Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Unusual buildings= cladiri ciudate

4,185 views

Published on

Published in: Travel, Business
 • Be the first to comment

Unusual buildings= cladiri ciudate

 1. 1. The ship house-Dalmatia-Kroatia
 2. 2. The Atomium, Bruxelles, Belgia Conceput de inginerul André Waterkeyn, in anul 1958, The Atomium este o replica gigant a moleculei de otel si a fost construit pentru a simboliza "folosirea pasnica a energiei atomice in scoruri stiintifice". Cinci dintre cele noua sfere sunt deschise pentru vizitatori.
 3. 3. Biserica Hallgrimur, Reykjavik, Islanda In tinutul de gheata pare normal ca si cladirile sa se asemene fenomenelor naturale. Biserica a fost construita in anul 1937, de catre arhitectul Guojon Samuelsson, chiar in mijlocul orasului Reykjavik, si este imposibil de ratat datorita aspectului inedit.
 4. 4. Nakagin Capsule Tower, Tokyo In 1972, arhitectul Kisho Kurokawa a ridicat un turn din 140 de capsule, fiecare avand dimensiuni de 2.5 x 3.6 x 2 metri, special concepute pentru un stil de viata minimalist: un pat, un perete cu rafturi, o baie mica si o fereastra mica rotunda. Desi majoritatea cuburilor s-au daramat, unele dintre ele sunt inca locuibile.
 5. 5. Blur Building, Yverdon-les-Bains, Elvetia Blur Building a fost conceputa de arhitectii Elizabeth Diller si Ricardo Scofi pentru Swiss Expo in 2002. Situata pe lacul Neuchatel, cladirea este permanent acoperita intr-o ceata artificiala. Cele 31.500 de duze pulverizeaza un strat fin de apa care favorizeaza mentinerea efectului de ceata in toate cele patru anotimpuri ale anului.
 6. 6. Ontario College of Art and Design, Toronto, Canada De la distanta pare o pagina enorma dintr-o revista de cuvinte incrucisate. In realitatea este o cladire impresionanta, in care arhitectul Will Alsop si-a expus galeriile de arta. Constructia este cu atat mai impresionanta cu cat pare ca se sustine doar in cateva coloane, ca niste bete colorate.
 7. 7. Hotelul Druzhba Holiday Center, Yalta, Ucraina Situat in mijlocul resortului Yalta, acest hotel construit in anul 1984, de arhitectul ucrainean Igor Vasilevsky, impresioneaza prin forma sa cilindrica masiva. Intrarea in cladire se face pe un pod inchis in sticla si sustinut de picioare de beton gigantice. Majoritatea camerelor au vedere panoramica la Marea Neagra.
 8. 8. Museul de Arta Contemporana, Rio de Janeiro Desi, la prima vedere seamana cu o naveta spatiala, aceasta cladire, creata de arhitectul Oscar Niemeyer, nu a fost ocupata de extraterestiii, ci de expozitii de arta. Dupa ce urca pasarela rosie, vizitatorii pot admira prin ferestrele muzeului privelistea Golfului Guana’ Bara, (al doilea ca marime din Brazilia), a muntelui Sugarloaf sau a imprejurimilor orasului.
 9. 9. Cybertecture Egg, Mumbai, India Constructia in forma de ou, cu o structura din otel si sticla, adaposteste zeci de birouri. Echipa de arhitecti care a creat designul se lauda ca aceasta cladire iroseste mai putin spatiu decat o cladire clasica.
 10. 10. Haewoojae, Suwon, Coreea de Sud Mr. Toilet, pe numele sau real Sim Jae-Duck, este arhitectul care a avut ingenioasa idee de a concepe o cladire sub forma unui vas de toaleta cu scopul de a atrage atentia asupra importantei acestui obiect. "Ar fi timpul sa invatam sa vedem toaleta mai mult decat ca pe un simplu loc in care mergem sa ne facem nevoile, ci si ca pe un loc cultural, unde oamenii se pot odihni, medita si simti fericiti" a spus regretatul Mr. Toilet.
 11. 11. Televiziunea Fuji, Tokyo Sediul birourilor televiziunii Fuji pare desprins dintr-un joc lego pentru copii, dar sfera de 1.200 de tone este de maxim efect. Cladirea a fost construita in trei ani si este printre putinele din lume care ar rezista oricarui cutremur.
 12. 12. Seattle Central Library, USA
 13. 13. Seattle Central Library, USA Arhitecti Rem Koolhaas / Joshua Prince-Ramus Aceasta include caracteristici inovatoare precum "o carte spirala" la nivelurile 6-9, care afiseaza intreaga colectie de non-fictiune într-o forma continua, si un living room de 16m inaltime dealungul Fifth Avenue, toate adapostite într-o forma distinctiva de romb din sticla si otel. Cinci platforme permit cladirii sa fie functionala, fiecare corespunzând cu diferite aspecte ale programului de un milion de carti al Bibliotecii Centrale. Interiorul a fost descris ca fiind inundat de lumina naturala si spatios, inspirand utilizatorii sa citeasca si sa imprumute carti reale în lumea de astazi cu texte on-line si prezentari multimedia
