Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

QUÈ VOL DIR PRACTICAR TXIKUNG?

671 views

Published on

El Txikung és una práctica física y mental que ens permet cultivar l'energía vital per a que mantingui els òrgans y totes les funcions del nostre cos en plena salut y equilibri.
Txikung és una paraula xinesa que descriu aquest art amb un origen de fa més de 5000 anys amb molta Influència de les pràctiques budistes i taoistes.
Txi (qi) significa energia vital; kung (gong) significa pràctica que requereix esforç. La seva definició seria la d'un art que requereix temps, esforç i practicar per aprendre a conrear, generar i emetre energia vital mitjançant una combinació de moviment, respiració i enfocament mental i de consciència.

Published in: Lifestyle
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

QUÈ VOL DIR PRACTICAR TXIKUNG?

 1. 1. Energia en movimentEnergia en moviment Equilibra la teva vidaEquilibra la teva vida Qigoncoach.orgQigoncoach.org txikungtxikung
 2. 2. El Txikung és practicat actualment per milions de persones. Només a la Xina s'estima que 200 milions de xinesos el practiquen diàriament mentre que a Europa, Estats Units i Canadà arriben als 20 milions. La raó és que aquest art pot ser practicat per persones de totes les edats i condicions físiques, des de gent gran a nens, persones amb bona salut física o una salut més fràgil, atlètiques o obeses, ja que tots es beneficiaran d'una forma o d'una altra de les seves múltiples bondats. Pràctica mundialPràctica mundial
 3. 3. Quin propòsit té el Txikung?Quin propòsit té el Txikung? El Txikung és una práctica física y mental que ens permet cultivar l'energía vital per a que mantingui els òrgans y totes les funcions del nostre cos en plena salut y equilibri. Txikung és una paraula xinesa que descriu aquest art amb un origen de fa més de 5000 anys amb molta Influència de les pràctiques budistes i taoistes. Txi (qi) significa energia vital; kung (gong) significa pràctica que requereix esforç. La seva definició seria la d'un art que requereix temps, esforç i practicar per aprendre a conrear, generar i emetre energia vital mitjançant una combinació de moviment, respiració i enfocament mental i de consciència.
 4. 4. El Txikung es practica principalment de peu i no requereix cap tipus de material excepte el nostre cos físic i la voluntat per lliurar-nos a la pràctica. Generalment es realitza en espais naturals on hi ha abundant "Qi" (energia vital) procedent de la Natura per tal de beneficiar-nos dels saludables efectes d'ella en el nostre organisme. El qi i la naturaEl qi i la natura
 5. 5. Moviment i energiaMoviment i energia El txikung és una activitat meditativa, energètica i física, de la que prové l'entrenament físic occidental. La pràctica del Chikung es diferencia d'altres pràctiques esportives en el sentit que els seus moviments han estat molt estudiats amb la finalitat d'aportar a l'organisme energia, al contrari que la majoria de manifestacions esportives que precisament ens desgasten energèticament. En el txikung, cada moviment ens aporta energia vital a certes àrees del cos realitzant així un tractament global a tot el nostre sistema encaminat a omplir-nos de força, elasticitat, oxigenació i energia.
 6. 6. Antigament, a la Xina, el txikung fou practicat en diferents àmbits per a la obtenció de resultats diferents. Es practicà i es practica des de l'àmbit de la medicina tradicional xinesa, como un remei i un sistema de prevenció de les malalties. Malestars i dolors aguts es tracten amb exercicis específics que enforteixen energèticament els òrgans y funcions corporals afectats. Txikung com a teràpiaTxikung com a teràpia
 7. 7. També es practicà i es practica com a art marcial des de l'àmbit militar, o en els àmbits de les “arts internes” en els monestirs, com a base de la potència externa que desenvolupen els seus practicants. Eñ txikung els ajuda a generar l'energia necesària per als seus combats, mantenint-se forts, flexibles y en el màximo estat de relaxació i alerta. Txikung com a art marcial
 8. 8. Finalmente, es practicà i es practica en l'àmbit de l' espiritualidat i la religió entre budistes, taoistes i zen. És una vía para assolir la iluminació, unió amb el Tao o budeitat a partir del principi de que, quan el sistema energètic humà está funcionant a la perfecció, la sabiduría de la mente floreix. Tao, Budisme, Zen
 9. 9. Txikung Taoista Una representació de les sèries més antigues, datada en 3500 anys. Txikung i pràctica del Tao eren indissociables: una autèntica forma de viure i sentir la vida amb tot el seu potencial. El seu enfoc era holístic: totes les parts de l'èsser humà eren considerades i relacionades: físic, metabòlic, mental, emocional.
 10. 10. Bodhidharma i el toc budista Bodhidharma va ser un savi budista hindú que arribà a la Xina i va tenir una gran influencia sobre el txikung. Va polir sèries antigues i desenvolupar de noves, animant als monjos a una práctica más regular. Aquest nou enfoc en el txikung atorgava gran importancia a la cura del cos físic i a la vitalitat. El sistema holístic del txikung taoista, en fondre's amb el sistema budista, s'enriquí, convertint-se en la base de les formes principals del txikung actual.
 11. 11. Shaolin, el Cau del Tigre
