projecte dofins.ppt

2,724 views

Published on

Molt més important que aprendre tecnologia és aprendre amb la tecnologia, aprendre a saber utilitzar la informació i aprendre a treballar en el nou entorn. En aquest context, doncs, el repte és ensenyar a aprendre. (Catalunya en Xarxa. Pla estratègic per a la societat de la informació)
La competència digital consisteix a disposar d'habilitats per buscar, obtenir, processar i comunicar informació, i per transformar-la en coneixement. A més, ajuda a desenvolupar totes i cadascuna de les altres competències.
En el Salvat som molt conscients de la importància de les competències bàsiques i fem que els nostres alumnes tinguin el màxim d’eines al seu abast per desenvolupar-les de la manera més adient.
En els temps actuals on la informació i comunicació son, gairebé, de vital importància, nosaltres hem fet una opció clara:
-Intentar fer competents digitals als nostres alumnes mitjançant
una eina senzilla “Els Blocs”.
Els Blocs ofereixen moltes possibilitats d'ús en processos educatius. Per exemple, per estimular els alumnes a: escriure, intercanviar idees, treballar en equip, dissenyar, visualitzar de manera instantània el que produeixen, etc. Per això tenim diferents bloc: Cuc-Ràdio, és una aposta per a fomentar l’expressió oral. El Cuc de l’Aula d’Acollida, Els Primers del Salvat i Racó de 5è i 6è són blocs de classe on l’atractiu és impulsar l’escriptura i intercanviar aprenentatges.
Finalment el bloc Gran. ”Escola Joan Salvat Papasseit” utilitzat com a instrument d’informació i comunicació amb les famílies.
La nostra escola fa tres anys que té un bloc allotjat al servei xtec “ Escola Salvat Papasseit de Santa Coloma” és un bloc de primària i infantil on es publiquen les notícies de l’escola. La bona rebuda que ha tingut sempre aquest bloc ens va portar a plantejar-nos la possibilitat de crear-ne d’altres on els nens poguessin dir-hi la seva no solament a nivell de comentari, sinó participant activament i creant els seus propis articles.
Ens vàrem adonar que no podia ser un bloc creat a xtec de bloc, ja que els alumnes no podien tenir compte propi, per això vàrem decidir allotjar el bloc del projecte dels dofins a la plataforma blogger.
“Dofins del Salvat Papasseit 1r . Primària” és un bloc on tenen accés professors i alumnes de 1r, aquests últims a través d’un compte que tenim creat per 1r-A .
Els alumnes escriuen els seus petits textos amb la supervisió del professorat i a l’hora de publicar signen amb el seu nom i un dibuix .
El bloc és una eina útil on els alumnes han pogut plasma a través de l’expressió orals, escrita i gràfica el que han après sobre els dofins.

A la presentació del bloc trobem:
“Aquest bloc el tenim per:
- Consultar informació a Internet .
- Per fer activitats online.
- Per publicar les nostres descobertes i treballs.”
El procés del treball al bloc anava lligat al treball progressiu del projecte, va tenir diferents fases:
-Distribuir els nens per parelles de treball.
-Repartir les preguntes i dubtes a resoldre.
-Cercar les imatges adients a Internet.
-Redactar la resposta a cada pregunta.
-Escriure en l’entrada del bloc.
-Practicar la lectura en parelles de treball.
-Gravar la lectura del nostre escrit , amb el programa Audacity
-Publicar l’entrada al bloc. Amb l’escrit, la imatge d’Internet, la lectura del text i la foto del moment en que gravàvem.
Aquest bloc el vàrem utilitzar durant el projecte, al 1r trimestre, després ha quedat inactiu
Objectius del treball:
-Conèixer eines tecnològiques aplicables a l’educació.
-Adquirir domini d’eines TIC i TAC en diferents formats: recerca per Internet d’informació,text, vídeo , imatge i àudio.
-Iniciar el treball de les destreses bàsiques per l'elaboració d’un bloc.
-Implementar les TIC dins del currículum.
-Millorar la lectura (entonació, respecte per la puntua

