Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Tipus de climes a espanya

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Tema 2. climes d´espanya  ii
Tema 2. climes d´espanya ii
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 23 Ad

More Related Content

Slideshows for you (20)

Viewers also liked (20)

Advertisement

Similar to Tipus de climes a espanya (20)

Advertisement

Tipus de climes a espanya

 1. 1. 2on de Batxillerat. Geografia . IES Antoni Llidó. Xàbia. Professora: Vicenta Maria Ros
 2. 2. Un climograma és un gràfic en el qual es representen els valors de precipitació i temperatura d'una estació meteorològica determinada. Es representen les dades mitjanes de cada mes. El climograma té un eix d'abcises on s'indiquen els mesos de l'any i un eix d'ordenades on se situa l'escala de les temperatures i un altre eix d'ordenades on se situa l'escala de les precipitacions. L'escala de les precipitacions és sempre el doble que la temperatura, seguint el criteri de Gaussen on un mes àrid és aquell en el qual les precipitacions són iguals o inferiors al doble de les temperatures. Les temperatures es representen amb una línia i les precipitacions amb barres.
 3. 3. CLIMA ATLÀNTIC o OCEÀNIC temperat plujós Localització: Nord peninsular: el vessant cantàbric i Galícia. Precipitacions: abundants i regulars al llarg de l’any; el total anual supera els 800 mm. Màximes en hivern i mínimes en estiu; són menors en zones més allunyades de la costa. Temperatures: Hiverns suaus i estius frescos, amb poca amplitud tèrmica, entre 10-12º. Major amplitud en zones més allunyades del litoral.
 4. 4. CLIMA MEDITERRANI Zona més extensa, localitzat a la costa mediterrània i sud atlàntica, l'interior peninsular i les Illes Balears. Precipitacions escasses i irregulars, entre 800 i 300 mm. Les precipitacions i temperatures varien per la latitud i entre la costa i l'interior. Es diferencia entre el mediterrani d'interior, mediterrani costaner i mediterrani sec.
 5. 5. MEDITERRANI COSTANER. Temperat sec d'hiverns suaus Localització: Costa mediterrània peninsular (excepte el sud-est), la costa sud atlàntica les illes Balears, Ceuta i Melilla. Precipitacions: escasses i irregulars, entre 800-300 mm. Mínimes en estiu i màximes en la tardor. Diferències al llarg de la costa: més abundants en la zona litoral nord i costa atlàntica andalusa; menys abundants conforme es descendeix cap al sud de la costa mediterrània. Temperatures: hiverns suaus i estius calorosos. Les temperatures augmenten de nord a sud. Amplitud tèrmica moderada, entre 12º-16º. Podem distingir dues zones: •Costa sud atlàntica: precipitacions més abundants, màximes tardor-hivern. •Costa mediterrània: precipitacions
 6. 6. MEDITERRANI D'INTERIOR. Continentalitzat sec d'hiverns freds Localització: interior peninsular, excepte la zona mitjana de la vall de l’Ebre; és el clima que ocupa major extensió. Precipitacions: Escasses, entre 800-300 mm anuals. Màximes en hivern i equinoccis. Més abundants en el nord i oest de la zona. Temperatures: Acusada continentalització a causa de l’aïllament de la influència de la mar; hiverns freds i estius calorosos. Elevada amplitud tèrmica (> a 16º). Es poden distingir tres subtipus segons les variacions tèrmiques: •Meseta septentrional i terres altes de Guadalajara, Terol i Conca: estius frescos i hiverns freds. •Meseta meridional i les vores de la vall de l’Ebre: estius calorosos i hiverns freds. •Extremadura i l’interior andalús: estius molt calorosos i hiverns moderats.
 7. 7. CLIMA MEDITERRANI SEC Localització: sud-est peninsular (des del sud d’Alacant fins Almeria) i la zona mitjana de la vall de l’Ebre. Precipitacions: Escasses <300mm. Forta sequera en estiu. Temperatures: En el litoral mediterrani hiverns càlids i estius calorosos, amb mitjanes anuals >18º; en l'interior hiverns freds.
 8. 8. CLIMA DE MUNTANYA Localització: en zones muntanyenques a més de 1000 m. Les precipitacions augmenten en altura i les temperatures disminueixen. Precipitacions: abundants, superiors a 1000 mm, menors en latituds meridionals. Tempestes en estiu i en hivern precipitacions en forma de neu. Temperatures: hiverns freds i estius frescos. Variacions: •Muntanyes de clima oceànic: estius frescos i cap mes sec. •Muntanyes de l’àrea mediterrània: estius suaus i
 9. 9. Sierra Nevada Benasque
 10. 10. CLIMA CANARI SUBDESÈRTIC o SUBTROPICAL Precipitacions: molt escasses, inferiors a 300 mm. Llarga estació seca. Màximes en hivern. Diferències entre el sud i el nord de les illes, entre les illes occidentals i orientals i les zones muntanyenques. Temperatures: Càlides tot l'any. Homogènies i escassa oscil·lació tèrmica (<8º)

×