den slags synes jeg er nydelig, og Tornerose, og… jah…” “Jeg kjente historien i grove trekk, komponisten…noen biter av musikken. Men jeg skal innrømme at jeg ikke kjente mer enn det, for det er første gang jeg ser den.” “Ellers er det jo sånn, altså alt er jo…det er jo noen du alltid må se, da!”
 6. 6. “Nei, opera tror jeg vel egentlig ikke er min greie…uten at jeg selvfølgelig har sett en eneste opera!” “Jeg har vel en slags forestilling om at det er ganske dyrt…jeg har ikke sjekket, da, men…det er i alle fall mitt inntrykk at jeg ikke har råd til å gå dit.” “Jeg føler også veldig når jeg ser på opera og ballett…at det…er jeg dum som ikke skjønner, eller? Det er liksom noe jeg ikke ser så ofte.”
 7. 7. Forskjellen mellom en liste med behov og en problemstilling: den ene leder til en liste med features, den andre til et konsept.
 8. 8. “Alle er jo sorte med firkanter på!”
 9. 9. “På hvilken måte hever kunnskap opplevelsen?” “Jo mer jeg forstår, jo mer får jeg ut av opplevelsen”
 10. 10. RETNING C FOKUS Forestillingene SPRÅKBRUK Avhenger av sjangeren på forestillingen og innholdet VISUELLE VIRKEMIDLER Unik branding av hver forestilling ELELEMENTER Forestillingspresentasjoner, behind-the-scenes, portrettintervjuer med utøvere om rollen - forestillingskampanjer
 11. 11. Dagen etter siste demo, fem dager før lansering: tre hvite hår plukket fra Lindas hode
 12. 12. 80% økning andel billetsalg fra nett 60% økning andel trafikk på mobil og nettbrett
 13. 13. Den Norske Opera & Ballett BEKK Consulting AS INNSIKT – KONSEPT – SITTE TETT – GERILJATESTING – EN KUNDE SOM TØR @lchalvorsen open.bekk.no…and that’s how we made it rock!

×