 14. 14. Vancouver Public Library Arhitect Moshe Safdie
 15. 15. Vancouver Public Library Arhitect Moshe Safdie Lucrarile sale sunt cunoscute pt curbele lor dramatice, suprafetele cu forme geometrice simple si folosirea ferestrelor si a spatiilor deschise. O alta realizare a sa este Habitat 67, (Montreal, Canada) un bloc de locuinte care pare a fi alcatuit din piese de lego.
 16. 16. Biblioteca Publica din Kansas, Missouri, SUA Peretele din sud al parcarii librariei arata ca un raft dintr-o biblioteca gigant. Constructia a fost realizata ca un omagiu adus celor mai apreciate 22 de opere alese de proprietarii bibliotecii.
 17. 17. Aceasta casa se afla in orasul Braunschweig si nu are nici o fereastra. Este construita in partea istorica a orasului numita "Magni-Quarter" si este opera faimosului artist new-yorkez James Rizzi. Este numita "happy Rizzi house "
 18. 18. “ Crooked House”a fost construita in 2004, se afla in Sopot-Polonia si este o atractie turistica. Se spune ca e cea mai fotografiata cladire din lume.
 19. 19. Construction of the building started in in January 2003 and in December 2003 it was finished. House architecture is based on Jan Marcin Szancer (famous Polish artist and child books illustrator) and Per Dahlberg (Swedish painter living in Sopot) pictures and paintings. .
 20. 20. Aceasta cladire se afla in Japonia
 21. 21. Aceasta cladire pe 7 nivele este Longaberger's Home Office, Newark, Ohio.
 22. 22. Cladirea aceasta in forma de binoclu este in Main Street, Venice, California si este sediul agentiei publicitare Chiat/Day/Mojo. S-a construit in 1991
 23. 23. Cladirea acesta in forma de dulap se afla in Hight Point, North Carolina si a fost construita in 1920. Ciorapul care atarna din sertar are 2m lungime.
 24. 24. Lucy Elefantul a fost construit de James V. Lafferty in 1881 si se afla in Margate City, New Jersey. Are 6 nivele si cantareste 90 tone.
 25. 25. Daca sunteti in cautarea unei inghetate in Perry, Missouri nu va va figreu sa gasiti aceasta cladire.
 26. 26. Casa asta intoarsa pe dos e in Orlando, Florida
 27. 27. Artistul polonez Daniel Czapiewski a construit o casa rasturnata la Centrul pt Educatie si Promovare Regionala in satul Szymbark din Polonia. Daniel Czapiewski, Polish businessman and philanthropist, built this house as an artistic statement about the Communist era and current state of the world. Many tourists who visit complain of mild seasickness and dizziness after just a few minutes of being in the structure.
 28. 28. Erwin Wurm: House Attack( Vienna, Austria) Grand Lisboa (Macao)
 29. 29. Magnatul Pantofilor Mahlon Haines a construit Shoe House in Hallam, PA in 1948
 30. 30. Casa aceasta in forma de rata a fost construita de fermierul Martin Mauer si sotia sa Jeuel in scopul de a promova vanzarea ratelor de rasa pechineza. Ferma nu mai exista si casa a fost mutata in Suffolk County, New York.
 31. 31. UFO house (Chattanooga, Tennessee) Pe soseaua 27 In Signal Mountain, Tennessee aceasta casa ofera tot confortul modern locatarilor sai.
 32. 32. The Dancing House este considerata una dintre cele mai controversate cladiri din Praga. Manchester Civil Justice Centre (Manchester, UK)
 33. 33. “ Ripley’s Building” a fost construita ca amintire a cutremurului din 1812 care a avut magnitudinea de 8 pe scara Richter. A devenit una din cele mai fotografiate cladiri din lume.
 34. 34. Luxor Hotel and Casino in Las Vegas
 35. 35. Forest spiral, Hundertwasser building,(Darmstadt, Germany) The Hundertwasser house “Waldspirale” (”Forest Spiral”) was built in Darmstadt between 1998 and 2000. Friedensreich Hundertwasser, the famous Austrian architect and painter, is widely renowned for his revolutionary, colourful architectural designs which incorporate irregular, organic forms, e.g. onion-shaped domes. The structure with 105 apartments wraps around a landscaped courtyard with a running stream. Up in the turret at the southeast corner, there is a restaurant, including a cocktail bar.
