Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Fet per : Víctor Puchal Bosch
Els dinosaures van ser els animals vertebrats dominants
dels ecosistemes terrestres durant més de 160 milions d'anys,
des ...
Els primers dinosaures coneguts van ser carnívors bípedes, amb
una longitud estimada d'un a dos metres. Spondylosoma
podri...
Els dinosaures en general solien ser de unes dimensions
gegantesques però també n’hi havia que eren molt petits. De
dinosa...
La teoria de la col·lisió d'un asteroide amb la Terra, és la més acceptada
actualment. Aquest meteorit va impactar a Yucat...
En anys recents hi ha hagut creixent l’especulació sobre la
biotecnologia per tal de tornar dinosaures a la vida. La sang ...
Dinosaures
Dinosaures
Dinosaures
Dinosaures
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Dinosaures

Aqueta presentació va sobre els dinosaures.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Dinosaures

  1. 1. Fet per : Víctor Puchal Bosch
  2. 2. Els dinosaures van ser els animals vertebrats dominants dels ecosistemes terrestres durant més de 160 milions d'anys, des del període Triàsic Superior fins a la darreria del període Cretaci, quan la major part desaparegué a L’extinció del Cretaci Terciari.
  3. 3. Els primers dinosaures coneguts van ser carnívors bípedes, amb una longitud estimada d'un a dos metres. Spondylosoma podria haver estat un d'aquests primers representants. Els seus fòssils, tots postcraneales, tenen una antiguitat incerta, encara que s'estima que són de fa 230-232 milions d'anys
  4. 4. Els dinosaures en general solien ser de unes dimensions gegantesques però també n’hi havia que eren molt petits. De dinosaures hi havia una gran varietat de mides, de colors i de formes.
  5. 5. La teoria de la col·lisió d'un asteroide amb la Terra, és la més acceptada actualment. Aquest meteorit va impactar a Yucatán (Mèxic) fa aproximadament 65,5 milions d'anys. Va ser catàstrofe de proporcions mundials. La major part de les proves actuals confirmen que el meteorit feia de mitjana uns 10 quilòmetres de diàmetre provocant una cadena d'extincions en massa.
  6. 6. En anys recents hi ha hagut creixent l’especulació sobre la biotecnologia per tal de tornar dinosaures a la vida. La sang de dinosaure fossilitzada és utilitzada per un grup de científics per recuperar ADN de dinosaure, omplint les llacunes cromosòmiques, principalment d'ADN no codificant amb material genètic.

×