N.t.sh. euroklima kerkim tregu punim shkencor

7,605 views

Published on

Punim seminarik

Published in: Education
0 Comments
13 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
7,605
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
24
Comments
0
Likes
13
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

N.t.sh. euroklima kerkim tregu punim shkencor

 1. 1. <ul><li>Drejtimi: Menaxhment dhe Informatik </li></ul><ul><li>Lënda: “ Kërkim Tregu ” </li></ul><ul><li>Tema: Punimi i një kerkim tregu për paisjet klimatizuese </li></ul><ul><li>Mentori: Mr.Sc. Shaip BYTYQI _________ </li></ul><ul><li>Msc Edona KURTOLLi __________ </li></ul><ul><li>Kandidatët: Veton SOPJANI __________ </li></ul>
 2. 2. <ul><li>Ndermarrja tregtare sherbyese “EUROKLIMA” eshte nje ndermarrje e re e cila ka per qellim ofrimin e sistemeve dhe paisjeve klimatizuese industriale per klientet me cilsi,qmim dhe korrektsi ne nivel sa me te lart. </li></ul><ul><li>Ndermarrja jone posedon lokacion te mir dhe te paisur me paisje klimatizuese dhe material percielles per paisjet, gjithashtui posedon edhe lokacionin me zyre, magazionim te mallit dhe puntori e paisur me vegla pune i cili gjendet ne zonen indusriale. </li></ul>
 3. 3. <ul><li>Emri i biznesit – Klimatizimi Industrial </li></ul><ul><li>Prezentimi i ekipit: </li></ul><ul><li>Mnaxheri kryesor – Pronari </li></ul><ul><li>Financieri </li></ul><ul><li>Kontabilisti </li></ul><ul><li>Inzhinjeri i makineris </li></ul><ul><li>Inzhinjeri i elektronikes </li></ul><ul><li>Inzhinjeri i nderitmtaris </li></ul><ul><li>Mbikqyresi i punimeve </li></ul><ul><li>Udheheqsit e grupeve </li></ul><ul><li>Stafi teknik </li></ul>
 4. 6. Nr Stafi i ndermarrjes Numri i personelit Pune ne ndrrime Ore pune ditore Ore pune gjate muajit Paga mujore 1 Menaxheri - Pronari 1 Pa limit Pa limit 2 Financieri 1 I pare 8 172 700.00 € 3 Kontabilisti 1 I pare 8 172 600.00 € 4 Inzhinjeri i makineris 1 I pare 8 172 600.00 € 5 Inzhinjeri i elektroteknikes 1 I pare 8 172 600.00 € 6 Inzhinjeri i ndertimtaris 1 I pare 8 172 600.00 € 7 Mbikqyresi i punimeve 1 I pare / i dyte 8 172 450.00 € 8 Udheheqsi i grupit 2 I pare / i dyte 8 172 400.00 € 9 Stafi teknik 10 I pare / i dyte 8 172 350.00 €
 5. 7. <ul><li>Menaxheri kryesor ose Pronari i ndermarrjes, eshte pergjegjes per ndermarrjen ne fjale, monitoron punimet, e ben financimin e ndermarrjes, udheheq punet kontraktuese. </li></ul><ul><li>Financieri - ben udheheqjen e financiaave te firmes, kujdeset per shpennzimet ne ndermarrje. </li></ul><ul><li>Kontabilisti - kujdeset per te hyrat dhe te dalat e firmes, udheheq bilancin e gjendjes se firmes. </li></ul><ul><li>Inxhinjeri i makineris - udheheq punet gjate punimeve ne drejtimin e makineris. </li></ul><ul><li>Inxhinjeri i elektronikes - udheheq punet ne pjesen e elektronikes dhe eshte pergjegjes per paisjet elektronike. </li></ul><ul><li>Inzhinjeri i ndertimtaris - projekton punet ne instalimet e paisjeve klimatizuese dhe eshte pergjegjes per projektet te cilat kerkohen. </li></ul>
 6. 8. <ul><li>Mbikqyresi i punimeve </li></ul><ul><li>eshte pergjegjes per mbikqyrjen e stafit punues ne ndermarrje. </li></ul><ul><li>Udheheqsit e grupeve </li></ul><ul><li>e bejn monitorimin e stafit teknik ne teren dhe i kontrollojn per punimet e bera. </li></ul><ul><li>Stafi teknik </li></ul><ul><li>I kryen punet te cilat kerkohen nga udheheqsi i grupit, ben punimin e puneve te ndryshme te kerkuara. </li></ul>
