Relacions entre la natura i la societat

1,874 views

Published on

Published in: Technology, Business
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Thanks for sharing,. Greetings from France. Bernard http://www.slideshare.net/group/great-causes-and-just-causes
  PS: Feel free to join us. Thank you in advance for your participation
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,874
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
120
Actions
Shares
0
Downloads
17
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Relacions entre la natura i la societat

 1. 1. Adelaida Antúnez Jerome Lambinicio Laura Rivas
 2. 2. ÍNDEX 1- La dependència de la natura 2- Agricultura: Els tipus de carros, els animals que feien servir, les altres eines. 3- L’estruç 4- Màquines 4.1-Màquina de vapor 4.2-Els tractors 5- Ramaderia 6- Transports 7- Abans de la Revolució industrial 8- Creixement insostenible 9- Exemples de contaminació del medi ambient 10- Recursos renovables i no renovables 11- Mapa conceptual 12- Concluisó 13- Bibliografia
 3. 3. Durant el segle XIX la gent vivia de la ramaderia i l’agricultura. Van inventar carros i eines per poder facilitar- se la feina. Feien servir la força dels animals per poder transportar la palla, la llenya, aliments etc... Hi ha diferents tipus de carros i d’animals per poder tranportar-hi tot el pes d’un lloc al altre. A finals del segle XIX van inventar unes màquines, una es deia la màquina de vapor, gràcies a això van inventar els primers tractors encara que no eren molt eficacos i desprès una màquina anomenada Spinning Jenny que era una filadora multi-bobina.
 4. 4. Aquesta evolució, juntament amb la ja citada tendència d’ús marginal del camp, va provocar una baixada impressionant de la població activa en el sector agrícola . Podem observar com en tan sols 15 anys, la població activa en el sector agrícola ha disminuït 3 vegades la població ocupada l’any 1986.
 5. 5. El primer carro i el segon servien per portar objectes pesats com la llenya i l’altre pel transport del vi. Els bous van ser substituïts pels cavalls, perquè eren molt més ràpids i eficaços.
 6. 6. Aquestes eines les feien sevir, a més de l’ajuda dels animals, per segar. Les altres fotografies són dos molins: la de d’alt és per poder fer vi i l’altre és un moli d’oli.
 7. 7. També feien servir l’estruç perquè deien que donava un toc molt refinat. Si bé en un moment fins i tot es van utilitzar com a animals de carrera, muntats per genets igual que cavalls pura sang, la seva difícil domesticació i fragilitat aviat va fer que s’abandonés aquesta pràctica.
 8. 8. La Spinning Jenny és una filadora multi-bobina. Inventada per James Hargreaves un teixidor, en Stanhill, Blackburn, Lancashire al nord-oest d’Anglaterra, encara que Thomas Highs és un altre candidat identificat com l’inventor. James Hargreaves Filadora multi-bobina Màquina de vapor, construïda l’any 1910 per Crimmitishauer Maschinenfabrik. Gràcies a aquesta màquina van poder fer tractors per poder treballar al camp.
 9. 9. Transports: Gràcies a la màquina de vapor van començar a fer mitjans de transport més eficaços i més ràpids.
 10. 10. Abans de la revolució industrial la ramaderia tenia un paper molt important, ja que la majoria de la població es dedicava a la ramaderia o a l’agricultura i eren la base econòmica de la societat. La classe mitja acomodada no existia i això feia que hi hagués molta diferència entre els molt rics i la majoria de la població: treballadors molt pobres.
 11. 11. Uns dels casos més clars de l’insostenibilitat és l’ús irracional dels recursos pesquers. Cada vegada hi ha menys peixos i més vaixells pescant, estem sobrexplotant el 70 per 100 dels recursos animals. Atualment hi ha 3 millions i mig de vaixells de tot el món que obtenen uns 70 milions de tonelades anuals. L’home creia que era un recurs inacabable i ara sabem que no és així. Es demostra que a causa d’això han desaparegut moltes espècies de peixos. Això no obstant, aquest fenomen no solament ha passat amb la pesca, sinó també amb els altres animals o recursos.
 12. 12. Japó entre 1952-1960: es produeixen abocaments de mercuri en la Bahía de Minimata. Aquests són ingerits per milers de persones a través del peix i el marisc contaminat. Moren 40 persones. Bhopal 3 de desembre del 1984: un núvol de 42 tonalades de gas tòxic originat per una fàbrica de pesticides va inundar la ciutat índia afectant unes 500.000 persones.
 13. 13. Els recursos renovables són aquells que amb l’utilització no s’esgoten, no poden ser sobreexplotats. Són: El sol L’aigua L’aire
 14. 14. Els recursos no renovables són aquells que amb els temps si es gasten. Són els minerals... El carbó El petròli El gas natural
 15. 15. Les relacions entre la natura i societat. entre Els La contaminació L’agricultura La revolució Els El creixament del s. XIX Industrial transportaments recursos insostenible els de Les causes són Renovables No renovables Tren de Vaixell de Tipus Animals vapor vapor de que Les màquines carros feien de servir vapor Tractors vaixells
 16. 16. La nostra conclusió és que estem destruint el planeta en el que vivim, a causa d’explotar tots els recursos que tenim, per la contaminació ... També hem après a treballar en grup i a poder repartir- nos la feina, encara que hem tingut dificultats a l’hora de trobar la bibliografia que necessitàvem.
 17. 17. PÉREZ, M, La conservación de la naturaleza. Acento 1997, Madrid. http:// ca.wikipedia.org/wiki/M%C3%A0quina_de_vapor#Aplicacions (5-5-10) http://ca.wikipedia.org/wiki/Contaminaci%C3%B3 (5-5-10) http://www.museudecarros.com/ (10-5-10) http://www.ite.educacion.es/w3/eos/MaterialesEducativos/bachillerato /historia/rev industrial/asrevag.htm (10-5-10)

×