Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Seitsemäs käsky

564 views

Published on

Älä varasta, vaan kokoa maallista, sosiaalista ja hengellistä omaisuutta lähimmäisellesi.
Tosi pyhä on se, joka jaksaa tuon tehdä myös vihamiehelleen!

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Seitsemäs käsky

 1. 1. Seitsemäs käsky: Älä varasta
 2. 2. Mitä se on? VASTAUS: Meidän pitää peljätä ja rakastaa Jumalaa, niin ettemme ota lähimmäisemme rahaa tai omaisuutta emmekä sitä väärennetyilä tavaralla tai petollisella toimella itsellemme anasta, vaan autamme häntä lisäämään ja suojelemaan omaisuuttaan ja toimeentuloaan. Vähä katekismus
 3. 3. Kaikki on Jumalan  Maa ja taivas luotuineen kuuluu Jumalalle.  Jumala antaa lahjoja ihmisille.  Luonnonvarat ja omaisuus on lahjaa.  Toisen omaisuuden ottaminen on Jumalalta varastamista.
 4. 4. Monenlaista varastamista  Luvatta ottaminen. Itse tai toisen avulla.  Toisen työn tai omaisuuden vahingoittaminen tai tuhoaminen.  Keinottelu ja toisen firman tahallinen kaataminen väärillä neuvoilla.  Ihmisten hyväksikäyttö. Liian matala palkka ja huonot työolot.  Vastuuttomuus kotona, koulussa tai työssä.
 5. 5. Hengellinen varastaminen  Väärän opetuksen salliminen.  Yksipuolisen Jumalan sanan suosiminen.  Kokonaisen Jumalan sanan saarnan estäminen tai vaikeuttaminen.  Jumalan sanan ”ON” syrjäytetään. Tilalle otetaan omat tulkinnat, jotka eivät perustu Raamatun osoittamaan maailmankuvaan, vaan johonkin ihmistekoiseen aatemaailmaan.
 6. 6. Suojaa ja kartuta toisen omaisuutta  Koska kaikki on Jumalan, niin…  Suojelemalla toisen omaisuutta suojelet Jumalan omaa.  Suojaa ja kartuta lähimmäisesi omaisuutta. Neuvo häntä työssään ja omaisuutensa hoidossaan. (Aabraham ja Loot, 1 Moos 13:9).  Älä riistä kehitysmaiden omaisuutta ja työntekijöitä.  Yhteiskuntana: Kehitysapuun antaminen on kehitysmaiden omaisuuden palauttamista.
 7. 7. Pohdittavaa  ”Kateus vie kalatkin vesistä”.  ”Luu jää vetävän käteen”.  ”Den som gapar efter mycket, mistar ofta hela stycket.”  ”…kuka ei tahdo työtä tehdä, ei hänen syömänkään pidä.” 2 tess. 3:10  Varas ei nuku hyvin.
 8. 8. Rukoilemme Rakas taivaallinen Isä. Sinä olet antanut meille ajallisia lahjoja. Auta meitä käyttämään niitä niin, että palvelemme niillä toisiamme. Anna meille halua varjella lähimmäistemme omaisuutta ja kartuttaa sitä. Siunaa tässä ajassa rikastuneita. Siunaa myös niitä, joilla on henkistä rikkautta. Varjele kaikkia ylpeydestä, sillä kaikki on sinulta. Varjele meitä varkauden ja epärehellisyyden synneistä. Tässä ajassa on mahdollista varastaa niin monella ja huomaamattomalla tavalla. Anna meille herkkä omatunto. Anna anteeksi ne synnit, joita emme ole edes huomanneet tekevämme. Varjele seurakuntasi aarteita, puhdasta Jumalan sanaa ja sen saarnaamista ja opettamista, ettei kukaan voisi varastaa sitä meiltä. Anna saarnamiehille ja papeille pyhä pelko sanasi edessä, että jatkaisimme sinun sanasi todistajina ja seurakunnan oikeina opettajina. Jeesuksen nimeen. Amen.
 9. 9. Syntivelka on maksettu Kaukovainion kappelin alttaritaulu.

×