Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Senderisme. De Puçol a les Penyes Guaita.

1,210 views

Published on

Presentación para explicar una ruta de senderismo entre Puzol y las Peñas Guaita, es el inicio del GR10.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Senderisme. De Puçol a les Penyes Guaita.

 1. 1. SENDERISME
 2. 2. Què son els GR i els PR? Els senders de G ran R ecorregut i de xicotet ( P equeño) R ecorregut son una xarxa de itineraris peatonals balisats , formats per la connexió de sendes, camins, veredes, pistes, ... que tracta d’evitar el trànsit per carreteres asfaltades i el tràfic de vehicles.
 3. 3. A qui van orientats? Els GR i PR estan destinats a tothom que li agrada caminar, gaudir de la natura, observar el paisatge i conèixer tot allò que li ofereix la marxa.
 4. 4. Les indicacions dels senders faciliten la marxa, però el seu recorregut es por fer en un o altre sentit i amb la durada que tu desitges, en ocasions hi ha desviacions que permeten accedir a monuments o indrets de singular interès. Com es fa aquest esport?
 5. 5. No es necessari tindre unes condicions excepcionals ni una edat determinada. Qualsevol persona que gaudeix de caminar o de les excursions heu pot practicar. La forma física es important?
 6. 6. Per on passa la senda? En ocasions es passa per poblacions a on es possible aprovisionar-se o allotjar-se, d’aquesta forma no cal portar molt de pes damunt.
 7. 7. Denominació dels senders.
 8. 9. Senyalització dels senders
 9. 10. Roig -> GR Groc -> PR Verd -> SL
 10. 11. Ruta de senderisme GR_10
 11. 12. GR 10 des de Puçol fins Lisboa
 12. 13. Detall del GR 10 al seu pas per la Comunitat Valenciana
 13. 14. GR 10 des de Puçol fins a Gatova i la curva de nivell. Modificat per “Senda Verda”.
 14. 15. L’escala Tots els planols i mapes al ser representats gràficament mantenen una relació amb la realitat.
 15. 16. L’escala II 250 m. en la realitat. 1cm en el mapa 1:25000 500 m. en la realitat. 1cm en el mapa Mapa cartogràfic i mapes de l’ejercit 1:50000 1000 m. en la realitat. 1cm en el mapa Mapes de carretera 1:100000 EQUIVAL UTILITAT ESCALA
 16. 18. Com realitzar el perfil d’un sender? 1. Trazar una linia des de l’origen fins al desti. 2. Fabricar-se una regla amb l’escala del planol, per determinar els punts a on es troven les curves de nivell 3. Realitzar una gràfica entre les distàncies i les curves de nivell.
 17. 19. Tossal de la Costera Penya Guaita
 18. 20. Recomanacions en la Natura . No abandones ni enterres el fem. Cura amb el foc. Respecta l’aigua. No acampes per lliure. Respecta la flora i la fauna. Creua sempre els bancals llaurats per les sendes. Respecta els camins, les travesses sols serveixen per compactar i deteriorar el terreny.

×