Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hogyan lesz az ötletből működő vállalkozás?

3,476 views

Published on

A 2016. októberi Vállalkozónői Kerekasztal prezentációja.
Tarts velünk a következő ingyenes Vállalkozónői Kerekasztal előadáson is itt: www.vallalkozonok.org/talalkozok

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Hogyan lesz az ötletből működő vállalkozás?

 1. 1. Hogyan lesz az ötletből a működő vállalkozás?
 2. 2. ELŐKÉSZÜLET: Mire elindulsz, legyenek vevőid…
 3. 3. DOLGOZZ ELŐRE #1 Elindíthatsz egy blogot, egy Facebook oldalt, vagy akár egy Youtube csatornát, ahol lájkolókat szerzel, ismertséget, hírlevél-listát, közösséget építesz, bevezeted a termékedet, a szolgáltatásodat, hogy mire élesben elindul a vállalkozás és lehet vásárolni is, legyen kinek eladni.
 4. 4. DOLGOZZ ELŐRE #2 A blogolás egyben arra is jó, hogy megismerd a piacodat, megtudd, mire lenne igényük, szükségük, így nem hasraütéssel indulsz el, hanem olyan termékkel/szolgáltatással, aminek ők tényleg örülnek.
 5. 5. DOLGOZZ ELŐRE #3 Ismerkedj! Építs kapcsolatokat! Menj el kapcsolatépítő rendezvényekre, üzleti reggelikre, mutatkozz be, meséld el mire készült, adj névjegyet! Használj LinkedInt!
 6. 6. DOLGOZZ ELŐRE #4 Szervezz nagy bevezetési kampányt az első termékednek/szolgáltatásodnak Ha már csinálod, szóljon akkorát, hogy azt mindenki meghallja, akit érint! Csinálj visszaszámlálást a Facebook oldaladon, szervezz nyereményjátékot, ahol az új terméket lehet megnyerni, tarts nagy termékleleplezést élő közvetítésben!
 7. 7. DOLGOZZ ELŐRE #5 Célozz pontosan! Sokkal hatékonyabban és olcsóbban tudsz vevőt szerezni, ha az első termékeid/szolgáltatásaid 1-1 adott célcsoportnak szólnak, nekik kommunikálsz, nekik reklámozol, nekik szól a csalid, a hírleveled, a kampányaid! Ez kisebb energiabefektetéssel jobb konverziót eredményez.
 8. 8. HOGYAN TUDD MEG?
 9. 9. facebook.com/ads/audience_insights
 10. 10. facebook.com/ads/audience_insights
 11. 11. facebook.com/ads/audience_insights
 12. 12. facebook.com/ads/audience_insights
 13. 13. facebook.com/ads/audience_insights
 14. 14. MITŐL JÓ AZ ÖTLET?
 15. 15. Jól pozicionált: 1. Van kinek eladni 2. Van probléma, amit megold 3. Másként oldja meg, jobban, gyorsabban, kényelmesebben
 16. 16. Miben vagy te a leg? Miben vagy specialista? Ki a réspiac?
 17. 17. Mi lenne a vevőiddel, ha te nem lennél? :)
 18. 18. Piacismeret 1. Növekvő vagy csökkenő a piac? 2. Hol vannak piaci rések? Hol vannak felfedezetlen igények? (Konkurenciakutatás)
 19. 19. TÚLÉLÉSI ÚTMUTATÓ:
 20. 20. 1. LÉPÉS: Keresgélj, próbálkozz!
 2. LÉPÉS: Ami működik, arra erősíts rá!
 21. 21. Észrevehetőség: 1. Ütős, sokatmondó név, 2. Erős színek 3. Határozott vélemény 4. Legyél ott mindenhol!
 22. 22. Csatornák: Blog, hírlevél, tanulmányok, cikkek, social, podcast, videók, együttműködések, nyereményjátékok MINDIG lehessen kapni valamit MINDIG legyen új akció!
 23. 23. Szerezz minden nap új vevőt! KOMMUNIKÁLJ minden nap! Küldj ki egy hírlevelet! Tegyél ki egy Facebook posztot! Tegyél fel képeket az Instagramra! Állíts be és tesztelj egy új hirdetést! Minden Egyes Nap tegyél valamit azért, hogy több vevő találjon rád és ismerje meg, amit csinálsz!
 24. 24. Gondolkodj tölcsérben! figyelem érdeklődés döntés akció
 25. 25. Gondolkodj tölcsérben! blog, idézetek, rövid anyagok, csali hírlevél, részletesebb poszt, videó, hanganyag vevővélemény, sikersztori, részletes leírás, videó, webinárium ajánlat, sales oldal, termékleírás, termék- bemutató, videó
 26. 26. Az ajánlatod 1. 10 érv a terméked mellett 2. 10 kifogás a terméked mellett 3. Vevővélemények 4. Mit tud a termék pontosan? 5. Garancia, bizalom (Mi lesz, ha nem jó?) 6. Miért ezt? Miért most?
 27. 27. - Vigyél rendszert a káoszba! - Kampányok 1. NEGYEDÉVES (szezonális ajánlatok, ügyfélkampányok)
 2. HAVI/HETI (mindig más termék, ingyen szállítás, csomagok, apropó!, csatornánként is lehet)
 3. ÉVES (nagy termékbevezetés)
 28. 28. Hogyan lesz ebből szokás? 1. Folyamatos érdeklődőszerzés (csali és hirdetés!!!) 2. Folyamatos vevőszerzés (kampányok, maguktól nem fognak eladódni a termék :)) 3. Újra eladás… - Vigyél rendszert a káoszba! -
 29. 29. 1. Az első vásárlást köszönd meg és kérd ki a véleményét! 2. Legyen külön hírleveled régi vevőknek! 3. Küldj ajánlatokat CSAK régi vevőknek! 4. Elfogyó terméked van? 5. Beszélj a sikeres vevőidről és dicsérd meg őket!
 30. 30. Kérdések?
 31. 31. A következő téma: Facebook és Instagram hirdetések - Újdonságok, lehetőségek, bevált praktikák november 18.

×