Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Música popular urbana, el videoclip

387 views

Published on

Naixement del videoclip.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Música popular urbana, el videoclip

  1. 1. ELS ANYS 70 MÚSICA POPULAR URBANA
  2. 2. La revolució audiovisual Context: La música disco com a mainstream Pop i rock escorats cap al sò electrònic: rock electrònic (Kraftwerk), tecno-pop (Depeche Mode)... Context de crisi internacional de les empreses discogràfiques. Aparició d'un nou format promocional: el videoclip. Enregistrament audiovisual promocional d'un single, destinat a la seva difusió massiva (per televisió).
  3. 3. Antecedents del videoclip Films d’animació musical a partir dels 1920s (Fantasia…) Musicals cinematogràfics (sovint derivats dels teatrals) Primers experiments: promocions puntuals en cinema (Beatles amb Penny Lane, Strawberry Fields Forever...) Pel·lícules d’estrelles del rock i el pop dels 1950-1960s Experiments de video-art 1970s Al 1975 el video-clip de Bohemian Rapsody (Queen) a la gala Top of the Pops repercuteix significativament en les vendes del single (considerat 1er video-clip)
  4. 4. Difusió del videoclip Experimentació audiovisual a finals dels 70s (Bowie) La MTV comença a emetre l’1 d’agost de 1981 (Video Killed the Radio Star !!) La TV temàtica (model Top 40 – Los 40 Principales ) és conseqüència de la puixança del videoclip i també es converteix en incentiu de la producció. Salt qualitatiu el 1983: Thriller de John Landis per a Michael Jackson Els intèrprets de més èxit seran els que millor s’adaptin al nou format.

×