Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Značajni umjetnici 4

773 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Značajni umjetnici 4

 1. 1. ZNAČAJNI UMJETNICI Izradila: Vesna Stojanovski, OŠ Bukovac
 2. 2. Dobar dan djeco! Danas ćemo upoznati Claude Moneta. Da vas ne umaram s tim kako se ovo ime čita, zapamtite samo, ako možete, kaže se Mone. Mone. Pa to i nije tako teško.
 3. 3. Claude Monet Bio je slavan slikar. Slikao sam na poseban način. Slikao sam tako da prikažem svjetlost. Ja sam slikar svjetla!
 4. 4. Monet je slikao isti motiv u svako doba dana, iz svakog kuta i položaja. Bio je jako uporna osoba! Motiv je izgledao drugačije ovisno o tome koliko ga je sunce obasjavalo. Ovisno o svijetlu! Katedrala u hladu Katedrala na suncu SLIKE Katedrala u Rouenu, 1892. - 1894.
 5. 5. Impresija, izlazak sunca, 1872. Likovna tehnika - ulje na platnu SLIKA
 6. 6. Monet je slikao slike koje su bile veličine zida kuće u kojoj je živio, pa čak i veće!
 7. 7. Likovna tehnika: ulje na platnu Stojim ispred Monetove slike u muzeju. Slika prekriva cijeli zid! SLIKE Lopoči, oko 1910.
 8. 8. Žena sa suncobranom, 1875. Likovna tehnika: ulje na platnu Baš je lijep i sunčan dan! Sve je obasjano suncem. Ima jako puno svijetla! SLIKA
 9. 9. RADIONICA: Slikajmo na otvorenom, na suncu! MATERIJAL: - karton ili neka druga podloga za slikanje - papir za pastele - pastele UPUTE: Ako je lijep i sunčan dan, otiđite s ovim materijalom na dvorište. Smjestite se negdje gdje vam je udobno. Izaberite neko stablo, ili grm koji ćete naslikati. Naslikajte to koristeći tonove boja (miješajte boje s bijelom ili crnom). Osvijetljeni dio naslikaj svijetlim tonovima, a dio koji je u hladu tamnim tonovima. Ključni pojmovi 1.r. – tonovi boja, svjetlina boje, miješanje boja, mrlja, potez. Ključni pojmovi 2.r. – čistoća boje, jarke i zagasite boje
 10. 10. Pogledaj te prekrasne slike. Bravo djeco! Jako su lijepe! I uživali smo na suncu. Doviđenja i vidimo se na sljedećoj radionici!

×