 7. 9. <ul><li>Misioni i ndermarrjes tone eshte qe te ju ofrojm klienteve kushtet klimatizuese te cilat ata i kerkojn, qe ta kene nje ambient me te mire ku ata jetojn ose punojne. </li></ul><ul><li>Te ofrojm sherbime cilsore dhe me shpejtsi te lart ne perfundimin e projekteve. </li></ul><ul><li>Misioni i ndermarrjes ton eshte edhe maksimizimi i fitimit. </li></ul>
 8. 10. <ul><li>Biznesi i ndermarrjes ton eshte ndermarrje shitese dhe sherbyese. </li></ul><ul><li>Mundsit per kete biznes jane te shumta pasi qe nje biznes i tille eshte i ri te ne. </li></ul><ul><ul><li>Biznesi jone do te zgjidhte nje problem te madhe ne kushtet e ambientit ku ne jetojm ose punojm. </li></ul></ul><ul><ul><li>Biznesi jone kete problem do ta zgjidhte per ata klient te cilet kerkojn te ju ofrojm nje ambient me te mir me paisjet te cilat ne ju ofrojm ( paisjet klimatizuese) </li></ul></ul>
 9. 11. <ul><li>Ne kemi bërë edhe hulumtimin e tregut për analizën e veprimtaris ne ndermarrjen tonë si: </li></ul><ul><li>Përparsitë </li></ul><ul><li>Dobësit </li></ul><ul><li>Mundësit dhe </li></ul><ul><li>Rreziqet </li></ul>
 10. 12. <ul><li>Përparsit </li></ul><ul><li>Perparsit e biznesit tone jane te shumta pasi qe ne vendin tone ka shume pak kompani te ngjajsheme. </li></ul><ul><li>Perparsi tjeter eshte se paisjet klimatizuese qe ne i kemi ne treg jan te cilsis se lart. </li></ul><ul><li>Perparsi e veqant eshte se ndermarrja jon ju ofron klientve te vet teknologjin me te persosur ne kete fushe dhe me nje staf te organizuar i cili perbehet prej nje ekipe te kompletuar per destinacionin e kerkuar. </li></ul><ul><li>Kompania jon ju ofron klientve te vet sisteme te ndryshme klimatizuese, si sisteme te klimatizimit neper shtepi, zyre dhe ato sisteme te klimatizimit industrial, si klimatizimin e ndertesave, fabrikave, sallave sportive etj. </li></ul><ul><li>Dobësit </li></ul><ul><li>Me dobsit qe ne mund te perballemi jan mungesa e pervojes jo te madhe ne kete drejtim pasi qe eshte nje pervoj e re tek ne, gjithashtu posedojm nje teknologji te re te paisjeve mundet qe stafin teknik te jet me pak i motivuar pasi qe kane nje pergjegjesi te redukuar. </li></ul><ul><li>Dobsi tjeter eshte se gjate montimit te paisjeve mund te hasim ne veshtersi te shumta pasi qe sistemi i klimatizimit te ne eshte nje profesion i ri dhe i pa studiuar mire. Dobsi mund te jete edhe stafi i redukuar ne fillim i cili nuk mund ti plotsoj nevojat e kerkeses se tregut. </li></ul>
 11. 13. <ul><li>Mundësit </li></ul><ul><li>Mundesin ma te mire e kemi nese punojm mire dhe bejm me te vertet pun si duhet kemi mundesit te rrisim nivelin e konsumatorve. </li></ul><ul><li>Te ndertojm nje infrastructure me standard Europjnane dhe ma e mire te nenshkruajm marrveshje per kontraktimin e puneve perpos vendit ku ne jetojm edhe me vendet fqinje dhe me gjere. </li></ul><ul><li>Reziqet </li></ul><ul><li>Rreziqet jane te shumta, kemi rreziqe nga konkurenca ne treg ne firmat egzistuese me veprimtari te ngjajshme. </li></ul><ul><li>Rrezik tjeter mund te paraqitet edhe ngritja e taksave te medha nga niveli qeveritar. </li></ul><ul><li>Egziston edhe rreziku ne mungesen e kontraktimit te puneve pasi qe vendi yne eshte nje vend i varfer dhe me ekonomi te dobet. </li></ul><ul><li>Rreziku eshte i pranishem ne qedo kohe por ne duhet te dime te ballafaqohemi me rrezikun. </li></ul>
