Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Música Popular Urbana: anys 70, la música disco

521 views

Published on

La música popular urbana durant els anys 70, la música disco.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Música Popular Urbana: anys 70, la música disco

  1. 1. ELS ANYS 70 MÚSICA POPULAR URBANA
  2. 2. Inicis de la cultura DISCO Mitjans anys 1970s: nous espais per a la música  discoteques. Inicis com a música minoritària i marginal (des dels anys 70s moltes discoteques eren clubs gays). Es punxa sobretot rock, funk i soul. Secció rítmica com a protagonista (baix i bateria). Música utilitària (sense pretensions artístiques ni contraculturals): al servei de la pista de ball!!
  3. 3. Inicis de la cultura DISCO So característic: veus soul + ritmes de sintetitzador i caixes de ritmes electròniques. Consolidació d’imatges, hàbits i cultura del ball (look Toni Manero). Retrats cinematogràfics: Saturday Night Fever (1977): BSO de Bee Gees, la més venuda de la història del cinema occidental.
  4. 4. Inicis de la cultura DISCO Grease (1977-1978 a partir d’un musical de Broadway de 1971): You’re The One That I Want’, Summer Nights, Sandy i altres temes al Top 10 per setmanes.
  5. 5. La música DISCO Final dels 70s: nou filó per a les discogràfiques (música creada per a ser ballada a les discoteques). Disco com a mainstream alternatiu al Rock. MAINSTREAM (corrent principal), designa els treballs que compten amb grans mitjans per a la seva producció i comercialització i que arriben amb molta facilitat al gran públic. Paral·lelament el rock continua erigint-se en la música autèntica (canvi de paradigma!) i els punks adopten com slogan disco sucks!
  6. 6. La música DISCO
  7. 7. De la banda de rock al DJ S’anirà consolidant la figura del DJ com a creador. El DJ unifica el repertori per tempo i característiques rítmiques (música utilitària!). Aparició progressiva de tècniques de manipulació: scratch, parlar sobre la base enregistrada... Polèmica sobre l’autenticitat : El DJ i el productor són tècnics o artistes? Manipulació discos vs manipulació d’instruments Recreació de música ja existent o creació en temps real?

×