Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Soorten massage

Een massage is het ritmisch kneden, wrijven of strijken van het huidoppervlak en onderliggende
spieren. H...
Veel gezondheidsklachten worden tegenwoordig veroorzaakt door spanning. Stress verstoort de
functies van het lichaam. Bij ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Soorten massage

465 views

Published on

Een massage is het ritmisch kneden, wrijven of strijken van het huidoppervlak en onderliggende spier...

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Soorten massage

  1. 1. Soorten massage Een massage is het ritmisch kneden, wrijven of strijken van het huidoppervlak en onderliggende spieren. Het is mogelijk om dit met je handen te doen of op mechanische wijze met behulp van apparatuur. Iemand die opgeleid is om dit soort van werk te doen wordt een masseuse of masseur genoemd. De inzet massage Een massage kan worden gegeven om stijfheid of kramp te verminderen. het wordt ook ingezet voor het verbeteren van de bloedsomloop en om je spieren te ontspannen. Door een sportmassage kan je lichaam zware inspanningen beter verduren. Als je krachtig masseert zorgt dit voor een betere bloodsomloop en een snellere afvoer van afvalstoffen. Een tedere massage is verzachtend voor de sensorische (gevoels-)zenuwen. Het is niet bewezen dat masseren vetweefsels en vet verandert of verminderd. Wanneer mensen hun lichaam niet mogen of kunnen bewegen vanwege verlamming of ziekte kan er een speciale massagetechniek gegeven worden die de spieren weer activeert. Ontspanning en masseren Stress zorgt constant voor een spanning in de spieren. Een massage helpt bij de bewustwording en toont je hoe de spanning in je lichaam zich manifesteert. Massagetherapeuten geloven dat deze stress het doorstromen van energie en doorbloeding blokkeert. Dit uit zich in vermoeidheid, zwaarmoedigheid, beperkte bewegingen, verminderde flexibiliteit van de spieren en meer kans op allerlei blessures en overbelasting. Gifstoffen worden opgehoopt in het lichaam. Masseren vermindert de stress in het lichaam en gebruikt de energie afkomstig van binnenuit om te genezen.
  2. 2. Veel gezondheidsklachten worden tegenwoordig veroorzaakt door spanning. Stress verstoort de functies van het lichaam. Bij massagetherapie wordt het hele lichaam erbij betrokken. Het is in te zetten bij migraine, problemen met de spijsvertering of de ademhaling, artritis,blessures en bij klachten in de nek,benen,schouders en onderrug. De behandeling Een behandeling kan doorgaans 15 tot 90 minuten duren. Hoelang er gemasseerd wordt hang af van persoon tot persoon maar ook van de therapie. Tijdens de sessie kan door de pati?nt aangegeven worden waar de probleemgebieden zitten zodat de therapeut daar meer aandacht aan kan besteden. De soorten massage technieken Niet alleen vari?ren de soorten van massages, De soorten van technieken verschillen ook. De belangrijkste technieken zijn: ? Masseren over de breedte genaamd petrissage. ? Een lichte massage over de lengte van de spieren heet effleurage. ? Met vingertoppen of duimen de spier diep masseren genaamd frictie. ? Met de zijkant van de handen lichte klapjes geven op het lichaam. ? Knijpen van de spier over de breedte, het zogenaamde kneden. 2minutes2book

×