Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
COLEGIO SAGRADA FAMILIA (P.J.O.)        DEPARTAMENT D’HUMANITATS   C/POETA RICARD SANMARTI, 3   46020 VALENC...
COLEGIO SAGRADA FAMILIA (P.J.O.)  C/POETA RICARD SANMARTI, 3  46020 VALENCIA  Segon pas – el TREBALL -      (re...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Recensió d'un llibre de història

949 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Recensió d'un llibre de història

 1. 1. COLEGIO SAGRADA FAMILIA (P.J.O.) DEPARTAMENT D’HUMANITATS C/POETA RICARD SANMARTI, 3 46020 VALENCIA LA RECENSIÓ D’UN LLIBRE DE HISTÒRIA Llegir un llibre de història no és com llegir una novel·la. Cal armar-se de paper ibol·li, anotant tot i parant molta atenció. Aquesta és la clau per a poder traure profitde l’acte de llegir amb una intenció acadèmica. I li trauràs sempre molt més profit alllibre si fas una recensió. Mai no oblidaràs allò que t’interessava del llibre. Potser alfutur llegir la recensió te puga resultar útil. Recorda que més val llapisera curta quememòria llarga. Aquestes són les indicacions per a poder fer una bona recensió d’un llibre deHistòria o Geografia. Primer Pas – l’ ESBORRANY - (llegir atentament i prendre notes) • Títol, autor, any de la primera edició i lloc de l’edició. Identificació de l’editorial i la col·lecció en la qual s’ha publicat. • Fitxa amb la biografia i obra de l’autor. • Llegir i fer una fitxa amb un resum breu del preàmbul o pròleg. Si està feta per un altra persona que no és l’autor, dir qui és i una breu ressenya biogràfica. • Prendre notes: o Elaboració de notes o fitxes per capítols, apartats o subapartats. Cal anotar en cadascuna de les fitxes les dades, frases o idees que consideres més importants, indicant SEMPRE al costat de cada nota el número de pàgina on està. Tanmateix, deus indicar al peu de cada fitxa o de cadascuna de les entrades en la fitxa les carències que has observat, valoracions personals, opinions sobre el tema, la redacció, la idea, possibles interpretacions o referències que te vinguen al cap... És a dir, tot allò que cregues pot ser útil, sense pensar. Ja descartarem a la fi del treball allò que no ens interesse, però ara allò important és escriure tot allò que te pase pel cap. o Classificació de la informació: Una volta has acabat de llegir i anotar tot allò referent a un capítol, deus revisar les anotacions i fer un resum amb les idees més importants i unes conclusions generals.
 2. 2. COLEGIO SAGRADA FAMILIA (P.J.O.) C/POETA RICARD SANMARTI, 3 46020 VALENCIA Segon pas – el TREBALL - (redacció de la recensió i les conclusions)• Portada del treball: Nom de l’alumne, assignatura, professor i data. Fitxa bibliogràfica del llibre: Autor, títol, editorial, col·lecció i any de publicació.• Índex.• Breu biografia de l’autor i la seua obra.• Síntesi o resum del llibre. T’hauràs d’ajudar de les fitxes fetes a l’esborrany.• Conclusions: o Valoració: Utilitat i/o importància del llibre, tant a l’estructura com al tema tractat o tesi que defensa. Pots fer valoracions de la qualitat i conveniència de les il·lustracions, gràfics, fotografies, mapes, glosaris, bibliografia, apèndixs o qualsevol altre element que hi haja. o Opinió personal: T’ha agradat o no i per què. A més pots opinar sobre la tesi que defensa el llibre o sobre qualsevol aspecte que t’haja cridat especialment l’atenció. El professor de Geografia, Història i Ciències Socials Josep Manel Gil.

×