Certificats digitals personals

310 views

Published on

Sistemàtica per sol·licitar, descarregar, exportar i importar certificats digitals de la FNMT.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
310
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
34
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Certificats digitals personals

 1. 1. 6-7-2014 Certificats Digitals Personals Vicenç Llobet Produccions Little Wolf LXVIII
 2. 2. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 1 Procés de sol·licitud: 1. Entrar a https://www.sede.fnmt.gob.es/certificados/persona-fisica/obtener-certificado- software (aquest és el més oficial i expedit per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre). Qui vulgui ho pot fer amb l’IdCat de la Generalitat a través del Web https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/menu.do 2. Cal seguir els 4 punts de tot el procés de sol·licitud. Recordar que el primer punt descarrega un programa perquè configuri automàticament el sistema per tal de que estigui preparat amb els certificats arrel de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. El segon punt ens demanarà posar el DNI (números sense punts ni guions i lletra en majúscules). El sistema retornarà una nova pàgina amb un codi d’identificació que caldrà imprimir o anotar en un paper a part. El tercer punt és un acte físic que ha de realitzar l’usuari presentant-se a l’Agència Tributària, Ajuntaments preparats per a la certificació digital o Tresoreria de la Seguretat Social. S’ha de portar el DNI original i el número que ha retornat el sistema en el pas número 2. (No pot anar ningú més que la persona que sol·licita el certificat). Al cap d’un parell d’hores, i des de l’ordinador que s’ha fet la sol·licitud, es realitza el pas número 4. Aquest pas torna a demanar el DNI i el número que havia retornat en el pas número 2. Seguidament, després de confirmar el procés, el certificat s’autoinstal·la al sistema Windows de l’ordinador.
 3. 3. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 2 Exportació i còpia del certificat digital 1. Cal accedir al “Panel de control” del Windows i prémer al damunt de l’opció “Opciones de Internet” i anar a la pestanya “Contenido”. Seguidament prémer el botó “Certificados”.
 4. 4. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 3 2. Cal seleccionar el certificat que es vol exportar i prémer el botó “Exportar”. 3. Apareixerà l’assistent i cal que cada finestra es configuri tal com es mostra a continuació:
 5. 5. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 4
 6. 6. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 5
 7. 7. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 6
 8. 8. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 7 Importació de certificats digitals 1. Cal accedir al “Panel de control” del Windows i prémer al damunt de l’opció “Opciones de Internet” i anar a la pestanya “Contenido”. Seguidament prémer el botó “Certificados”.
 9. 9. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 8 2. En la nova finestra emergent cal prémer en el botó “Importar”. 3. Apareix la finestra de l’assistent d’importació. Caldrà prémer el botó “Siguiente”.
 10. 10. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 9 4. En aquest pas caldrà prémer el botó “Examinar...” per anar a buscar, en la ubicació on es trobi emmagatzemat, el certificat digital que es vol importar al sistema. 5. En aquest punt caldrà indicar que es volen cercar tots els tipus d’arxius (desplegable que apareix a la part inferior dreta del formulari). Un cop especificat que el sistema mostri tots els tipus d’arxius, apareixeran els certificats digitals que es tinguin emmagatzemats a la unitat i ruta escollida. Cal clicar al damunt del certificat que es vol importar i prémer el botó “Abrir”.
 11. 11. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 10 6. De nou caldrà prémer el botó “Siguiente” per confirmar el procés. 7. Aquesta part de la importació és bastant important. En primer lloc cal introduir la paraula de pas amb la que es va exportar el certificat originalment; ja que si no s’introdueix la correcta, el sistema no importarà el certificat al sistema. A continuació es descriu les funcionalitats que tenen les tres possibles opcions d’importació: La primera opció és recomanable activar-la de manera que, quan alguna aplicació informàtica accedeix al magatzem de certificats digitals, el sistema sempre avisarà a l’usuari de que alguna aplicació o pàgina Web vol fer servir un certificat digital i, llavors, serà l’usuari qui decidirà si es procedeix o no. La segona opció és millor deixar-la desmarcada. El motiu és que si es marca la casella, el certificat quedarà instal·lat amb possibilitats de que es pugui tornar a exportar, amb la mateixa o una nova paraula de pas i fer-ne còpies d’aquest per poder se instal·lat a altres ordinadors. Si no es marca la casella, no es permetrà mai fer una nova exportació amb el 100% de les funcionalitats del certificat. La tercera opció permet incloure, en la importació del certificat, totes les propietats ampliades que se li ha atorgat al certificat. Finalment cal prémer el botó “Siguiente”.
 12. 12. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 11 8. El sistema sol·licitarà el magatzem on es vol emmagatzemar el certificat dins l’ordinador. Per defecte proposa el magatzem “Personal”. És recomanable no canviar-ho i, directament, prémer el botó “Siguiente”.
 13. 13. Certificats Digitals Personals Produccions Little Wolf LXVIII Vicenç Llobet Juliol 2014 Pàgina | 12 9. L’assistent mostra un resum del què importarà dins del sistema i aquí només cal prémer el botó “Finalizar” per concloure la importació del certificat. El sistema ens informa de que una aplicació o Web vol accedir a un certificat, tal com se li ha especificat anteriorment. Només cal prémer el botó “Aceptar”.

×