Problemes matemàtics de la vida quotidiana

6,212 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
6,212
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
230
Actions
Shares
0
Downloads
47
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Problemes matemàtics de la vida quotidiana

  1. 1. + Problemes matemàtics de la vida quotidiana Maria Macià Institut Severo Ochoa
  2. 2. + En que consisteix el projecte? Aquest projecte consisteix en crear un recull de problemes matemàtics sobre aspectes de la vida quotidiana creats per alumnes en format digital (presentació digital, vídeo...). Els problemes que van creant els alumnes es recullen a la web: https://sites.google.com/a/xtec.cat/proble mesmatematics/
  3. 3. + Característiques del projecte Tots els alumnes poden fer la seva aportació independentment dels seu nivell de competència matemàtica, permetent la inclusió de tots i facilitant l’atenció a la diversitat. Els alumnes poden veure els problemes que han fet els companys i intentar resoldre’ls, creant així un intercanvi de coneixements entre iguals. Aquesta manera de treballar converteix als alumnes en protagonistes del seu procés d’aprenentatge, afavorint la comprensió de conceptes i l’aprenentatge significatiu.
  4. 4. + Objectius del projecte  Treballar les matemàtiques aprofitant situacions reals.  Treballar les competències bàsiques de forma integrada.  Aprofitar les TIC per fomentar la creativitat dels alumnes i la seva implicació en els aprenentatges..  Utilitzar internet com a plataforma per compartir el treball realitzat per alumnes amb NEE amb tota la comunitat educativa.
  5. 5. + Competències bàsiques  Aquest projecte permet treballar no només la competència matemàtica sinó totes les altres competències de manera integrada.  Destaquensobretot la competència lingüística, la competència digital i de tractament de la informació i la competència d’autonomia i iniciativa personal.
  6. 6. + Qui hi participa? En el nostre centre educatiu hi participen 10 alumnes:  1 amb retard mental greu  1 amb retard mental lleu  3 amb trastorn general del desenvolupament (trastorns de l’espectre autista)  4 amb trastorns de la personalitat Tots ells presenten greus dificultats d’aprenentatge. El projecte està obert a la participació d’alumnes d’altres centres de primària i secundària que presentin NEE o no.
  7. 7. + Temporització JUNY de 2011  Disseny del projecte  Creació dels primers problemes de mostra aprofitant els Tallers de creació de materials DNEE http://www.xtec.es/dnee/jornada/index.htm JULIOL i AGOST de 2011  Creació de la web del projecte. SETEMBRE de 2011  Inici del treball amb l’alumnat, resolent i creant problemes matemàtics. El projecte es treballarà durant tot el curs 2011 - 2012.  Difusió del projecte per encoratjar la participació d’altres centres.
  8. 8. + Exemples de problemes matemàtics Problemes de l’institut: http://youtu.be/EMUKWALVs4w Problemes de nombres enters: http://youtu.be/bG2- OCgx5oo La festa d’aniversari: http://youtu.be/vYtszwdKH1g

×