A TIC TOCAR.odp

3,724 views

Published on

A TIC TOCAR és un projecte que neix a l’aula de música per ajudar a l'escola a adaptar-se als temps actuals. Serveix com a suport a les activitats educatives a l'aula de música i com a mitjà multimèdia ric en continguts digitals destinats a fomentar la competència comunicativa audiovisual.

Published in: Education, Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
3,724
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,839
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

A TIC TOCAR.odp

 1. 1. A TIC-TOCAR és un projecte escolar que integra els recursos tecnològics de manera habitual en el procés d'ensenyament i aprenentatge. A continuació us mostrem algunes de les activitats realitzades amb nens i nenes d'Educació Infantil, Cicle Inicial i Cicle Mitjà. A L'ÀREA DE MÚSCA TIC-TOQUEM I TOT SONA!
 2. 2. Pots descarregar un exemple aquí . Utilitzem pàgines Web. Aplicacions presents als portals de la xtec i a l'edu365.cat (MUDS, QV i JClic). Explicacions i correcció col·lectiva d'exercicis. Projeccions de vídeos. Presentacions multimèdia.
 3. 3. Visionem les imatges. Parlem i proposem els diàlegs. Triem i toquem sons que ambientin les imatges. Ho gravem, ho editem i ho pengem al sonabloc. Ho pots veure aquí.
 4. 4. Apliquem els coneixements TIC. Posem so i música a treballs fets en altres àrees. Els alumnes elaboren un guió i graven les imatges. Escoltem músiques de compositors Granollerins. Escollim aquells temes que més s'adiuen a les imatges. Retallem els fragments que ens interessen. Muntem un vídeo. Un exemple aquí.
 5. 5. Ho pots veure aquí. Muntem un power point amb quadres relacionats amb la música que va pintar Picasso i temes de compositors que s'han inspirat en la seva obra. Ens vestim de color blanc, juguem amb la llum que es projecta i ballem amb el so que l'acompanya.
 6. 6. Estem al cas de les possibilitats que ofereix Internet i hi aportem els nostres treballs. Hem participat en el projecte Musiquetes.cat Que ens ha permès descarregar les bases instrumentals, editar-les (retallar, amplificar, copiar...) a la nostra conveniència. Hem cantat damunt la música, ho hem enregistrat, i ho hem mesclat. El resultat l'hem compartit amb tothom. Ho pots veure aquí
 7. 7. Fa anys que la nostra escola comparteix activitats curriculars amb l'escola d'educació especial Montserrat Montero. Volem una educació integral a nivell instructiu i també humà. Aquest curs 9 alumnes amb NEE han assistit a classe de música amb 25 alumnes de 4t.
 8. 8. En la metodologia emprada s'utilitzen els recursos TIC per atendre la diversitat del grup resultant de l'agrupament i alhora mantenir els objectius curriculars de 4t. Destaquem: Treball cooperatiu entre parelles d'alumnes a l'hora de realitzar exercicis de llenguatge musical a través de l'ordinador. L'ús de la PDI. Ús del Sonabloc com a eina de programació i comunicació entre les dues escoles.
 9. 9. El Sonabloc és un bloc educatiu de l'Xtecblocs (acostuma a ser un dels més actius). Comença la seva activitat el curs 08-09. Serveix com a suport a les activitats educatives a l'aula de música i com a mitjà multimèdia ric en continguts digitals. És una font d'informació, d'activitats, recursos i experiències. És una forta eina de participació i comunicació entre : mestre-alumne, alumne-família, família-escola, escola-entorn social. . Entra al SONABLOC
 10. 10. L'ordinador està present en el món musical: creació, composició, interpretació, enregistrament, producció, reproducció... Internet permet tenir un accés immediat a fotografies, sons, fitxers midi, partitures, materials interactius, multimèdia.. NEIX A L'AULA DE MÚSICA DE FORMA ESPONTÀNEA PERQUÈ: És un projecte que ajuda a l'escola a adaptar-se als temps actuals. No canvien els objectius ni els continguts de música, només com es representen i es comuniquen aquests coneixements.
 11. 11. Per portar a terme el projecte hem après a utilitzar un ventall ampli de recursos, eines i tècniques audiovisuals que tenim a l'escola. <ul><li>PDI, Teclats, Pàgines web, correu electrònic, presentacions i audiovisuals digitals, CD, DVD, escàner, càmera digital de vídeo i fotografia, Internet, programes d'edició de so i imatge (audacity, movie maker...), programes d'edició de partitures (music time, notflight...). </li></ul><ul><li>Ordinadors amb micròfons, auriculars,connectats en xarxa i a la Internet. </li></ul><ul><li>Taula de so, amplificador, platina de CD, 4 micròfons d'ambient, altaveus. </li></ul><ul><li>Kit Xtec-ràdio: platina CD, altaveus, monitors, 5 auriculars i amplificador, 5 micròfons, 2 micròfons inalàmbrics, gravadors/reproductor mp3 amb auriculars, cable i adaptador USB, altaveus... </li></ul>
 12. 12. Hem observat que Incrementa l'atenció i motivació dels alumnes per tant augmenta la participació activa. Facilita l'assoliment d'aprenentatges més significatius d'acord amb la societat actual. Indueix a la renovació del processos d'ensenyament-aprenentatge. Les classes són més actives i audiovisuals. Ajuda a un millor tractament de la diversitat. És un estímul pel docent a l'hora de programar i buscar noves possibilitats metodològiques. La competència en el tractament de la informació i competència digital està ubicada entre les competències metodològiques i es caracteritza per tenir un caràcter clarament transversal, no es pot tractar al marge dels continguts específics de les àrees. PER AIXÒ VAL LA PENA L'ESFORÇ QUE SUPOSA FER ARRIBAR AQUESTA METODOLOGIA DE TREBALL A TOT L'ÀMBIT ESCOLAR.

×