 12. 12. Existeixen uns 10.000 estils diferents, aptes per a diferents objetius i tipus de persones. Hi ha formes molt suaus i senzilles que ofereixen resultats i beneficis potentíssims: Baduanjin, Qigong Cor de Tao, Chaoi Fanhuan Qigong, les 5 palmes de Buda, els 5 sons curatius, Shibashi… Hi ha el txikung estàtic o Camisa de Ferro, que afavoreix la resistència, la voluntat i una profunda meditació. I finalment hi ha formes, gairebé sempre associades a una perspectiva marcial, similars a una dansa, amb una coreografía complexa, que demanen un aprenentatge llarg i feixuc. La més coneguda és el Taiji, Luohan Gong... Txikung actual: infinitat de formes
 13. 13. Entre els avantatges de la práctica de Txikung envers a altres esports o pràctiques meditatives, trobem…  És un art que no requereix material esportiu ni objectes com catifes o esterilles.  Es pot practicar dempeus en un pequeño espi físic, permitient a exercitar-lo en qualsevol lloc, en el carrer, en la natura, a la platja, a casa, ... Txikung actual: avantatges
 14. 14. Txikung a l'abast de tothom  El txikung inclou moviments dinàmics i tècniques suaus.  Pot ser practicat dempeus, assegut o en posicions supines: per aquest motiu és beneficiós tan per a persones joves com per a grans.  Les pràctiques poden adaptar-se a mida de la capacitat de cada persona; per aquest motiu és una practica ideal per a recuperar- nos de cualsevol malaltia o lesió.  Es combina bé amb les teràpies naturals i holístiques: fitoteràpia, acupuntura, homeopatia, osteopatia,…  Compensa els efectes secundàris dels medicaments de la medecina occidental.
 15. 15. Beneficis generals Estudis acadèmics dels darrers 40 anys han indicat fefaentment que el Txikung ajuda...  a corregir la postura corporal i alinear el cos,  a millorar la respiració,  a induir estats de major relaxació,  a causar canvis favorables en la química de la sang,  a millorar l'atenció i la concentració.
 16. 16. Beneficis envers malalties greus o cròniques Igualment s'ha demostrat que el Chikung puede ser beneficiós per a alleujar…  l'artritis,  l'asma,  el càncer,  els desordres cardiovasculars,  la fatiga crònica i la fibromialgia,  els mals de cap i les migranyes,  el dolor general  i una gran variedad de dolències comuns.
 17. 17. Beneficis per a la salut-1 La sang circula suaument, de manera fluïda, sense causar estrés al cor.
 18. 18. La circulació en els canals linfàtics millora i s'enforteix el sistema inmunològic. Beneficis per a la salut-2
 19. 19. Beneficis per a la salut-3 El fluïd sinovial es revitalitza millorant la flexibilitat de les articulacions
 20. 20. El bombeig cerebral-espinal millora, repercutint en la mobilitat, l'agilitat i la millora dels reflexos. Beneficis per a la salut-4
 21. 21. Els teixits musculars recuperen la seva elasticitat i els tendons s'enforteixen. Beneficis per a la salut-5
 22. 22. Beneficis per a la salut-6 La respiració es regula, s'amplia i es torna conscient, millorant l'oxigenació de tot el cos.
 23. 23. Beneficis físics específics  Millora la circulació de la sang i el sistema linfàtic.  Estira músculs, tendons y lligaments sense fer-los mal.  Millora la qualitat de la respiració i promou la millor oxigenació del cos.  Millora el sistema neurològic facilitant la comunicació entre cervell i cos.  Millora l'equilibri físic.  Millora el sistema ossi mitjançant torsions i estiramients que afecten a las articulacions i a l'espina dorsal.  Produeix una profunda relaxació física.  Millora el son.  Millora el nostre vigor i ressistència física al cansament.
 24. 24. Beneficis mentals i emocionals-1  Calma la ment, produint un estat perdurable de pau y claredat mental.  Redueix el soroll intern dels pensaments.  Amplia l'equilibri emocional i la capacitat per a gestionar i procesar les nostres emocions: els bloquejos energétics causen bloquejos mentals-emocionals y físics; amb el txikung es fa fluir correctament el qi, reduint els bloquejos a la vegada que aconseguim un equilibri general de l'organisme.
 25. 25. Beneficis mentals i emocionals-2  Amplia la sensació d'arrelament a la terra i la conexió interna (espiritual, interior).  Ens dóna accès a la nostra intuició y sabiduria interna.  Podueix profunds estats de relaxació.  Amplia la sensació de força vital, mestria, domini i autocontrol.  Incrementa la vitalitat, les ganes de viure, l'alegría i la positivitat  Amplia la connexió amb el nostre cos físic.
 26. 26. Beneficis energètics  Millora la circulació, emmagatzemament i cultiu del Qi.  Millora la nutrició energètica de tots els òrgans, sistemes i funcions del cos.  En l'esport i les arts marcials, és la clau per al desenvolupament de la resistència, la coordinació, la velocidad, la flexibilidad, l'equilibri i la resistència a les lesions. Molts professionals de l'esport han incorporat el txikung en la seva pràctica, per a donar-lis un avantatge extra.
 27. 27. El cel, la terra i l'home La noció més bàsica del Txikung es resumeix en la connexió entre tres parts: el cel, la terra i l'home. L'objetiu d'aquesta pràctica és la de regular y perfeccionar gradualmente la forma en la que l'energia humana se relaciona amb l'energia del cosmos i de la terra. El ritme i condicions de vida modernes ens han fet perdre contacte amb la nostra realitat fonamental. Amb la pràctica del Txikung, recuperem l'equilibri natural perdut.
 28. 28. La pràctica pacient El Txikung no és una competició, busca un millora gradual amb l'objectiu de sentir-nos bé amb el que som i en tot el que fem. Això és força perceptible des del primer moment, un cop que la tècnica bàsica és entesa. QIGONGCOACH t'ofereix sessions individuals a domicili a un preu raonable, o incorporar-te a les sessions en grup a Barcelona i a Esplugues. Contacta amb mi! QIGONCOACH Víctor Febrer vfebrer@gmail.com 646697337

×