Prica o cavlima

641 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
641
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Prica o cavlima

 1. 1. Odvoji vremena za čitanje ove poruke
 2. 2. Bio jedan mali dječak koji je imao je lošu narav. Otac mu je dao vreću punu čavala i rekao mu da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, ukuca jedan u ogradu.
 3. 3. Prvoga je dana dječak ukucao 37 čavala. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci on je naučio kontrolirati svoj bijes i broj zakucanih čavala se smanjivao. Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav, nego zakucavati čavle u ogradu.
 4. 4. Napokon je osvanuo dan u kojem dječak nije nijedan čavao zakucao u ogradu. Otišao je ocu i rekao mu kako toga dana nije pobjesnio.
 5. 5. O tac mu je tada rekao : Svakoga dana kada uspiješ kontrolirati svoje ponašanje, iz ograde iščupaj po jedan čavao. Dani su prolazili i jednoga je dana dječak bio u stanju kazati svom ocu da je izvadio sve čavle.
 6. 6. Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde. Tada mu je rekao:
 7. 7. Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi . Ograda više nikad ne ć e biti ista. Kada u bijesu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi .
 8. 8. Možeš čovjeka ubosti nozem i izvući nož i poslije toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao, rane ostaju. Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička. Prijatelji su zaista vrlo rijedak dragulj, oni čine da se smiješiš, ohrabruju te da uspiješ u nečemu, oni su spremni da te saslušaju, da podijele tvoju bol, imaju lijepe riječi za tebe i uvek im je srce otvoreno za tebe.
 9. 9. P okažite svojim prijateljima koliko Vam je stalo do njih. Posaljite ovu pričicu svakome koga smatrate prijateljem, čak i da je pošaljete nazad onome od koga ste je dobili. Ako Vam se poruke vrate, znat ćete da imate krug prijatelja.
 10. 10. TI SI MOJ PRIJATELJ I JA SAM TIME POČAŠĆ EN . Molim te, oprosti mi ako sam ikada napravi o rupu na tvojoj ogradi.
 11. 11. Za kraj : “Jedna lijepa stvar u prijateljstvu je spoznaja kome možeš povjeriti tajnu.” (Alessandro Manzoni)

×