FAQ Admin


Inhoud

1 Kan ik berichten verwijderen?
2 Wat is een sticky post?
3 Hoe verwijder ik het best sticky posts?
4 ...
Ook als u een complete thread wilt verwijderen, dient u alle berichten van die thread aan te klikken.
Pas op met het verwi...
> Forum opties
> Admin opties
> Add/Remove VIP
> Add VIP

Vink aansluitend de gewenste VIP aan, klik op 'Select poster' en...
Antwoord:
Een thread is het geheel van antwoorden/reacties op een bepaalde vraag. Als voorbeeld:
9
Is het mogelijk om ...
de weergave naar eigen smaak in te stellen. Deze instelling wordt alleen behouden op de eigen
computer. Heeft u een bepaal...
- kopieer de hele inhoud van wat u dan te zien krijgt en mail dat aan info@webindeklas.nl

Wij brengen u aansluitend zo sp...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Voicemailboard Admin Faq

776 views

Published on

Antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent het voicemailboard.

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
776
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Voicemailboard Admin Faq

  1. 1. FAQ Admin Inhoud 1 Kan ik berichten verwijderen? 2 Wat is een sticky post? 3 Hoe verwijder ik het best sticky posts? 4 Kunnen New topis ook alleen door de admin worden geplaatst? 5 Wat heeft een docent er aan, als alleen hij een new topic mag plaatsen? 6 Kan ik bepaalde posters bannen? 7 Wat is het verschil tussen bannen en deleten? 8 Wat is een thread? 9 Is het mogelijk om alle vragen op één pagina kan krijgen? 10 Hoe kan ik alle berichten op een cd zetten? 11 Is er een mogelijkheid om eerst alleen de threads te zien? 12 In ons computerlokaal moeten de leerlingen altijd eerst bevestigen dat de software van Vimas te vertrouwen is. Kan dat ook automatisch geregeld worden? 13 Ik wil graag een video van www.youtube.com of iets via www.scribd.com integreren in een opdracht. Kan dat? 14 Ik heb alle geboden oplossingen geprobeerd, maar het lukt me niet om iets in te spreken. Wat nu? 1 Kan ik berichten verwijderen? Antwoord: Ja. Ga daarvoor als volgt te werk: > Forum opties > Admin opties > Delete Posts Vink aansluitend alle berichten die u wilt verwijderen aan en klik op 'Delete Messages' onderaan op de pagina.
  2. 2. Ook als u een complete thread wilt verwijderen, dient u alle berichten van die thread aan te klikken. Pas op met het verwijderen van 'sticky posts'! 2 Wat is precies een sticky post? Er wordt wel iets verteld over een bericht dat bovenaan blijft staan. Kan bijvoorbeeld een welkomstbericht van een docent aan leerlingen als een sticky post worden geplaatst? Antwoord: Dat zou een goede mogelijkheid zijn. Normaal gesproken komt de thread, waarop het laatst geantwoord is, helemaal bovenaan te staan. Mocht u willen dat een bepaald bericht altijd bovenaan staat - bijvoorbeeld een welkomstboodschap of een korte uitleg - dan kunt u dat bericht markeren als sticky post. 3 Hoe verwijder ik het best Sticky posts? Antwoord: Een bericht kan altijd vast op de eerste plaats gezet worden via Sticky Posts in de admin-optie. Voorzichtigheid is echter geboden bij het verwijderen van zo'n bericht: Dat bericht staat weliswaar bovenaan, maar blijft ook als thread intact in de chronologische volgorde van het board. Het is dus niet een kopie van de eerste opname, maar hetzelfde bericht staat dan gewoon twee keer in het overzicht. De makkelijkste oplossing is het oorspronkelijke bericht weg te gooien en en niet de sticky post. Een andere mogelijkheid is om eerst de status van sticky op te heffen, want dan staat het bericht ook niet meer twee keer in het overzicht. 4 Is het mogelijk dat new topics alleen door de admin gepost kunnen worden? Antwoord: Ja. Ga daarvoor als volgt te werk. Plaats een bericht op het VMB met de gewenste naam, bijvoorbeeld 'docent'. Daarna dient deze naam als VIP gemarkeerd te worden.
