Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Coalició Juncosa


Juncosa portarà el
 català a Europa
Ramon-Oriol Juncosa portarà el català
a Europa. Ell sí.

I no només això sinó que farà del català
llengua de treball imped...
Doncs perquè:
A- El català té 8 sons vocàlics.

B- El català es parla a quatre estats europeus.

C- La ç forma part del te...
En canvi el castellà
A- Només té 5 sons vocàlics.

B- Només es parla a un estat.

C- La ñ no forma part de molts teclats i...
Com ?
            1
  Convencent als estats membres que l'Estat
espanyol ha de ser expulsat de la UE però sen...
2
Publicant els informes de la Organització
Mundial de la Salut, ara tapats per la crisi
de la grip nova, que indiquen que...
3
 Publicant en totes les llengües oficials de la UE la quot;Instrucción
 secretaquot; (1716) que el fiscal del Consejo ...
Consideracions finals

               A
Ramon-Oriol Juncosa pressionarà el Regne Unit per a la mesura 1
 te...
B
     La quot;Instrucción secretaquot; (1716) diu coses com:

 quot;...pero como a cada Nación parece que señaló la ...
C
   El quot;Manifiesto por la lengua comúnquot; (2008) diu coses com:

“Todas las lenguas oficiales en el Estado son i...
D
  No parleu massa o gens en castellà. Si ja és massa tard i heu fet
 algun excés com ara canviar del català al castell...
Pel català
  oficial a Europa


 Vota Coalició Juncosa
Vota Ramon Oriol-Juncosa
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Coalició Juncosa farà del català una llengua oficial a la Unió Europea

796 views

Published on

L'estratègia infal·lible de Ramon-Oriol Juncosa per fer el català oficial a la Unió Europea d'una santa vegada.

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Coalició Juncosa farà del català una llengua oficial a la Unió Europea

 1. 1. Coalició Juncosa Juncosa portarà el català a Europa
 2. 2. Ramon-Oriol Juncosa portarà el català a Europa. Ell sí. I no només això sinó que farà del català llengua de treball impedint que ho sigui el Castellà, que deixarà de ser oficial. Per què?
 3. 3. Doncs perquè: A- El català té 8 sons vocàlics. B- El català es parla a quatre estats europeus. C- La ç forma part del teclat dels ordinadors de molts països de la UE. D- El català és una llengua no imposada. Una llengua de pau. E- El català era la llengua materna de”Garbo”, l'espia català que va facilitar la caiguda del nazisme i el desembarcament de Normandia amb el naixement d'una nova Europa, més democràtica i estable.
 4. 4. En canvi el castellà A- Només té 5 sons vocàlics. B- Només es parla a un estat. C- La ñ no forma part de molts teclats internacionals i per això han d'escriure Espana. D- És una llengua imposada per la força a una part d'Europa i d'Amèrica. E- Per viatjar per Europa és una llengua morta que no serveix per a res. És difícil trobar indicacions, fulletons i audioguies als principals monuments.
 5. 5. Com ? 1 Convencent als estats membres que l'Estat espanyol ha de ser expulsat de la UE però sense que es noti. Concretament fent entendre l'Estat espanyol que el seu espai natural és la Conferència Iberoamericana a l'estil “¿por qué no te callas?” i que la UE hi necessita un interlocutor privilegiat. Això i un copet a l'esquena.
 6. 6. 2 Publicant els informes de la Organització Mundial de la Salut, ara tapats per la crisi de la grip nova, que indiquen que parlar castellà és dolent per les cordes bucals i provoca rotija. (“carraspera” en castellà, “hoarseness” en anglès).
 7. 7. 3 Publicant en totes les llengües oficials de la UE la quot;Instrucción secretaquot; (1716) que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, trasmeté als corregidors del Principat de Catalunya i el “Manifiesto por la lengua común” (2008) i encartant- los a tots els diaris europeus per crear un corrent favorable a la causa lingüística catalana.
 8. 8. Consideracions finals A Ramon-Oriol Juncosa pressionarà el Regne Unit per a la mesura 1 tenint en compte que ens en deuen una després d'abandonar-nos contra els Borbons el 1713 amb el Tractat d'Utrecht.. Si el Regne Unit s'hi negués, Coalició Juncosa portarà una iniciativa al Parlament Europeu per demorar-los l'adopció de l'euro ara que la lliura estarlina tremola i una segona proposta per prohibir la fabricació de claus angleses a la resta d'Estats membres de la UE.
 9. 9. B La quot;Instrucción secretaquot; (1716) diu coses com: quot;...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación como el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado...quot; .
 10. 10. C El quot;Manifiesto por la lengua comúnquot; (2008) diu coses com: “Todas las lenguas oficiales en el Estado son igualmente españolas y merecedoras de protección institucional como patrimonio compartido, pero sólo una de ellas es común a todos, oficial en todo el territorio nacional y por tanto sólo una de ellas –el castellano- goza del deber constitucional de ser conocida y de la presunción consecuente de que todos la conocen. Es decir, hay una asimetría entre las lenguas españolas oficiales, lo cual no implica injusticia (?) de ningún tipo porque en España hay diversas realidades culturales pero sólo una de ellas es universalmente oficial en nuestro Estado democrático. (...)”
 11. 11. D No parleu massa o gens en castellà. Si ja és massa tard i heu fet algun excés com ara canviar del català al castellà sense pensar o us heu dirigit sistemàticament en castellà a un immigrant només pel seu color de pell, agafeu tres cebes, suc de llimona i mel i ho poseu a bullir fins que quedi una crema ben homogènia. Preneu-vos-ho en notar la rotija castellana.De seguida notareu la millora però sobretot aneu en compte i no hi torneu.
 12. 12. Pel català oficial a Europa Vota Coalició Juncosa Vota Ramon Oriol-Juncosa

×