Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ppda sksr (powerpoint 2010)

1,229 views

Published on

  • Be the first to comment

Ppda sksr (powerpoint 2010)

  1. 1. PENGENALAN Bilik Sumber Pencegahan dadah SK Simpang Rengam telah ditubuhkan pada tahun 2011. Iaditubuhkan bertujuan untuk memberi kesedaran kepada pelajar tentang bahayanya dadah dan kesannya jika mengambil dadah pada diri, masyarakat dan negara. Pada tahun 2012 bilik ini telah dipilih manyertai pertandingan Pendidikan Pencegahan dadah mewakili peringkat Daerah Kluang.
  2. 2. KE ARAH MELAHIRKAN GENERASI BEBAS DARIPADA GEJALA DADAH
  3. 3. SEKOLAHBEBAS DADAH 2012
  4. 4. MELAHIRKAN PELAJAR YANG MEMPUNYAI KEMAHIRAN MEMBIMBING DAN MEMUDAHCARASERTA MAMPU MENGGUNAKAN KEMAHIRAN TERSEBUT UNTUK MEMBIMBING RAKAN-RAKAN LAIN BAGI MENCAPAI VISI SEKOLAH BEBAS DADAH 2012
  5. 5. • MELAHIRKAN PENGETAHUAN ASASSEBAGAI PEMBIMBING RAKAN SEBAYA DAN FASILITATOR YANG BAIK. • MEMILIKI SIKAP POSITIF SEBAGAI PEMBIMBING RAKAN SEBAYA YANG BAIK. • MAMPU MENGENDALIKAN AKTIVITI-AKTIVITI PENDIDIKANPENCEGAHAN DADAH DENGAN BERKESAN.
  6. 6. Bahawasanya Kami Rakyat Malaysia BerikrarUntuk Menjauhkan Diri Dari Dadah Pada Setiap Masa Dengan: Memenuhi Masa Lapang Dengan Kerja-Kerja Yang Berfaedah Melibatkan Diri Dalam Aktiviti aktiviti Yang Berguna Dan Berfungsi Kepada Masyarakat Menjadi Rakyat Berilmu, Berakhlak Mulia Dan Mengamal Cara Hidup Sihat Dan Cergas Menyediakan Diri Untuk Mengisi Keperluan Wawasan Membantu Segala Usaha Bagi Membebaskan Negara Malaysia Dari Ancaman Dadah.
  7. 7. RANCANGAN TAHUNAN PPDA 2012BIL PROGRAM PELAKSANAAN CATATAN PERATUS AKTIVITI YANG TELAH DIJALANKAN1. AZAM TAHUN JANUARI BARU2. MINGGU ANTI FEBRUARI TELAH DIJALANKAN DADAH3. JOM SIHAT MAC 5%4. PROGRAM APRIL ANTI ROKOK5. DENGARLAH MEI - JUN PESAN SAYANG 95%6. MESEJ DARI ... JULAI7. MERDEKA TANPA DADAH OGOS - SEPT8. KAMI KANAK- OKTOBER KANAK CERIA
  8. 8. SUDUT PPDASK SIIMPANG RENGAM
  9. 9. KEPADA:PN SAIRA BANU BINTI OMAR KHAN PENSYARAH KRT 3013

×