Buxhetimi me Pjesëmarrje  UNIVERSITETI I PRISHTINËS
Plani I aktiviteteve përmban 3 faza kryesore të cilat janë; <ul><li>Faza e I – Parapërgatitore </li></ul><ul><li>Faza e ...
- Objektivat e secilës fazë - <ul><li>Faza e I – parapërgatitore  </li></ul><ul><li>Objektivat </li></ul><ul><li>-Infor...
Objektivat e secilës fazë <ul><li>Faza e II – Formulimi I Buxhetit </li></ul><ul><li>Objektivat </li></ul><ul><li>Përfsh...
- Objektivat e secilës fazë - <ul><li>Faza e III – Monitorimi I Buxhetit </li></ul><ul><li>Objektivat </li></ul><ul><li>-...
Aktivitet që do zhvillohen për implementimin Fazës së I <ul><li>Faza e I – parapërgatitore </li></ul><ul><li>- Organizimi...
Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I <ul><li>Informimi I organeve të pushtetit vendor, administratës, kryetarëve ...
Aktivitet që do zhvillohen për implementimin Fazës së II <ul><li>Takimi I parë rajonal </li></ul><ul><li>Takimi I dytë Raj...
Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I I <ul><li>Takimi i I </li></ul><ul><li>Kryetari/drejtuesit e Departamenteve p...
Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I I <ul><li>Takimi I parë I këshillit të Buxhetimit me Pjesmarrje </li></ul><ul...
Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I I <ul><li>Krijimi e një kuptimi përbashkët dhe të qartë në lidhje me priorite...
Kalndari I buxhetit <ul><li>Caktohet  itenirari I realizimit te Buxhetit dhe aprovimit te tij </li></ul>
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Buxhetimi Me Pjesmarrje

1,179 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,179
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
16
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Buxhetimi Me Pjesmarrje

