Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Je suis charlie filmul mascaradei.

316 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Je suis charlie filmul mascaradei.

 1. 1. Piata Bastiliei Redactia Charlie Hebdo
 2. 2. Redactia Charlie Hebdo Incidentul cu politistul Ahmed MerabetBd. Richard Lenoir
 3. 3. Redactia Charlie Hebdo s-a mutat aici, la nr. 10, in urma unor amenintari. Ea era supravegheata permanent de politie. In acea zi insa nu a fost prezenta masina politiei ! Chiar pe locul ei a fost parcat Citroenul negru al atentatorilor.
 4. 4. Cei doi atentatori au parcat linistiti masina si au gresit mai intai intrarea, ajungand la nr. 6, unde este Agentia Media Bayoo. Dupa ce li se explica ca Redactia Charlie Hebdo este alaturi, ii baga in sperieti cu doua gloante. Ajung la nr. 10 si o someaza pe desenatoarea Corinne Rey (care intarziase, 11.25!!) sa formeze codul de deschidere a usii de intrare in imobil. Ajung dupa aceea la etajul 2 unde cu sange rece omoara 12 oameni.
 5. 5. Coboara apoi linistiti scarile, mai pierd timpul prin fata casei tragand cateva focuri spre casele de vis-a-vis, striga ca l-au razbunat pe profet…. si se lasa si filmati …
 6. 6. … apoi o iau pe Allee Verte catre bulevardul Richard Lenoir.
 7. 7. Pe la mijlocul strazii se intalnesc cu masina politiei, alertata de apelul celor de la Agentia Media Bayoo. Cei doi deschid focul asupra masinii, care se retrage in marche arriere pana in bulevard. 15 gloante au strapuns parbrizul insa, politistul a scapat cu viata! Ce ar fi fost daca masina le bloca drumul?
 8. 8. Charlie Hebdo Punct de filmare Politia in marche arriere Jurnalistul Martin Boudot filmeaza de pe terasa atentatorii Atentatorii deschid focul asupra masinii politiei Dupa ce masina politiei se retrage, atentatorii ajung in bulevard si vireaza la stanga, adica pe contra-sens. Curios, desi de obicei este o strada foarte aglomerata, nu vine nici o masina si, cei doi se indeparteaza nestingheriti.
 9. 9. Cei care au tras cu AK 47 stiu ca nu este usor un asemenea grupaj.
 10. 10. Cat trebuie sa fi ocolit Citroenul cu atentatorii si cat de repede sa fi mers, ca sa apara in acel punct doar cateva minute mai tarziu ? Si asta fara sa fie inregistrati de niciuna din camere de supraveghere din zona! Si, de ce sa te intorci la locul faptei, cand te astepti sa geama de politie? Intrebarea este, daca erau aceleasi persoane cu cei ce au comis omorul la redactia Charlie Hebdo si, daca se aflau in aceiasi masina! De asemenea, nu este clar ce a generat acel incident cu politistul Merabet. Pare fara sens! Atentatorii fac la stanga, pe contra-sens Putin dupa aceea, apar din cealalta directie Incidentul cu politistul Merabet M. Jordi filmeaza scena Charlie Hebdo
 11. 11. Redactia Charlie Hebdo Incidentul cu politistul Ahmed Merabet
 12. 12. filmare M. Jordi politistul Merabet
 13. 13. Si in aceasta scena atentatorii sunt foarte relaxati, ca la antrenamente.
 14. 14. Politistul Merabet se afla la pamant, parand ranit. In acest moment se aude in englezeste se pare: „Cops are bullshit“. Mie mi s-a parut ca ar fi zis „Cut the bullshitt“. Nu este clar cine ar fi rostit aceste vorbe: atentatorii sau politistul aflat la pamant? Curios este ca, desi atentatorii erau conform versiunii oficiale francezi, vorbeau perfect frantzuzeste, erau islamisti „inraiti“, cu stagii prin Yemen, se trezesc sa vorbeasca englezeste!
 15. 15. In film se vede clar ca acel „glotz“ a trecut pe langa politist. Acesta insa se incapatzaneaza sa moara desi nu se vad urme de ranire, pete de sange. Reporterul de la Fox News spunea intr-o transmisie de la fata locului ca, sangele a fost adus acolo. De asemenea nu se vede nici o urma a glontzului in asfalt. Nici in alte parti, desi un glonz de AK-47 este extrem de penetrant. Ma intrebam intr-un mail anterior, daca nu cumva au fost gloantze oarbe!
 16. 16. Cei doi alearga cam fara sens si fara griji la locul incidentului, apoi pleaca mai departe nestincheriti desi, politia era chiar vis-a-vis de ei. Chiar si politistul din masina ciuruita!
 17. 17. Helric Fredou, cel insarcinat cu anchetarea cazului, se sinucide de buna voie, cu mana lui, in noaptea dintre 7 si 8 ianuarie, motivul fiind o „depresie“.
