Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El sistema solar

1,706 views

Published on

Treball realitzat pels alumnes de 6è de l'Escola Verd.

Published in: Education
 • Be the first to comment

El sistema solar

 1. 1. EL SISTEMA SOLAR
 2. 2. La Terra i la Lluna La Terra també pot ser anomenada Planeta Blau degut a què té més mar que terra. La Lluna és el seu satèl·lit natural.
 3. 3. El Sol El Sol és l'estrella més gran del Sistema Solar i, gràcies a la seva llum, és possible la vida humana a la Terra. El sol està a 5504'84 graus a l’exterior. L'interior està a 15.000.000ºC.
 4. 4. Mercuri Mercuri és el planeta que està més a prop del sol i és un planeta sòlid. És el més petit del Sistema Solar i cada 88 dies dóna una volta al Sol.
 5. 5. Venus Venus és el segon planeta més a prop del Sol i està a una temperatura molt alta. L’anomen planeta germà de la Terra perquè són similars de mida, gravetat…
 6. 6. Mart Mart és el planeta vermell i l'únic que s'hi ha pogut trobar aigua i no se sap si, en el futur, els humans hi podran viure .
 7. 7. Júpiter Júpiter és el planeta més gran de tot el Sistema Solar i és un planeta gasós. La Gran Taca Roja de Júpiter és una tempesta fortíssima, més gran que el diàmetre de la Terra, que dura des de fa 300 anys i provoca vents de 400 Km/h.
 8. 8. Les quatre llunes de Júpiter
 9. 9. Ganímedes És el satèl·lit més gran de Júpiter i també del Sistema Solar, amb 5.262 Km. de diàmetre, més gran que Plutó i que Mercuri. Gira a una distància 1.070.000 Km. del planeta, en poc més de set dies. Sembla que té un nucli rocós, un mantell d'aigua gelada i una escorça de roca i gel, amb muntanyes, valls, cràters i rius de lava.
 10. 10. Calisto Té un diàmetre de 4.800 km. Gairebé igual que Mercuri, i gira a 1.883.000 Km de Júpiter, cada 17 dies. És el satèl·lit amb més cràters del Sistema Solar. Està format, a parts iguals, per roca i aigua gelada. L'oceà gelat dissimula els cràters. És el que té la densitat més baixa dels quatre satèl·lits de Galileu .
 11. 11. Io Io té 3.630 Km de diàmetre i gira a 421.000 km de Júpiter en poc més d'un dia i mig. La seva òrbita es veu afectada pel camp magnètic de Júpiter i per la proximitat d'Europa i Ganímedes. És rocós, amb molta activitat volcànica. La seva temperatura global és de -143º C, però hi ha una zona, un llac de lava, amb 17 º C.
 12. 12. Europa Té 3.138 km de diàmetre. La seva òrbita es situa entre Io i Ganímedes, a 671.000 km de Júpiter. Dóna una volta cada tres dies i mig. L'aspecte d'Europa és el d'una bola gelada amb línies marcades sobre la superfície del satèl·lit. Probablement són fractures de l'escorça que s'han tornat a omplir d'aigua i s'han gelat.
 13. 13. Saturn Saturn és conegut pels seus anells i estan fets per asteroides, gel i partícules més petites, de pols.
 14. 14. Urà Urà no és un planeta molt conegut en el Sistema Solar però es destaca pels seus anells verticals. Té l'atmosfera planetària més freda del Sistema Solar, amb una temperatura mínima de −224 °C.
 15. 15. Neptú Neptú no és molt conegut en el Sistema Solar però simbolitza el mar i té dotze llunes. La seva temperatura mínima és de -223 °C.
 16. 16. Plutó Plutó és un planeta conegut perquè des del 2006 és considerat un planeta nan. La seva temperatura mitjana és de uns -220°C.
 17. 17. Entrevista al Servei de Meteorologia de TV3
 18. 18. Entrevista al Servei de Meteorologia de TV3 1.-Quina influència te la Lluna en les marees? Té una influència directa en les marees, tot i que nosaltres a Catalunya no les patim gaire, i també en fenòmens com les aurores boreals i les comunicacions per ràdio. 2.-Estàs d'acord que Plutó sigui considerat un planeta nan? Plutó és un dels planetes que s'estudiaven quan jo era petit, però sí que és cert que només és una pedra grossa. 3.-Creus que en el futur els humans podran viure a Mart? Jo crec que sí que podrem anar i estar-nos a Mart; però el que no sé és quan trigarem a fer-ho.
 19. 19. Entrevista al Servei de Meteorologia de TV3 4.-Quants satèl·lits hi han al Sistema Solar? N'hi ha molts: els geoestacionaris (a l'estil del meteosat, però també dos a Amèrica, un a l'Índia, dos a la Xina un al Japó, i també al mig de l'Atlàntic) els d'òrbita polar, que n'hi ha diversos dels EUA, d'Europa, de la Xina i el Japó. També n'hi ha d'altres que tenen aplicacions més específiques, com son satèl·lits radar de precipitació, d'altres que mesuren l'alçada i la temperatura dels oceans, i n'hi ha que fotografien els casquets polars... la veritat és que n'hi ha molts. 5.-T'agradaria ser astronauta? Jo sempre he dit que m'agradaria ser astronauta!
 20. 20. Aquí teniu una imatge de tots els satèl·lits artificials que volten en orbita al voltant de la Terra:
 21. 21. Gràcies per la vostra atenció.

×