  3. 3. > Forum opties > Admin opties > Add/Remove VIP > Add VIP Vink aansluitend de gewenste VIP aan, klik op 'Select poster' en vervolgens op 'Save VIP'. Alleen threads die geopend worden met de naam 'docent' (zonder aanhalingstekens) in het naamveld, worden dan op het VMB geplaatst. Het kan eventueel (nog veel) safer gemaakt worden door een check uit te voeren op het ip-adres van de computer, maar dan kunt u alleen nog maar vanaf die computer met dat ip-adres een thread starten (bijv. alleen vanaf uw computer thuis). 5 Ik begrijp uit de FAQ vraag 4 niet over de mogelijkheid dat new topics alleen door admin gepost kunnen worden. Als ik namelijk de enige zou zijn die new topics kan posten, dan betekent dat toch dat leerlingen dat niet kunnen? Wat zou je als docent hieraan hebben? Antwoord: Leerlingen kunnen dan inderdaad geen new topics plaatsen. Het voordeel voor de docent is, dat je de leerling dan dwingt om op een eerder onderwerp of vraag te antwoorden en de berichten niet verspreid over het board verschijnen. Tevens is dan direct duidelijk bij welke opdracht een bericht hoort. 6 Kan ik bepaalde posters bannen? Antwoord: Ja, ga daarbij als volgt te werk. > Forum opties > Admin opties > Add/Remove Ban > Add Ban Vink aansluitend de gewenste Ban aan, klik op 'Select poster' en vervolgens op 'Save Flag'. 7 Wat is het verschil tussen bannen en deleten? Antwoord: Bij bannen wordt een bepaalde gebruiker/computer uitgesloten van gebruik van het voicemailboard. Dat kan interessant zijn in geval van spam of ongewenste berichten. Bij deleten worden één of meerdere berichten verwijderd. 8 Wat is een thread?
  4. 4. Antwoord: Een thread is het geheel van antwoorden/reacties op een bepaalde vraag. Als voorbeeld: 9 Is het mogelijk om alle vragen op één pagina kan krijgen? Leerlingen zijn de vragen aan het beantwoorden, maar beantwoorden op dit moment alleen maar de eerste vier vragen en zien niet dat je d.m.v. de pagina's door kan klikken naar de andere vragen! Antwoord: Ja, dat is mogelijk. Standaard staat het aantal threads per pagina ingesteld op 5, maar dat kan verhoogd worden in veelvouden van 5 tot maximaal 50. Neem daarvoor contact op met de leverancier en geef uw wens door op: support@webindeklas.nl Let op: hoe meer threads en hun antwoorden per pagina worden opgevraagd, hoe langer de laadtijd wordt. 10 Ik heb inmiddels heel veel berichten op het board staan. Wat kan ik het beste doen om alle berichten op een cd te zetten? Het is een hoop werk om elk bericht apart op te slaan. Is er een snellere manier? Antwoord: Daar is de Itunes-podcastfunctie voor. Met een programma als iTunes/Ziepod kun je je abonneren op een podcast van een forum (in geval van board 6 staat die op http://www.webindeklas.nl/mp3mail/voicefiles/podcast.php?board=6). iTunes/Podpuppy download dan alle mp3's van een forum lokaal op je ipod of je computer, en haalt nieuwe berichten op zo gauw die op het forum staan. Een uitgebreide handleiding over het gebruik van Podpuppy te downloaden van de pagina http://www.webindeklas.nl/main/index.php?id=5 of rechtsreeks via http://www.webindeklas.nl/main/data/docs/vmb_podpuppy_nl.pdf 11 Op mijn voicemailboard staan heel veel berichten. Een prachtig middel, maar naarmate er steeds meer berichten op komen te staan, is het openen en laden van de pagina bijna onmogelijk. Er komen per periode 7 weken zo'n 100 berichten bij. Is er een mogelijkheid om bij de interface in te stellen dat iedereen alleeen de threads eerst ziet en daar op moet klikken om alle berichten binnen de thread te kunnen zien? Antwoord: Onder 'Forumopties' is dat aan te passen. Onder 'Index presentatie' zijn diverse mogelijkheden om
  5. 5. de weergave naar eigen smaak in te stellen. Deze instelling wordt alleen behouden op de eigen computer. Heeft u een bepaalde voorkeur die altijd en op alle computers moet gelden, kunt u dat door ons zo laten instellen. Neem daarvoor contact op met support@webindeklas.nl. 12 In ons computerlokaal moeten de leerlingen altijd eerst bevestigen dat de software van Vimas te vertrouwen is. Kan dat ook automatisch geregeld worden? Het gaat om het volgende bericht: Antwoord: Vraag uw systeembeheerder om deze applicatie op te nemen in de image voor het computerlokaal. 13 Ik wil graag een video van www.youtube.com of iets via www.scribd.com integreren in een opdracht. Kan dat? Antwoord: Ja, dat kan. Zie daarvoor de uitgebreide handleiding Integratie op http://webindeklas.nl/main/index.php?id=5. 14 Ik heb alle geboden oplossingen geprobeerd, maar het lukt me niet om iets in te spreken. Wat nu? Dit kan te maken hebben met netwerk-/firewall-instellingen op het schoolnetwerk. Ga als volgt te werk om de oorzaak op te lossen: - klik met rechtermuisknop op het java-icoontje in de system tray rechtsonder (het koffiekopje links in de system tray) - kies dan voor ‘Open java console’
  6. 6. - kopieer de hele inhoud van wat u dan te zien krijgt en mail dat aan info@webindeklas.nl Wij brengen u aansluitend zo spoedig mogelijk op de hoogte van de oplossing.

×