Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Задачі на
відсотки
Вчитель математики Ніжинської гімназії №16
Войтенко П.В.
Задачі на відсотки
Відсоток від числа
Сплав містить 14% олова.
Скільки кілограмів олова
містить сплав, маса якого
становит...
Із сировини бавовни отримують 24%
волокна. Скільки треба взяти сировини
бавовни, щоб отримати 480кг волокна?
24%
Відходи
З...
Із сировини бавовни отримують 24%
волокна. Скільки треба взяти сировини
бавовни, щоб отримати 480кг волокна?
Волокно - 24%...
На горнолижній базі перебувало 152 відпочиваючих.
Коли частина людей поїхала, залишилося 67%. Скільки
залишилося людей на ...
Учень за день пройшов деяку відстань.
84% цієї відстані він подолав у школі,
що складає 4,62 км. Знайти, яку відстань
учен...
І спосіб
32:400 *100%= 8% -
відсотковий вміст солі в
розчині.
Відповідь. 8%
ІІ спосіб
ІІІ спосіб
?
Задача 4
Кращим учням подарували 40 книг, причому кожний
одержав по 2 книги. Скільки відсотків складають книги,
одержані кожним з у...
Дідусь застудився і онука приготувала йому міцного чаю з малиною, а
ще поклала в чай мед.
Скільки чаю випив дідусь, якщо д...
Розв'язати задачу і превірити
результати, які сховані у
скриньках
У класі 25 учнів. Оцінки високого рівня мають 4 учня,
до...
16% 64%
20%
Високий рівень Достатній рівень Середній рівень
Розвˈязання.
1) 25-(4+16)= 5 (уч.) – мають оцінки середнього рівня.
2) 4: 25 * 100=16% - учні, що мають високий рівень
дос...
САМОСТІЙНА РОБОТА
Варіант 1
1. У школі навчаються 1200
учнів, з них 14 % становлять
п’ятикласники. Скільки учнів
навчаютьс...
Варіант 1
1. Розв'язання.
1200*0,14=168 учнів
Відповідь.168 учнів.
Варіант 2
1. Розв'язання.
2400*0,12=288 кг
Відповідь.16...
задачі на відсотки
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

задачі на відсотки

405 views

Published on

Задачі на відсотки

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

задачі на відсотки

  1. 1. Задачі на відсотки Вчитель математики Ніжинської гімназії №16 Войтенко П.В.
  2. 2. Задачі на відсотки Відсоток від числа Сплав містить 14% олова. Скільки кілограмів олова містить сплав, маса якого становить 70 кг? Сплав – 100% - 70 кг Олово – 14% - ? Кг Розв'язання: 70 · 0,14 = 9,8 кг Відповідь. 9,8 кг олова. Число за його відсотком Сплав містить 14% олова, що становить 9,8 кг. Знайти вагу сплаву. Сплав – 100% - ? кг Олово – 14% - 9,8 кг Розв'язання: 9,8 : 0,14 = 70 кг Відповідь. 70 кг у сплаві. 100% 70 кг 14%, 9,8 кг 100%, ? кг 14%, ? кг
  3. 3. Із сировини бавовни отримують 24% волокна. Скільки треба взяти сировини бавовни, щоб отримати 480кг волокна? 24% Відходи Задача 1
  4. 4. Із сировини бавовни отримують 24% волокна. Скільки треба взяти сировини бавовни, щоб отримати 480кг волокна? Волокно - 24%, 480 кг Бавовна – 100%, ? кг Розв'язання: І спосіб 480 : 24 = 20 (кг) – 1%. 20 · 100 = 2000 (кг) – 100% ІІ спосіб 24%=0,24 20:0,24= 2000 (кг) Відповідь. 2000 кг. 24% Відходи
  5. 5. На горнолижній базі перебувало 152 відпочиваючих. Коли частина людей поїхала, залишилося 67%. Скільки залишилося людей на базі відпочинку? Задача 2
  6. 6. Учень за день пройшов деяку відстань. 84% цієї відстані він подолав у школі, що складає 4,62 км. Знайти, яку відстань учень пройшов за день. 1,62 км – 84% ? - 100% Відповідь. 5,5 км. Задача 3
  7. 7. І спосіб 32:400 *100%= 8% - відсотковий вміст солі в розчині. Відповідь. 8% ІІ спосіб ІІІ спосіб ? Задача 4
  8. 8. Кращим учням подарували 40 книг, причому кожний одержав по 2 книги. Скільки відсотків складають книги, одержані кожним з учнів. І спосіб: 2 : 40 * 100%=5% Задача 5
  9. 9. Дідусь застудився і онука приготувала йому міцного чаю з малиною, а ще поклала в чай мед. Скільки чаю випив дідусь, якщо дівчинка поклала 24 г меду, що становило 6% від всього чаю? Задача 6
  10. 10. Розв'язати задачу і превірити результати, які сховані у скриньках У класі 25 учнів. Оцінки високого рівня мають 4 учня, достатнього рівня – 16 учнів, решта – середнього рівня. Скільки відсотків учнів від їх загальної кількості мають високий, достатній і середній рівень навчальних досягнень? Задача 7
  11. 11. 16% 64% 20% Високий рівень Достатній рівень Середній рівень
  12. 12. Розвˈязання. 1) 25-(4+16)= 5 (уч.) – мають оцінки середнього рівня. 2) 4: 25 * 100=16% - учні, що мають високий рівень досягнень. 3) 16: 25 * 100=64% - учні, що мають достатній рівень досягнень. 4) 5 : 25 * 100=20% - учні, що мають середній рівень навчальних досягнень Відповідь: 16%, 64%, 20%. Перевір себе
  13. 13. САМОСТІЙНА РОБОТА Варіант 1 1. У школі навчаються 1200 учнів, з них 14 % становлять п’ятикласники. Скільки учнів навчаються в п’ятих класах? Варіант 2 1. У магазин завезли 2400 кг фруктів, з них 12 % становили банани. Скільки кілограмів бананів завезли до магазину? 2. Насос перекачав до басейну 48 м2 води, що становить 60 % об’єму басейну. Який об’єм басейна? 2. Відомо, що 85 грн становлять 34 % певної суми. Знайдіть цю суму. 3. Першого дня турист пройшов 20 % усього шляху, а другого – 60 % остачі, а третього – решту 24 км. Знайдіть довжину шляху, який подолав турист за три дні. 3. За перший день тракторна бригада зорала 30 % площі всього поля, за другий – 75 % остачі, а за третій – решту 42 га. Знайдіть площу поля.  
  14. 14. Варіант 1 1. Розв'язання. 1200*0,14=168 учнів Відповідь.168 учнів. Варіант 2 1. Розв'язання. 2400*0,12=288 кг Відповідь.168 учнів. 2. Розв'язання. 48 : 0,6= м Відповідь. 80 м. 2. Розв'язання. 85 : 0,34 = 250 грн. Відповідь. 250 грн. 3. Розв'язання. 1) 100% - 20%= 80% припадає на ІІ і ІІІ день. 2) 0,8 * 0, 6 = 0,48 = 48% пройшли ІІ дня 3) 80% - 48% = 32% - припадає на ІІІ день 4) 24 : 0,32 = 75 км Відповідь. 75 км. 3. Розв'язання. 1) 100% - 30%= 70% припадає на ІІ і ІІІ день. 2) 0,7 * 0,75 = 0,525 = 52,5% - зорали ІІ дня 3) 70% - 52,5% = 17,5 % - зорали ІІІ дня 4) 42: 0,175 = 240 га Відповідь. 240 га. САМОПЕРЕВІРКА

×