Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Marketing meetup online marketing alapok 0. - 2014 június 2

388 views

Published on

Online Marketing Alapok. Bevezető az Online Marketing mini meetup-okhoz. A témák megemlítése a szerződéstől, a keresőoptimalizáláson keresztül, az ügynökségi díjazásig.

Published in: Marketing
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Marketing meetup online marketing alapok 0. - 2014 június 2

 1. 1. Marketing - Budapest Online Marketing Alapok 0. rész Maczkó István
 2. 2. Marketing - Budapest Bevezető - Keresőoptimalizálás példa Elkészült a honlapom, optimalizáljátok … A Google több száz paramétert vesz figyelembe, amikor megjeleníti a keresési eredményeket. Jónéhány technikai paramétert is → ezeknek ott kell lennie a honlapon (egyedi title és description, breadcrumbs stb.) hirdessétek ... A hirdetési díjak változnak a hirdetés minőségétől függően, ebben a landing page is benne van (több tíz - több száz paraméter) …
 3. 3. Marketing - Budapest Komplex rendszerek Honlap Shop Webmester eszközök Mobil App Places for business Google Merchant Center Google+ pages Helyek Oldalak Posts Ads Insights Twitter, Pinterest, Blogger, Slideshare, FB Apps, Foursquare, Google+ interactive post, Linkedin CRM, Customer Service Mobil verzió Apps Nem csak a honlaphoz, de egymáshoz is kapcsolód(hat)nak!
 4. 4. Marketing - Budapest Honlapok Hány ember kell egy honlaptervezéshez? Grafikus, Sitebuilder, Programozó, UX szakértő, Projektvezető, SEO-s, Hirdetési szakember, Tesztelők Mi van ha nem működik? Szerver, Tárhely Tartalommenedzselő rendszer Sablon Egyedi funkciók Hibás feltöltés Hack (megelőzhető?)
 5. 5. Marketing - Budapest Jog Szerzői jog Felhasználási, változtatási stb. Adatok Mérési adatok Kinek van hozzáférése Naplózás Sok rendszer támogatja a változáskövetést - ki, mit csinált Mindenki a saját profiljával jelentkezzen be - nincs közös. Nagyon sok helyen láttuk, hogy a cég vezetőinek fogalma sincs róla, hogy kik látják a honlapjuk, webáruházuk adatait (akár teljes bevétellel, darabszámmal stb.)
 6. 6. Marketing - Budapest Díjak Sok hirdetési rendszer valósidejű online licitálással működik. A díjakat csak becsülni lehet. A díjak mértéke nem csak az ügynökségtől függ!! A cégen belül is közreműködés kell - pl. landing page-k átalakítása - mert e nélkül becsülni is nagyon nehéz. A fiók a megrendelőé! Adwords, Facebook, Linkedin stb. azt a modellt támogatja, hogy az ügyfél saját maga fizesse a díjaikat és az ügynökség csak kezelje a fiókot (külön díjért) → ügynökséget váltok,megmaradnak az adataim Üzleti oldalak, hely regisztrációk stb. is a megrendelőé
 7. 7. Marketing - Budapest Kapcsolódások - miért így jelenik meg?
 8. 8. Marketing - Budapest Elvárások Mérhetőség Analytics, Webmaster tools, Facebook Insights, Adwords, Facebook Ads manager ... Érdekeltség A leghosszabb távon érdekelt szakértőt vonjátok be a munka elejétől (SEO, Hirdetési, Social Media szakember) - nekik fontos, hogy jó honlapotok, megjelenésetek legyen. Az érdekeltségi alap legyen mérhető és tényleg azt mérjük.
 9. 9. Marketing - Budapest Közös munka Mindenki munkája hat a másikéra, sokszor azonnal és drasztikusan. Az érdekeltségnek közösnek, vagy legalább felügyelhetőnek kell lennie minden fél számára. Online világban gyorsan lehet látni az eredményeket és gyorsan lehet változtatni → Hagyományos munkafolyamatok sokszor lassúak
 10. 10. Marketing - Budapest Miről lesz szó a többi alkalommal Fiók struktúrák és kapcsolatok Technikai követelmények - lehetőségek Mit és hol mérjünk Díjazási modellek - együttműködés Adwords, Facebook Google SEO http://static.googleusercontent.com/media/www.google.hu/en/hu/intl/hu/ webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide-hu.pdf

×