 12. 14. <ul><li>Ne kemi ber hulumtimin e tregut dhe kemi ardhur ne perfundim se nje veprimtari te cilen ne do ta ushtrojm do te kete perfitim pasi qe ne tregun egzistues nuk ka kompani serioze te cilat jan prezent ne tregun konkurues me ne. </li></ul><ul><li>Konsumatorve ju kemi bere pyeteje se nje veprimtari te cilen ne do ta ushtrojm si do te pritet nga ju, te cilet jane shprehur se eshte e nevojshme veprimtaria ne fjal pasi qe ka munges konkurente ne treg dhe do te jete e mireseardhur per ne (konsumatoret) </li></ul>
 13. 15. <ul><ul><li>Konkurenca e jone ne tregun egzistues eshte e paket pasi qe veprimtaria e jone per fat eshte nje biznes i ri te ne dhe kushtet te cilat ne do te ju ofrojm klientve jane te nivelit te lart si te paisjeve teknologjike ashtu edhe nga stafi profesional i ekipes ne dispozicion. </li></ul></ul><ul><ul><li>P rocesi për ta ofruar shërbimin ton eshte nje varg procesesh pasi qe prodhimet si paisjet klimatizuese nuk prodhohen ne vendin ton keshtu qe duhet te importohen nga vendet Evropiane te specializuuara ne keto pisje. </li></ul></ul><ul><ul><li>Ne do te furnizohemi me materialer si paisjet klimatizuese ashtu edhe paisjet perciellse nga vendet Evropiane te cilat kan nje produkt te mire. </li></ul></ul>
 14. 16. <ul><li>Ne kemi bere hulumtime per produktet tona te cilat do ti lancojm ne treg. </li></ul><ul><li>Kemi kerkuar ne webfaqe te ndryshme ne internet, per konkurencen ne treg se qka ofrojn konkurentet tane ne tregun egzistues dhe se qfar produkte dhe sherbime ata ofrojn e ne nuk I kemi. </li></ul><ul><li>Ne baz te kerkimit sekundar ne treg kemi konstatuar se produktet tona te cilat ne I ofrojm nuk gjenden ne tregun ton ende nuk ka konkurent ne treg qe do te ofrojn sherbimet dhe produktet tona. </li></ul>
 15. 17. <ul><li>Kemi ber kerkime mbi informacionet primare te tregut ne lidhje me produktet dhe sherbimet tona, ku kemi pasur intervistime direkte “me goje”. </li></ul><ul><li>Kemi intervistu konsumator te ndryshem neper vendin ton mbi informacionin “ a’ keni nevoj per paisjet klimatizuese dhe me qfar qmimi mund ti bleni ato”. </li></ul><ul><li>Ne shumicen e intervistimeve kemi pasur pergjigjeje pozitive se aparatet klimatizuese “ jan te nevojshme ” kurse sa I perket qmimit per nje paisje klimatizuese kan dhen ne shumicen e te intervistuarve qmimin 200€ . </li></ul><ul><li>Ne perfundim kemi ardhur qe ne mund te ju ofroj klientve tone paisjen me qmimin e kerkuar me te gjitha sherbimet si montimi etj, dhe te ju ofrojm garancion ne paisje me afat nje vjeqar. </li></ul>
 16. 18. <ul><li>Lloji i aparatit klimatizues </li></ul><ul><li>Madhesia e tije </li></ul><ul><li>Cilesia </li></ul><ul><li>Ngjyra </li></ul><ul><li>Forma </li></ul><ul><li>Shpenzimet e rrymes KW h. </li></ul><ul><li>Mirembajtja e paisjes </li></ul><ul><li>Ofrimi i garancionit </li></ul><ul><li>Qmimi </li></ul>
 17. 20. <ul><li>Duke u bazuar ne hulumtimin e tregut per paisjet klimatizuese te cilen konsumatoret e preferojn me se shumti ne baz te markes, klientet kan cekur firmen Samsungu </li></ul><ul><li>Madhesin e paisjes e kane kerkuar kapaciteti 12 </li></ul><ul><li>Cilsin me qene e mire </li></ul><ul><li>Ngjyren e bardhe ta ket paisja </li></ul><ul><li>Me form standarde qe e ka paisja </li></ul><ul><li>Shpenzimet mos te jen me shum se 1.5 Kv h. </li></ul><ul><li>Qe ta kete mirembajtjen paisja </li></ul><ul><li>Te jet ne garancion paisja pas montimit ne afat prej 2 vite </li></ul><ul><li>Qmimi I preferuar sipas anketes duhet te jet 200€ </li></ul><ul><li>Paraqitja skematike 1. </li></ul>
