Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentació Bleda

12,662 views

Published on

Característiques de les bledes. Treball de recerca d'informació i resum, fet per nens i nenes de cicle mitjà de l'escola Vedruna de Ripoll

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentació Bleda

 1. 1. <ul><li>Nom científic beta vulgaris
 2. 2. En castellà acelga
 3. 3. En galleg acelga
 4. 4. En euskera zerba
 5. 5. En anglès chard </li></ul>Bleda
 6. 6. La seva història La bleda és una hortalisa d'orígen mediterrani.A l'edat mitjana va ser l'aliment bàsic de les societats europees.
 7. 7. Com és? <ul><li>És una hortalissa de la família quenopodiàcies . És una planta bianual que el primer any desenvolupa les fulles i el segon any la tija i donara lloc a la flor.
 8. 8. Té una tija molt ampla (penca) i les fulles són grans i amples. </li></ul>
 9. 9. Varietats <ul><li>de penca blanca ampla.
 10. 10. de penca blanca allargada.
 11. 11. de penca blanca ondulada, </li></ul>
 12. 12. Propietats <ul><li>Si te'l menges et pendras vitaminas a,c i k porta minerals especialmentel potasi,el calci i el magnesi.
 13. 13. Va bé perqué tinguis menys possiblitats de tenir cancer.Té propietats laxans. </li></ul><ul><li>Es sol consumir bullida i és recomenable que no passi molt de temps des de la collita al plat doncs les vitamines i els flavonoids es perden i la fulla adquireix un gust lleugerament amarg. </li></ul>
 14. 14. Com cal conrear-la És té de sembrar directament en el hort,desde l'inici fins a mitjans de la primavera. La bleda es té de sembrar amb llocs que no hi toqui molt el sol.
 15. 15. Malaties i problemes <ul><li>El pugò pot afectar-la, a la primavera, i l'oïdi pot afectar les fulles. </li></ul>
 16. 16. Plantes amigues <ul>L'espinac remolatxa </ul>
 17. 17. Aquest treball l'hem fet.... <ul><li>3r i 4t de Primària
 18. 18. curs 2008-2009 </li></ul>

×