 18. 18. Fuga celor doi cu Citroenul negru se intrerupe in piata Col. Fabien, unde se ciocnesc la 11.40 cu alta masina. Retineti: atentatul la redactie a avut loc la 11.25! Cativa martori au retinut insa trei persoane in masina. De unde si cand a aparut al treilea? Si, unde a disparut? Citroenul este abandonat, iar in el, politia gaseste cocktailuri Molotov cu amprentele lui Cherif Kouachi, un steag cu „Allah al-akkbar“ si cartea de identitate a lui Said Kouachi. Ca in filmele cu prosti! S-a mai gasit o camera Go-Pro! Dupa ce au gasit alta masina, au oprit la o benzinarie sa-si cumpere ceva de mancare, echipati inca cu cagule si veste. Bineinteles ca benzinarul i-a „recunoscut“ imediat. Dupa o noapte petrecuta in padure, o deposedeaza pe o invatzatoare de un Peugeot 206 si-si continua „fuga“.
 19. 19. Atentatorii aveau acum o „coada“ de masini de politie dupa ei si, strazi blocate in fata. Asa ajung la tipografia CDS in Dammartin-en-Goële, suna civilizat la use, li se deschide, si-l iau ostatec pe patronul acesteia, Michael Catalano. Era vineri dimineata. In cladire, la etaj, se mai gasea insa o persoana, graficianul Lilian Lepere. La un moment dat suna un mesager la use, care este gonit de Michael Catalano prin semne. Acesta ar fi anuntat politia. O fraza ciudata a fost atunci roastita de unul dintre atentatori : Du-te! Oricum nu omoram civili! Atentatorii nu pareau a fi panicati de politia ce se aduna incet-incet, sunt amabili cu ostatecul, iar acesta ofera cafele si panseaza o usoara rana unuia dintre ei.
 20. 20. Din cand in cad se mai aud focuri de arma, atentatorii tragand sporadic si la nimereala spre trupele speciale ce luau pozitie in jurul tipografiei. Permit ostatecului sa paraseasca cu prudenta cladirea, fara sa stie ca, in partea din spate a acesteia, sub o chiuveta, statea ascuns graficianul Lepère. Dau si un interviu telefonic postului de televiziune BFRMTV spunand ca sunt aparatorii profetului si au executat acest atentat la comanda Al-Kaida. Pana in acel moment atentatul nu fusese de nimeni revendicat . Un atentat terorist nerevendicat nu are nici o valoare! Abia duminica, pe 11.01 o organizatie yemenita se recunoaste ca organizatoare a acestuia. Acum stim cu totii cui sunt ele „subordonate“, fiind posibil deci ca americanii sa nu fi fost chiar implicati in asta, luati poate prin surprindere. Tot din discutia telefonica cu postul de televiziune , reiese ca nici atentatorii nu prea stiau pe cine omorasera !!!
 21. 21. Urmatoarele apeluri ale politiei sunt ignorate. Urmeaza grenade fumigene, focuri de arma, o explozie face o mare gaura in zid. Atentatorii ies pe usa principala si sunt omorati in ploaia de gloantze. Intrucat locul atacului era foarte ferit de ochi straini, aceasta scena este numai versiunea politiei. O versiune greu de crezut! Eu sunt convins ca cele doua cadavre erau ele fratilor Chérif und Saïd Kouachi, insa ele au fost aduse acolo de fortele speciale sau au fost omorati acolo. Atentatorii s-au strecurat frumos in masinile politiei si …. misiune indeplinita!
 22. 22. Ipoteza mea este ca la acest atentat au participat trei echipe de „atentatori“: 1- cei ce au efectuat atacul la redactia Charlie Hebdo. 2- cei ce au aparut mai tarziu pe b-dul Richard Lenoir dinspre piata Bastiliei si au avut altercatia cu politistul Merabet. 3- cei ce au iesit din padure, si au deposedat-o pe invatatoare de Peugeotul 206 alb si care s-au refugiat apoi in tipografie. Cei doi frati, victimele de fapt ale atentatului, nu au participat in nici o faza la aceasta inscenare.
 23. 23. Totusi, cine a pus la cale acest atentat? Seneca a spus: „Cui prodest scelus, es fecit!“ – celui ce-i foloseste o faradelege este chiar faptasul ei. Primul caruia i-a adus o crestere de popularitate a fost François Hollande, desi cred ca el este un beneficiar intamplator. Poate este un mar otravit! El trebuie insa sa stie firul lucrurilor caci, serviciile secrete franceze sunt executantele acestei inscenari naive. Dar singure?
 24. 24. Aceasta este cealalta inscenare: „parastasul domnesc“!

×