 18. 21. <ul><li>Kosto e produktit ne fillim do te jete e lart, pasi qe ne fillim kompaina e bene investimin e produkteve dhe mbasi ta implementoj projektin ne finalizim kompanis tone i kthehet kosto e investuar se bashku me fitimin bruto. </li></ul><ul><li>Ne do te na kushtoj per njesi te ofruar te sherbimit mvarsisht nga projekti i ofruar, nese eshte projekti i madhe ateher edhe kostoja eshte e madhe, por ne fund te projektit investimet e bera do te shperblehen. </li></ul>
 19. 22. <ul><li>Produkti i definuar i sherbimit ton </li></ul><ul><li>Klimatizim industrial me kapacitet </li></ul><ul><li>20.000 m², me elemente perciellse </li></ul><ul><li>Çmimi i shitjes së një njësie 120.000 € </li></ul><ul><li>Sherbimet e ofrimit të një njësie + 30.000 € </li></ul><ul><li>Bruto profiti për një njësi = 8.000 € </li></ul>
 20. 23. <ul><li>Avantazhet konkuruese te ndermarrjes tone jane te mdha pasi qe ne tregun konkurues nuk ka kompani te mirfillta te cilat ofrojn te njejtin sherbim qe e ofrojm ne. </li></ul><ul><li>Ne ju ofrojm benefite konsumatorve me qmime ne te mira. </li></ul><ul><li>Per kualitetin e paisjeve me garancion prej pes vitesh </li></ul><ul><li>Kane nundsin ta bejn zhgjedhjen e paisjeve te cilat ne i ofrojm. </li></ul><ul><li>Sherbimin te cilin ne e ofrojm eshte i nivelit te lart dhe kualitativ. </li></ul><ul><li>E kemi piken e ofrimit te sherbimeve unike jo te ndryshuar. </li></ul>
 21. 24. <ul><li>Taktikat te cilat i përdornim për ta implementuar strategjin ton jan te nivelit te lart pasi qe ne posedojm nje staf profesional ne ofrimin e sherbimeve dhe paisje te kualitetit te mir. </li></ul><ul><li>Menyra qe ne mund ta zvoglojm koston gjat implementimit te nje kontrate eshte se ne do te perqendrohemi maksimalisht ne implementimin deri ne perfundimin e projektit duke fituar ne kohe, me materialet e cilsis se lart te cilat ne I posedojm dhe me precizitet te madhe ne pune. </li></ul>
 22. 25. <ul><li>Logo e kompanis eshte - N.T.SH “ EUROKLIMA” </li></ul><ul><li>Ne do te perdorim metoden e marketingut per ti njoftuar konsumatoret per sherbimet tona: </li></ul><ul><li>Do ta qelim nje Webfaqe ku konsumatoret do ta ken mundsin ti shfletojn produktet dhe sherbimet tona. </li></ul><ul><li>Permes biznes kartave </li></ul><ul><li>Reklamimeve ne media dhe radio </li></ul><ul><li>Permes gazetave etj. </li></ul><ul><li>Produktin do ta prezentojm per kualitetin e tij, gjate prezentimit te produktit do ta prezentojm edhe qmimin e paisjes se ofruar. </li></ul><ul><li>Konsumatoret de te njoftohen edhe se ku mund ta gjejn produktin e ofruar nga kompanija jon. </li></ul><ul><li>Ne do ti inkurajojm qe produktin ton ta blejn permes promovimit te produktit duke prezentuar specifikimin e produktit dhe qmimin e produktit. </li></ul>
 23. 26. <ul><li>Qëllimi i biznesoit </li></ul><ul><ul><li>Biznesi jon ka per qellim qe kompanija te jete fitimprurse. </li></ul></ul><ul><ul><li>Te kete kualitet ne ofrimin e sherbimeve </li></ul></ul><ul><ul><li>Ta ket nje vizion te mirfillt per biznesin te cilin e ushtron. </li></ul></ul><ul><ul><li>Kompanija jone e ka qellimin qe pas nje viti te arrij te dominoj ne tregun konkurues dhe ta zgjeroj veprimtarin e saj duke ofruar edhe sherbime tjera. </li></ul></ul><ul><li>Kemi qëllime dhe ambicie tjera ne te ardhmen qete ju ofrojm konsumatorve produkte dhe sherbime me cilsore dhe me qmime me te volitshme. </li></ul>
 24. 30. Paisja Chiler Ena explanduese Lidhjet e sistemit

×