Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Turvavartti: Ilmoita turvallisuushavainnostasi

1,759 views

Published on

Ympäristöhuoltoalan tammikuun turvavartti.

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Turvavartti: Ilmoita turvallisuushavainnostasi

  1. 1. Ilmoita turvallisuushavainnoistasi! TAMMIKUU
  2. 2. Miksi odottaa vahinkoon asti? – Estä vahinko ilmoittamalla havainnostasi! Yhtä työtapaturmaa kohden tapahtuu usein kymmeniä tai satoja vaaratilanteita. Esimerkki huonokuntoisista jäteastioiden kauluksista: • Kuljettaja havaitsee huono- kuntoisen jäteastian kauluksen ja ilmoittaa siitä heti eteenpäin. • Astia voidaan korvata uudella, eikä se aiheuta tapaturmaa irrotessaan hissistä kesken tyhjennyksen. VAKAVAT TAPATURMAT LIEVÄT TAPATURMAT MATERIAALIVAHINGOT LÄHELTÄ PITI -TILANTEET VAARAT, PUUTTEET JA ONGELMAT © Työterveyslaitos 2016
  3. 3. LASSILA&TIKANOJA © Työterveyslaitos 2016 Miksi et ilmoita havaitsemastasi turvallisuuspuutteesta tai -ongelmasta? ?
  4. 4. Vain tietoon tulleisiin ongelmiin voidaan puuttua Sinä olet avainhenkilö oman työsi ongelmien ja vaarojen havaitsemisessa ja niistä ilmoittamisessa. • Esimiehesi/työnantajasi eivät liiku kentällä, eivätkä saa ongelmista tietoa kuin sinulta. • Asiakas taas ei osaa ajatella omaa keräyspaikkaansa kuljettajan työn näkökulmasta. © Työterveyslaitos 2016 I L M O I TA havaitsemistasi ongelmista ja epäkohdista viipymättä ennen kuin työkaverisi tai sinä loukkaannutte. T I E S I T KÖ , että epäkohdasta ilmoittaminen on myös lakisääteinen velvollisuutesi?
  5. 5. Oman työpaikan turvallisuus- havaintojärjestelmä © Työterveyslaitos 2016 • Miten ilmoitetaan ja kenelle? • Miten ilmoitukset käsitellään? TAV O I T T E E N A ei ole etsiä syyllisiä, vaan tapahtumaan vaikuttaneita tekijöitä, jotta turvallisuuspuute voidaan poistaa!
  6. 6. Ilmoititko ongelmasta jo aikaa sitten, eikä mitään ole tapahtunut? • Kysy asiasta, sinulla on oikeus saada tekemääsi ilmoitukseen palautetta ja kuulla, mitä asialle on tehty / aiotaan tehdä. • Joskus hyvän asian eteen kannattaa nähdä myös muistuttamisen vaiva. © Työterveyslaitos 2016 istock
  7. 7. Tuumasta toimeen… • Sovitaan, että jokainen kuljettaja tekee parin seuraavan työvuoron aikana vähintään yhden ilmoituksen • Ilmoittamisjärjestelmä tulee samalla tutuksi, ja ilmoittaminen on jatkossakin tuttua ja helppoa. © Työterveyslaitos 2016 Sekajätteessä toistuvasti pakkaa- matonta tuhkaa, joka pöllähtää kipattaessa. Asiakasta tiedotettava. Pilkkalankatu 3:ssa lumityöt tekemättä siirtoreitillä ja jäteastioiden ympärillä. Huonokuntoinen sekajäteastian kaulus, astia uusittava. Astian siirtoreitillä portaat. Astiat siirrettävä. Auton 26 ohjaamon nousukahvat irronneet/klenksuvat, korjattava. Jäteastiat lastauslaiturilla, eikä paikassa ole saksi- nostinta tai luiskaa niiden alastuomiseen. Ehdotan, että astiat siirretään maan tasalle rakennuksen vasemmalle sivulle.

×