Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

ezintasuniraunkorra 15 ariketa

319 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

ezintasuniraunkorra 15 ariketa

  1. 1. EZINTASUN IRAUNKORRA 15.ariketa: Prestazioa hartzeko eskubidea: - Altan dago. 57urte eta 6 hilabete – 20 urte = 37 urte eta 6 hilabete. 37 urte eta 6 hilabete = 450 hilabete. 450 hilabeteen laurdena = 112 hilabete behar ditu prestazioa hartzeko. 112 hilabeteen bosteza = 22 hilabete behar ditu azkenengo 10 urteetan. - Kotizazio minimoa izan behar du prestazioa jasotzeko: 1-1-1983 31-12-2002 = 7305 egun. 1-1-2003 15- 07-2008 = (lan partziala): 2023 = 405 egun 5 405 x 1,5 = 608 egun 7305 + 608 = 7913 egun. Hilabeteak kalkulatzeko: 7913/ 30 = 264 hilabete. 112 hilabete dira beharrezkoak prestazioa hartzeko, beraz, gure langilea prestazioa hartuko du. Prestazioa: Prestazio ekonomikoa kasu honetan %55-ekoa da. Langilea 52 urte edo gehiago dituenean, coefizientea zati 112 egin behar da (azkenengo 96 hilabetekoa), gure kasuan 98300 eurotakoa da, beraz, 98300/112 = 877,68 euro. Eskalaren arabera: 0-15 = %50 16-25 = %3/urte 26-35 = %2/urte. Lehenengo 15 urteengatik____________________________%50 10 urteengatik (16-25 artean)_________________________ %30 5 urteengatik (26-30 artean)__________________________ %10 GUZTIRA________________________________________ %90 877,68 x %90 = 789,91 euro. Beraz, portzentaia %75 (%55 gehiago, 55 urte baino nagusiago izateagatik, %20) 789,91 x %55 = 434,45 euro hilabetero. 789,91 x %20 = 157,98 euro hilabetero.
  2. 2. Legea: Ley general de la seguridad social 138 -140 artikuluak.

×