Missions principer. Uppdaterad

447 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
447
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Missions principer. Uppdaterad

 1. 1. LFF:s utlandsmissions principer ”Mig är given all makt i himmelen och på jorden. Gån fördenskull ut och gören alla folk till lärjungar, döpande dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn, lärande dem att hålla allt vad jag har befallt eder. Och se, jag är med eder alla dagar intill tidens ände.” (Matt. 28:18-20)
 2. 2. LFF:s syn om Bibeln Bibeln är Guds levande ord. Bibeln är inspirerad av Guds Ande: ”Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning.” (2 Tim. 3. 1516) Kristus Jesus kommer genom Biblisk förkunnelse till människans hjärta.
 3. 3. Bekännelsen Ankrad genom bekännelserna till urkyrka, apostlarna och Kristus. De tre huvudbekännelserna: Den apostoliska, den Niceanska och Athanasios trosbekännelsen. De lutherska bekännelseskrifterna: Den Augsburgska bekännelsen, katekeser och de övriga. § 2 (LFF:s) Syfte och verksamhetsformer Förbundets ändamål är att främja och utveckla kristlig missions- och väckelseverksamhet, i enlighet med den heliga skrift och de Lutherska bekännelseskrifterna i Finland och utanför landets gränser.
 4. 4. Pärlan i ringen är läran om rättfärdig görelsen Gud har gett oss hela kristen lära. Alla punkter är av guld och vald av den Helige Ande. Pärlan i ringen är rättfärdiggörelse av tron allena för Kristi skull. ”Var och en som så går framåt, att han icke förbliver i Kristi lära, han har icke Gud; den som förbliver i den läran, han har både Fadern och Sonen.” (2. Joh. 1:9) Kristi lära är en enda helhet.
 5. 5. Evangelium ger kraft till bättring och styrka för det nya livet Lag och evangelium är Guds två verktyg. Lagen dödar en människa för hennes synders skull och evangelium ger henne det nya livet. Evangelium är kraftkälla för det nya livet. En människa får leva i evangeliets frihet och följa Guds vilja som är de tio budorden som finns skriven i hennes hjärta. Evangeliets frihet är frihet från synd och frihet från lagen som frälsningsväg. Den ända frälsning är Kristi kors och uppståndelse.
 6. 6. Med hjälp av bönehusens förböner Församlingen ber för arbetet i sammankomster. Predikanter kan hålla fram missionsarbete i den gemensamma förbönen. En enskild församlingsbo ber också i hemma.
 7. 7. Missionens A och B  A-uppgiften: Missionsarbetets första uppgift är att en människa blir ett Guds barn och Jesu lärjunge.  B-uppgiften: Det sociala och materiella hjälp som delas ut är viktigt och skall tjäna missionens första uppgift.  Genom missionen tjänar vi människans andliga och sociala behov.
 8. 8. Kristus och församlingen i centrum i missionsarbete. Church-planting Att en församling födds är Guds strategiska plan för att frälsa människor. Kristus tjänar människor genom en rätt bekännande församling. Församlingen är synlig och den har en gatuaddress. Varje tillfälle som ordnas i missionen skall växa fram från den lokala församlingens behov. Samarbetskyrkor i utländer skall vara konservativa lutherska kyrkor.
 9. 9. Med bönehus Utlandsmissionen är bönehusens gemensamma arbete. LFF sänder missionärer med hjälp av församlingar (bönehus). Gåvorna är många.
 10. 10. LFF är en självständig missionsorganisation LFF vill hålla sig sjävständig. Vi är beredda för samarbeta när missioinssituationen det kräver. Samarbetspartner skall vara sådana rörelser och kyrkor som har samma bibelsyn och lära som LFF. Detta gäller också i frågan om kvinnoprästerskap och homofilia.
 11. 11. Ett glatt budskap!  Frimodighet i evangelium.  Frimodighet i att visa kärlek till de nya kristna i missionsfält.  Frimodighet i bibliska arbetssätt.  Frimodinghet att göra bättring och att fortsätta på den vägen som Herrens ord har visat.  Frimodighet att bära sitt kors för Kristi ords förkunnelsens skull.
 12. 12. LFF:s arbete  VästIngermanland, Jaama + 9 andra församlingar  Sibirien, KrasnojarskKaratusa, 3 förs. + kapellförs.  Petroskoi-nejden, 5 förs.  Albanien
 13. 13. LFF:s arbete  Samarbetskyrka: Ingermanlands lutherska kyrka,  Samarbetspastorer:  Väst-Ingermanland: Pavel Krylov (länsprost), Anatoli Leshik, Viktor Vorontsov, Leonard, Mihail Savikin, Igor Sherhaba, Aleksander Soittu, Väinö Kuosti.  Sibirien: Vitali Lutsakov, Vjatseslav Shadrin.  Petroskoi: Aleksey Krongolm, Anatoly, Vadim Lysenko, Fjedor Sidorenko, Juho Pakkari.  Bulgarien: pastor Feimi  Samarbetsmissionärer:  Jukka ja Kristiina Paananen, Ville ja Susanna Melanen, Joose ja Johanna Pitkänen, Juha Saari, Pekka Palosaari, Arvo Survo, Pasi Hujanen, ILK missionärer.
 14. 14. Vi behöver Predikanter Lärare Business-men Sjukskötare Barnarbetare Byggare Teologer och präster Och så vidare
 15. 15. Bönehus och utlandsmission Faktaruta: -LFF har kristna som har ett inre kallelse att fara till missionsfält heltid. -LFF har andliga och ekonomiska möjligheter i församlingar att sända. -LFF har organisation prövad i 24 år och färdig att ta hand om missionsarbete och –arbetare. -Vill vi uppmuntra de tre möta?: a) personer med missionskall, b) bönehus som ”hemförsamling” och c) organisation som förvaltare.

×