 1. 1. Buxhetimi me Pjesëmarrje UNIVERSITETI I PRISHTINËS
 2. 2. Plani I aktiviteteve përmban 3 faza kryesore të cilat janë; <ul><li>Faza e I – Parapërgatitore </li></ul><ul><li>Faza e II - Formulimi I Buxhetit </li></ul><ul><li>Faza e III - Monitorimi I implementimit të buxhetit </li></ul>
 3. 3. - Objektivat e secilës fazë - <ul><li>Faza e I – parapërgatitore </li></ul><ul><li>Objektivat </li></ul><ul><li>-Informimi I organeve të pushtetit vendor, </li></ul><ul><li>administratës, dhe publikut në lidhje me </li></ul><ul><li>qëllimet e kësaj inisiative </li></ul><ul><li>- Përgatitja e terrenit dhe ngritja e kapaciteteve për implementimin dhe vazhdimësinë e kësaj inisiative </li></ul>
 4. 4. Objektivat e secilës fazë <ul><li>Faza e II – Formulimi I Buxhetit </li></ul><ul><li>Objektivat </li></ul><ul><li>Përfshirja e publikut në proçesin e formulimit të buxhetit </li></ul><ul><li>Përzgjedhja e prioriteteve dhe Zgjedhja e përfaqësuesve të komunitetit. </li></ul>
 5. 5. - Objektivat e secilës fazë - <ul><li>Faza e III – Monitorimi I Buxhetit </li></ul><ul><li>Objektivat </li></ul><ul><li>- Përfshirja e komunitetit në monitorimin e proçesit të implementimit të buxhetit </li></ul>
 6. 6. Aktivitet që do zhvillohen për implementimin Fazës së I <ul><li>Faza e I – parapërgatitore </li></ul><ul><li>- Organizimi ëorkshopit me administratën e njësive vendore dhe kordinatorët lokalë për planin e përbashkët e aktiviteteve. </li></ul><ul><li>Fushatë komunikimi </li></ul><ul><li>Analizimi/vlerësimi Institucional lidhur me pjesmarrjen e komunitetit </li></ul><ul><li>Trajnim në lidhje me Financat e Pushtetit Lokal </li></ul><ul><li>Trajnimi I moderatorëve lokal </li></ul>
 7. 7. Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I <ul><li>Informimi I organeve të pushtetit vendor, administratës, kryetarëve të fshatrave dhe komunitetin </li></ul><ul><li>Identifikimi I “pikave të forta” në komunitet dhe bërja e mundur që grupet vulnerabile (në nevojë) të cilët janë tradicionalisht të përjashtuar të jenë pjesë e këtij proçesi. </li></ul><ul><li>Identifikimi I mundësive të pjesmarrjes </li></ul><ul><li>Identifikimi I teknikave dhe mjeteve të cilat do të përdoren për përfshirë të gjithë aktorët e rëndësishëm në këtë proçes </li></ul>
 8. 8. Aktivitet që do zhvillohen për implementimin Fazës së II <ul><li>Takimi I parë rajonal </li></ul><ul><li>Takimi I dytë Rajonal </li></ul><ul><li>Takimi I parë I këshillit të Buxhetimit me Pjesmarrje </li></ul><ul><li>Karvani I Buxhetimit me pjesmarrje </li></ul><ul><li>Hartimi I Studimeve të Visibilitetit </li></ul><ul><li>Takimi I dytë I Këshillit të të Buxhetimit me pjesmarrje </li></ul><ul><li>Shpjegimi për komunitetin I të gjithë proçesit të përzgjedhjes së Prioriteteve </li></ul><ul><li>Prezantimi I buxhetit me prioritetet nga Këshilli I buxhetimit me Pjesmarrje </li></ul>
 9. 9. Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I I <ul><li>Takimi i I </li></ul><ul><li>Kryetari/drejtuesit e Departamenteve prezantojnë inisiativën Buxhetimi me Pjesmarrje, buxhetin e vitit 2004, si dhe komptetencat e Pushtetit lokal </li></ul><ul><li>Takimi i II </li></ul><ul><li>Realizimi I Takimeve përgatitore me komunitetin </li></ul><ul><li>Hartimi I Listës së nevojave </li></ul><ul><li>Ndarja në grupe duke iu referuar kompetencave </li></ul><ul><li>Renditja e prioriteteve </li></ul><ul><li>Zgjedhja e 2 përfaqësuesve për çdo zonë – kriteret </li></ul>
 10. 10. Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I I <ul><li>Takimi I parë I këshillit të Buxhetimit me Pjesmarrje </li></ul><ul><li>Prezantimi i pjesmarrësve </li></ul><ul><li>Krijimi i marrëdhënieve poziteve midis njëri - tjetrit </li></ul><ul><li>Prezantimi i listës së prioriteteve për çdo zonë shpjegimi i i aktiviteteve që priten të ndodhin trajnimi i përfaqësuesve në lidhje me </li></ul><ul><li>Punën në grup </li></ul><ul><li>Zgjidhje konflikti </li></ul><ul><li>Roli i përfaqësuesve </li></ul><ul><li>Aftësitë komunikuese </li></ul><ul><li>Shpjegimi dhe të kuptuarit e ciklit të buxhetit </li></ul>
 11. 11. Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I I <ul><li>Krijimi e një kuptimi përbashkët dhe të qartë në lidhje me prioritetet e secilës zonë </li></ul><ul><li>Vlerësimi I kostos për të gjitha prioritete </li></ul><ul><li>Analizimi I burimeve për çdo prioritetet </li></ul><ul><li>Rënia dakort për listën përfundimtare të prioriteteve e cila do të propozohet për tu përfshirë në buxhetin e ardhshem </li></ul>
 12. 12. Kalndari I buxhetit <ul><li>Caktohet itenirari I realizimit te Buxhetit dhe aprovimit te tij </li></ul>

×