 36. 36. The torre Galatea figures,(Spain)
 37. 37. The UFO house( Sanjhih, Taiwan)
 38. 38. The tunnel house [black hole]-USA
 39. 39. The Dome House-Florida-USA
 40. 40. The Gherkin, London
 41. 41. Cubic House,(Rotterdam, Netherlands)
 42. 42. Turning Torso, Suedia Lloyd’s building (London, UK) The tower reaches a height of 190 metres (623 feet) with 54 stories.The design is based on a sculpture by Santiago Calatrava called Twisting Torso . It uses nine segments of five-story pentagons that twist as it rises; the topmost segment is twisted ninety degrees clockwise with respect to the ground floor.
 43. 43. The House in the Clouds-water tower in 1920 Thorpeness in Sufolk (acum casa de vacanta) Inntel Hotels Amsterdam
 44. 44. ING Headquarters (Amsterdam, Netherlands)
 45. 45. Bahá’í House of Worship a.k.a Templul Lotus (India)
 46. 46. Stata Center, Cambridge
 47. 47. Air Force Academy Chapel (Colorado, United States)
 48. 48. Gas Natural Headquarters, Barcelona Water Tower (Zaragoza)
 49. 49. Gate of Europe, Madrid Torres KIO are two twin office buildings in Madrid. Each building is 115 m tall with an inclination of 15º. These twin towers are the world’s first leaning high-rise buildings.
 50. 50. Device to Root Out Evil, Vancouver
 51. 51. Stone House (Guimarães, Portugalia )
 52. 52. Edificio Mirador, Madrid It’s a building developed by Dutch architects MVRDV. The building reaches 63.4 meters in height with 21 stories. The highlight of this building is the large central hole which is 36.8 meters above the ground. It’s the large lookout area that provides inhabitants with a community garden and a space from where they can contemplate the skyline.Different colors represent different blocks with its own planning, which offer at least 9 different types of apartments.
 53. 53. Atlantis (Dubai)
 54. 54. Raffles Dubai in Wafi city, Dubai
 55. 55. Jumeirah Emirates Towers (Dubai, UAE) Burj al Arab (Dubai, UAE)
 56. 56. Proiectul Eden (UK)
 57. 57. Montreal Biosphere (Canada)
 58. 58. The Esplanade, Singapore
 59. 59. La Pedrera (Barselona, Spania)
 60. 60. Ripley’s Believe It or Not! (Niagara Falls, Ontario, Canada)
 61. 61. Casa cactus
 62. 62. Elephant Building or Chang Building (Thailand) )
 63. 63. Casa glob
 64. 64. Casa pantof
 65. 65. Casa pastel
 66. 66. Casa saxofon
 67. 67. Cathedral-Brasilia
 68. 68. Hang Nga Guest House a.k.a Crazy House (Vietnam) The house is owned by the daughter of the ex-president of Vietnam, who studied architecture in Moscow. It does not comply with any convention about house building, has unexpected twists and turns, roofs and rooms. It looks like a fairy tale castle, it has enormous “animals” like a giraffe and a spider, no window is rectangular or round, and it can be visited like a museum.
 69. 69. Chapel in the Rock (Arizona, United States) Wooden gagster house( Archangeisk, Russia
 70. 70. The original idea of these cubic houses came about in the 1970s. Piet Blom has developed a couple of these cubic houses that were built in Helmond. The city of Rotterdam asked him to design housing on top of a pedestrian bridge and he decided to use the cubic houses idea. The concept behind these houses is that he tries to create a forest by each cube representing an abstract tree; therefore the whole village becomes a forest.
 71. 71. Solar Furnace (Odeillo, France)
 72. 72. Ryugyong Hotel (Pyongyang, North Korea)
 73. 73. Container City (London, UK)
 74. 74. Kerala House Boats (Alappuzha, Alleppey, Kerala, India)
 75. 75. Cybertecture Egg (Mumbai, India)
 76. 76. Conch Shell House (Isla Mujeres, Mexico) This unusual building was designed by architect named Octavio Ocampo and built in a lovely island of Mujeres in Mexico. The house is said to be the most outstanding and original house on the island. Surrounded by Caribbean Ocean it gives you an unique opportunity to experience what it’s like living in a Sea Shell.
 77. 77. Nautilus House , Naucalpan, Mexico
 78. 78. National Architects Union Headquarters (Romania) Porsche Museum (Stuttgart, Germany)
 79. 79. European Parliament building (Strasbourg, France)
 80. 80. Matrimandir--Auroville (India)
 81. 81. Lewis Glucksman Gallery-Cork (Ireland)

×