Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
BÖNEN
Bibeln om bönen
Neh 8:6 Esra prisade HERREN, den store Guden, och allt folket svarade med uppräckta
händer: "Amen, Amen"! ...
Bönen är en Guds
gåva!
▪ Bönen är ett mänskligt beteende och
finns i alla religioner.
▪ Bönens adress: I Faderns och Sonen...
Bönen är alltid i samband med offret
▪ Judarna bad tre gånger om
dagen (Ps. 55:17; Dan. 6:10.)
Morgon- och kvällsbön hölls...
Att be tillsammans 

Att be ensam
⦿ Isa 66:23 Och nymånadsdag efter
nymånadsdag och sabbatsdag
efter sabbatsdag skall alla...
Bönen och missionen

-församlingen skall vara med
⦿ Act 13:1 I församlingen i
Antiokia fanns det profeter och
lärare, Barn...
Bibelns exempel

-Evangeliets arbetets organisering och
missionen börjar med bönen.
Ap.g. 1
Organisering
⦿ Organisering
fö...
Bönestöds organisering
⦿ 1 Sam. 7:8-9
⦿ Hur har vi gjort under Rysslandsresorna?
● Alla resenärer frågar förböner från sin...
Gud ber för oss! 

-böneuppgiften är i Guds hand
⦿ Rom 8:26 Så hjälper också Anden oss i vår
svaghet. Ty vi vet inte vad v...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

M.E.S Vasa, modul 1, bönen

Bönen, Jesus, luthersk, LFF, mission

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

M.E.S Vasa, modul 1, bönen

 1. 1. BÖNEN
 2. 2. Bibeln om bönen Neh 8:6 Esra prisade HERREN, den store Guden, och allt folket svarade med uppräckta händer: "Amen, Amen"! Och de böjde sig ner och tillbad HERREN med ansiktet mot marken. Mat 28:9 Och se, Jesus kom emot dem och hälsade dem. Och de gick fram och fattade om hans fötter och tillbad honom. Rev 5:14 Och de fyra väsendena sade: "Amen". Och de äldste föll ner och tillbad.
 3. 3. Bönen är en Guds gåva! ▪ Bönen är ett mänskligt beteende och finns i alla religioner. ▪ Bönens adress: I Faderns och Sonens och den Helige Andes namn. (eller ”I Jesu namn” osv.. (Joh. 14:13) ▪ För andra adresser finns inget löfte om att bli hörd. ”I Faderns och Sonens och den Helige Andes namn”
 4. 4. Bönen är alltid i samband med offret ▪ Judarna bad tre gånger om dagen (Ps. 55:17; Dan. 6:10.) Morgon- och kvällsbön hölls i samma tid som det offrades en brännoffer i templet. ▪ Jesu ord om bönen i ”Jesu namn” vittnar att en kristen närmar Fadern genom Kristi offret. ▪ Jesus gav ingen bud om bönetider utan sa bara, ”När ni ber”. Psa 138:2 Jag vill tillbe, vänd mot ditt heliga tempel, och prisa ditt namn för din nåd och din sanning, ty du har gjort ditt ord stort, utöver allt vad ditt namn hade sagt oss.
 5. 5. Att be tillsammans 
 Att be ensam ⦿ Isa 66:23 Och nymånadsdag efter nymånadsdag och sabbatsdag efter sabbatsdag skall alla människor komma och tillbe inför mig, säger HERREN. ⦿ Act 2:42 De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna. ⦿ Kyrkan bad tillsammans och firade nattvard i början ”varje dag” och senare tog seden att samla på ”Herrens dag”. ⦿ Med vänner för en speciell ämne. Dan. 2:7-18 Jesus undervisar om bönen ⦿ Mat 6:5-9 När ni ber skall ni inte vara som hycklarna. De älskar att stå och be i synagogorna och i gathörnen för att synas av människor. ...Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig. Och när ni ber skall ni inte rabbla långa böner som hedningarna. De menar att de skall bli bönhörda för sina många ords skull. Var inte som de. Er Fader vet vad ni behöver, innan ni ber honom om det. Så skall ni be: Fader vår, som är i himlen. Helgat blive ditt namn... ⦿ Obs. Hur ofta för en enda sak? Paulus bad tre gånger för sin sjukdom. Och Gud lyssnade men gjorde ändå efter hans egen vilja. (2 Kor. 12:7-9)
 6. 6. Bönen och missionen
 -församlingen skall vara med ⦿ Act 13:1 I församlingen i Antiokia fanns det profeter och lärare, Barnabas, Simeon som kallades Niger, Lucius från Cyrene, Manaen, fosterbror till landsfursten Herodes, samt Saulus. När de tjänade Herren och fastade, sade den helige Ande: "Avskilj åt mig Barnabas och Saulus för den uppgift som jag har kallat dem till." Då fastade de och bad och lade händerna på dem och sände ut dem. Sedan de hade blivit utsända av den helige Ande, for de ner till Seleucia, och därifrån seglade de till Cypern. ⦿ Act 12:5 Petrus hölls därför kvar i fängelset, och församlingen bad uthålligt till Gud för honom.
 7. 7. Bibelns exempel
 -Evangeliets arbetets organisering och missionen börjar med bönen. Ap.g. 1 Organisering ⦿ Organisering förberedas med bönen och Bibeln. Ap.g. 2 Utrustning ⦿ Anden kom när församlingen var i bönen, färdig att börja med arbetet i Andes ledning!
 8. 8. Bönestöds organisering ⦿ 1 Sam. 7:8-9 ⦿ Hur har vi gjort under Rysslandsresorna? ● Alla resenärer frågar förböner från sin hemförsamling. ● Om det är ett stormöte, ber vi om förböner. ● Enskilda personer lovar be för resan. ⦿ Många sätt att organisera ● T.ex:
 9. 9. Gud ber för oss! 
 -böneuppgiften är i Guds hand ⦿ Rom 8:26 Så hjälper också Anden oss i vår svaghet. Ty vi vet inte vad vi bör be om, men Anden själv ber för oss med suckar utan ord, och han som utforskar hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden ber för de heliga så som Gud vill. ⦿ Heb 7:24 Men eftersom Jesus lever för evigt, har han ett prästämbete som varar för evigt. Därför kan han också helt och fullt frälsa dem som genom honom kommer till Gud, ty han lever alltid för att mana gott för dem.

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Bönen, Jesus, luthersk, LFF, mission

Views

Total views

288

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

12

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×