Analiza e tregut

2,196 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,196
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
38
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Analiza e tregut

  1. 1. Seksioni 7: Analiza e TregutSeksion Analiza e Tregut duhet të pasqyrojë njohuritë tuaja mbi pozicionimin e industrisë (ofertës) tuajnë treg. Studimet e hollësishme për hulumtimin e tregut, megjithatë, duhet të paraqitur si shtojcat tëplanit tuaj.A. Përshkimi i kompanisë (ofertës) Tuaj1. Përshkrimi i industrisë (produktit dhe /ose shërbimit) tuaj kryesor2. Madhësia e industrisëa. Historikisht (vjen shprehje nëse jeni duke menduar me zgjerua kompaninë)b. Gjendja aktualec. Gjendja në pesë vitet e ardhshmed. Gjendja në dhjetë vitet e ardhshme3. Grupe të mëdha të konsumatorëvea. Biznesetb. Qeveritëc. KonsumatorëtB. Synimi i Tregut1. Karakteristikat dalluese e tregjeve të objektivit tuaj kryesor dhe segmente të tregut.Përshkruaj tregjet tuaj të synuar në një madhësi të menaxhueshme. Përpjekjet për të depërtuartregjet objektiv që janë shumë të gjerë janë shpesh joefektive.a. Segmentimi i tregut2. Madhësia kryesore e tregut te synuar3. Penetrimit të tregut-tregon shkallën në të cilën ju parashikojnë që hyn në thellësitregun tuaj dhe të demonstrojnë pse ju mendoni se shkalla e depërtimit është e arritshmebazuar në studimet tuaja trega. Tregutb. Numri i konsumatorëvec. Mbulim gjeografikd. Arsyeja për vlerësimet e depërtimit në treg4. Çmimet / objektivat për bruto fitima. Nivelet Çmimib. Bruto niveli- kufiric. Struktura Discount –lirimit apo rabatit (vëllim, pagesa të shpejta, etj)5. Metodat me të cilat anëtarë të veçanta të tregut të synuar tuaj mund të identifikohena. Listatb. Publikimet e Shoqatave Tregtarec. Dokument Qeverisë

×