SUPORT INCLUSIO EDUCATIVA ESO

393 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
393
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
73
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

SUPORT INCLUSIO EDUCATIVA ESO

  1. 1. ASPASIM SUPORT INCLUSIÓ EDUCATIVACentre de referència i proveïdor deprogrames específics per la inclusió
  2. 2. Durant el curs 2010/2011, els nostres dos alumnes queassisteixen a les aules de 3r. dESO de lIEs Serrat i Bonastrede Barcelona, han pogut utilitzar els seus ordinadors delProjecte 1x1 que el CEE Aspasim ha incorporat en moltes deles seves activitats escolars i de suport a la inclusicóeducativa.
  3. 3. Els nostres alumnes, tenen una adaptació curricularconcretada en un PI, que elaborem a principi de curs,consensuat per lEAP de la zona.Per això lIES i el seu professorat, ens facilita laprogramació anual del curs, en aquest cas 3r. dESo. Elsdos alumnes segueixen el mateix horari que els seuscompanys de classe. Hi ha alguna de les matèries, enles que saprofita per fer activitats més individuals isutilitzen espais comuns del Centre: biblioteca, auladinformàtica, etc. Sempre que és possible es procuraque facin activitats amb els companys de laula.
  4. 4. A partir daquí, els professionals dAspasim queintervenim i en la programació i preparació de lesactivitats: psicopedagoga, mestra, vetlladora, i logopedes,amb lassessorament de lequip multidiciplinar delnostre Centre de Suport. (seu al Carrer Cornet i Mas, deBarcelona) elaborem els materials i dissenyem les activitats.
  5. 5. Lloc web: google-siteAmb la introducció dels ordinadors en gairebé totes les àrees,hem necessitat tenir a labast certs recursos i eines. Per això hemcreat un lloc web amb el google-site.Durant aquest curs 2010/2011, hem anat fent diferents proves perorganitzar el material, de manera que fos tècnicament fàcil iràpid de gestionar. Durant el tercer trimestre, ja hem procuratutilitzar-lo el màxim possible com a : BANC DE RECURSOS,COMUNICACIÓ, EXPOSICIÓ DE TREBALLS, i AVALUACIÓDEL PI. Aquest és lespai de comunicació, dintercanvi, de fer propostesque utilitzem a lIES, entre les tres professionalsdAspasim. Hem utilitzat aplicacions 2.o., que són aplicacionsweb dinàmiques que ens faciliten i ens generen col.laboració iintercanvi facilitant així la circulació de la nostra informació.
  6. 6. En aquest google site, hem distribuit en diferents pàgines lesinformacions per matèries o activitats molt concretes. En cadapàgina, hem posat enllaços a activitats per treballar on-line, o altresrecursos que ens han agradat. També hi hem anat posat activitatsque han realitzat sobre la matèria, utilitzant eines 2.o per posar-hocom a presentacions o amb el google docs.Alguna de les activitats que ha estat realitzada en paper lhemdigitalitzat amb lescàner o la màquina de fer fotos.Per poder iniciar el treball hem fet reunions setmanals duna hora,on coincidiem les tres professionals que fem atenció directa. Lacomunicació amb els logopedes i altres professionals del nostreCentre Proveidor de Serveis, són principalment via telefònica i viacorreu-e. També sha fet una reunió prèvia a principi de curs i unade tancament a final de curs amb la logopeda referent.
  7. 7. Avaluació, propostes de millora.Els nois estan molt motivats, més atents i en general moltcontents de poder utilitzar lordinador a laula.A vegades tenim problemes amb la connexió a Internet.Per això tenim altres activitats preparades que es podenfer sense necessitat de connexió o tenim activitatspreparades en paper.Aquest espai ens facilita la comunicació entre les tresprofessionals, ja que tenim sempre la informacióactualitzada de les activitats que sestan realitzant.A més a més, tenir el material disponible i actualitzat a laweb, ens permet intercanviar-lo amb altres companys delnostre Centre que també fan activitats de suport a lainclusió educativa.
  8. 8. GOOGLE-SITE 3r ESO

×