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,724
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
174
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

projecte dofins.ppt

  1. 4. PROJECTES <ul><li>Els alumnes són els principals protagonistes dels seus aprenentatges . </li></ul><ul><li>Triar el tema de treball segons els seus interessos. </li></ul><ul><li>Construir els nous coneixements a partir dels que posseeixen. ( Què sabem ?) </li></ul><ul><li>Establir els objectius del treball ( Què volem saber?) </li></ul><ul><li>Aprendre el que realment és significatiu . </li></ul><ul><li>Cercar les fonts d'i nformació ( Internet, llibres, revistes ). </li></ul><ul><li>Compartir el procés d'aprenentatge amb els altres companys. (treball cooperatiu : WebQuest ,, JClic , Què hem après ) </li></ul><ul><li>Planificar la pròpia tasca. </li></ul><ul><li>Responsabilitzar-se davant del grup i divertir-se aprenent. </li></ul><ul><li>El treball per projectes permet la integració i la inclusió. </li></ul>
  2. 5. BLOG <ul><li>Potenciar i fomentar la lectura ,escriptura i expressió oral. </li></ul><ul><li>Desenvolupar habilitats de cerca i processament de la informació. </li></ul><ul><li>Reforçar l'autoestima de l'alumne que esdevé creador i editor de missatges propis i comparteix amb la resta de companys. </li></ul><ul><li>Els blocs fan possible que l'aula surti del seu espai físic i poder accedir des de qualsevol lloc. </li></ul><ul><li>Permet a les famílies poder observar la feina escolar dels seus fills i compartir bones estones a casa. </li></ul><ul><li>E ina d’ensenyament i aprenentatge que fomenta l’aprenentatge significatiu i col·laboratiu i permet l’accés i creació de coneixement. </li></ul><ul><li>El blog com a recull del procés d'aprenentatge facilita els processos d'avaluació. </li></ul><ul><li>El treball de blogs permet la integració i la inclusió. </li></ul>
  3. 6. LA COMBINACIÓ DE LES DUES EINES <ul><li>Permetrà treballar amb eficiència per assolir els objectius , continguts i competències que ens hem proposat. </li></ul><ul><li>Treballar amb la informació en grup i amb l’objectiu de resoldre preguntes i elaborar un producte final per poder publicar i ensenyar als nostres companys. </li></ul><ul><li>L’assoliment de la competència digital a través del constructivisme social i d’una competència transversal, ja que treballem totes les àrees curriculars. </li></ul><ul><li>Els alumnes poden ser membres d’un grup , malgrat les seves diferències. </li></ul>
  4. 7. COM FEM EL PROJECTE <ul><li>Procés del projecte de treball </li></ul><ul><li>Tria el tema a treballar. </li></ul><ul><li>Recull de coneixements previs (Què sabem?) </li></ul><ul><li>Índex (Què volem saber?) </li></ul><ul><li>Què hem de fer? Per descobrir el què volem saber?On podem trobar informació: Internet, WebQuest, Jclic, vídeos, llibres, revistes, biblioteca escolar… </li></ul><ul><li>Recollir i organitzar la informació </li></ul><ul><li>Donar resposta (Què volem saber?) </li></ul><ul><li>Avaluació (Què hem après ?) </li></ul>
  5. 8. COM CREEM EL BLOG <ul><li>El procés del treball al blog anava lligat al treball progressiu del projecte, va tenir diferents fases: </li></ul><ul><li>Distribuir els nens per parelles de treball. </li></ul><ul><li>Repartir les preguntes i dubtes a resoldre. </li></ul><ul><li>Cercar les imatges adients a Internet. </li></ul><ul><li>Redactar la resposta a cada pregunta. </li></ul><ul><li>Escriure l’entrada al blog. </li></ul><ul><li>Practicar la lectura en parelles de treball. </li></ul><ul><li>Gravar la lectura del nostre escrit amb el programa Audacity </li></ul><ul><li>Publicar l’entrada al blog amb l’escrit, la imatge d’Internet, la lectura del text i la foto del moment en que gravàvem . </li></ul><ul><li>Ensenyar als nostres companys el resultat final . </li></ul>
  6. 11. Al 3r trimestre reprendrem el blog dels dofins per tornar a gravar la lectura i poder comprovar com hem après al llarg del curs .

×