Biznes plani - i thjesht

852 views

Published on

Good Business plan is a main part of a successful business.

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
852
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Biznes plani - i thjesht

  1. 1. Biznes Plani Emri i projektit: XXXXXXXXXKohëzgjatja e projektit: AfatmesëmUdhëheqësi i projektit: X YKoncepti i projektit: Individual 1. Përshkrimet hyrëseD.P.T. “xxxxx” është shitore e cila merret me shitblerjën e artikujve bazik ushqimor. Shitorjaka një sipërfaqe prej 24 m2 dhe është nën menaxhimin t‘im personal, që do të thotë këtu kemitë bëjmë me një biznes individual. Që nga themelimi i dyçanit në vitin 2009, e deri me sot,furnizimi i konsumatorëve është bërë në mënyrë të rregullt me artikuj të freskët ushqimor.Dyçani gjendet në Rr. Uçk në Gjakovë, i cili karakterizohet me artikuj kualitativ ushqimor, çmimetë ulëta dhe kultivim të marrëdhënje të mira me konsumatorët.
  2. 2. 2. Misioni dhe vizioniMisioni dhe vizioni ynë është që me zgjërimin e biznesit apo kapaciteteve ekzistuese, të jemimë konkurent në treg, e me këtë edhe volumi i shitjeve të ngritet në një nivel më të lart.Ne mendojmë se pas dy apo tre viteve , të kalojmë në nivelin e një mini-marketi. Vizioni ynëështë që në një të ardhme të afërt, të ngritet edhe niveli i shërbimeve ndaj konsumatorëve dhetë shtohet numri i punëtorëve. 3. ObjektiviObjektivi ynë është që konsumatorët tanë to jenë të kënaqur me shërbimet tona dhe këtë tëarrijmë nëpërmjet furnizimit të rregullt me artikuj të freskët ushqimor, me çmime minimale, sidhe të krijojmë një evidencë të plotë në formën e shkruar, në lidhje me kërkesat dhe kritikat mëtë shpeshta për artikuj ushqimor të konsumatorëve tanë.Objektivi ynë është gjithashtu, që në një periudh të shkurtër kohore, ne të jemi në gjendje që tëfurnizojm konsumatorin deri në shtëpinë e tyre, në bazë të kërkesës. 4. Strategjia e marketingutKohëpaskohe ne bëjmë marketing nëpërmjet radiove lokale dhe kohëve të fundit edhenëpërmjet facebook-ut. Konsumatorët nga lokacioni ynë tashmë e dijnë se ku gjendemi ne, porpër konsumatorët tjerë të cilët gjjenden në një distancë më të largët, informimi nëpërmjet radioska qenë frytdhënës për ne.Me ngritjën e kapacitetve ekzistuese të dyçanit, në të ardhmën, ne mendojmë se edheinvestimet në marketing, të shitorës dhe produkteve të saja , do të intensifikohen në një nivelmë të lart. 5. Grupet e interesit dhe përftuesitSi grupe interesi ne tashmë kemi konsumatorët e të gjitha moshave të lokacionit ku ne jetojmëdhe punojmë. Përftues janë edhe grupi i konsumatorëve tjerë të cilët marrin artikuj ushqimorhua apo “me veresije.”Për shkak të reputacionit të mirë, të dyçanit ekzistues, te ne furnizohen edhe konsumator ngalagjet tjera të qyteti dhe më gjërë.Investimi i vazhdueshëm në shërbime dhe artikuj ushqimor është bazë për ruajtjën emarrëdhënjëve të mira me të gjitha grupet e interest të cekura më lart.
  3. 3. 6. Konkurenca e tregutKonkurenca e tregut është mjaft e theksuar, pasi Komuna jonë nuk ka ndonjë plan strategjikmbi shtrirjën hapësinore të dyçaneve dhe shërbimeve tjera gjejgjëse, megjithatë ne kemi krijuardisa përparësi në krahasim me konkuruesit tanë : • Çmime më të ulëta të artikujve ushqimor. • Kujdesemi vazhdimisht për freskinë dhe afatin e qëndrueshmërisë së artikujve. . • Mirëmbajtje dhe higjenë adekuate të dyçanit. • Marrëdhënje korrekte ndaj konsumatorit etj. 6. BuxhetiEmërtimi Shuma në EuroKapitali vetanak €1500.00Kredia bankare €1000.00Granti nga programi €2500.00Shuma totale €5000.00

×