Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
11 Rollenspel HotelRol AIn dit rollenspel heet je mevrouw / meneer de Vries. Je hebt via internet een hotelkamer g...
15 Rollenspel: DiscussieEr zijn allerlei ideeën om te voorkomen, dat jongeren spijbelen en in de problemen komen. In
F...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

of

Rollenspel Slide 1 Rollenspel Slide 2
Upcoming SlideShare
Uebungsprogramm gekuerzt
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0 Likes

Share

Download to read offline

Rollenspel

Download to read offline

Rollenspel ten behoeven van de LIO-dag 2011

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Rollenspel

  1. 1. 11 Rollenspel Hotel Rol A In dit rollenspel heet je mevrouw / meneer de Vries. Je hebt via internet een hotelkamer geboekt voor 10 t/m 12 december in een buitenlandse stad. Vrij laat kreeg je een schriftelijke bevestiging van het hotel. Helaas blijkt dat er fouten gemaakt zijn: • In plaats van twee overnachtingen zijn er vier gereserveerd. • Bovendien is de prijsklasse een stuk hoger. Je had gereserveerd voor ca. 50 Euro per nacht, maar er staat 75 Euro. Je belt hotel ASTORIA op om de boel recht te laten zetten. Laat blijken dat je enigszins geërgerd bent, omdat ze meteen twee fouten tegelijk maken en de bevestiging zo laat stuurden. Rol B Je bent medewerker van hotel ASTORIA. Door een computerstoring kun je niet bij het automatische reserveringssysteem. Als mensen bellen met klachten moet je de reservering op papier zoeken. Een omslachtige en vervelende klus. Ook heb je een collega, die veel fouten maakt, maar dat kun je natuurlijk niet tegen de klanten zeggen. Als mensen bellen met klachten probeer je beleefd te reageren en hen te helpen. Op de reservering per internet van mevrouw / meneer de Vries staat dat zij voor een kamer van 75 Euro wensen en twee overnachtingen voor 10 t/m 12 december.
  2. 2. 15 Rollenspel: Discussie Er zijn allerlei ideeën om te voorkomen, dat jongeren spijbelen en in de problemen komen. In Frankrijk / Duitsland is er nu een nieuw idee in een grote stad. De politie surveilleert daar overdag in winkelcentra en speurt naar kinderen en jongeren die eigenlijk op school zouden moeten zitten. Als ze een leerling vinden bellen ze de school en brengen hem of haar terug naar school. Ook ’s avonds laat zijn er agenten op straat om jonge kinderen die dan nog rondlopen terug te brengen naar huis. Laatst las je ook een verhaal in de krant, dat de burgemeester van die stad er niks op tegen had, als kinderen wel eens een tik van hun ouders krijgen. “Daar is nog niemand slecht van geworden”, aldus de burgemeester. Ook was hij een voorstander van de aanwezigheid van een bewaker of agent in de school. Rol A Je vindt dit soort dingen prima. De meeste jongeren zijn OK, maar er zijn er altijd een paar die dreigen te ontsporen. Een paar maatregelen zoals deze kunnen daarbij helpen. Want tot nu toe gebeurt er veel te weinig om hen tegen te houden. En een tik van je ouders kan ook best helpen. “Wie niet horen wil, moet maar voelen”, zeggen ze wel eens. Soms zijn kinderen niet voor rede vatbaar, en snappen ze het alleen als het even pijn doet. Dat hoeft toch nog niet meteen in geweld of mishandeling te eindigen? En in de scholen mag er ook wel wat meer toezicht zijn. Er is totaal geen controle op wapens of drugs enz. Hoeveel doden moeten er nog vallen, voordat er wat aan gedaan wordt? Rolle B Je vindt dit soort ontwikkelingen maar griezelig. Voor je het weet ontstaat er in een winkelcentrum een soort klopjacht op kinderen, die natuurlijk graag verstoppertje gaan spelen met de politie. Wie weet escaleert het alleen maar: een aantal zal zich misschien wel nog wel sneller gaan bewapenen om zich te verweren. En wat in het buitenland werkt, hoeft bij ons nog niet te werken. Op school is het veilig genoeg, vind je. Als er een agent staat heb je al helemaal het idee dat het niet pluis is, toch? Alsof er dan geen drugshandel of wapenbezit meer zou zijn. Kinderen slaan om je gelijk te halen vind je al helemaal verschrikkelijk. Volwassenen die het niet met woorden afkunnen en dan hun kind maar gaan slaan, waar gaat dat heen? Misschien dat veel ouders wel het verschil tussen een tik en mishandeling begrijpen. Maar als je zegt dat je een tik normaal vindt, zullen sommige ouders, die hun kinderen feitelijk mishandelen, zich aangemoedigd voelen om door te gaan.

Rollenspel ten behoeven van de LIO-dag 2011

Views

Total views

1,401

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

10

Actions

Downloads

8

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×