Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cuándo escribimos con b y con v

384 views

Published on

Mostra documental del projecte "¿Cuando escribimos con B y con V?" de l'assignatura Noves tecnologies de la informació i la comunicació en educació.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Cuándo escribimos con b y con v

 1. 1. Berta Madrid Rangel Noves tecnologies de Informació i laComunicació en Educació UOC – Curs 2012/13
 2. 2. CARACTERÍSTIQUES DELS APRENENTS Dos alumnes de la Unitat d’educació especial (USEE) pertanyents al Cicle Superior (6è de Primària) de l’escola Els Costerets. Un pateix Retard mental lleu i l’altre té un Trastorn d’Espectre Autista.
 3. 3. OBJECTIUS Aprendre a moure’s en el món de les noves tecnologies. Familiaritzar-se i utilitzar adequadament les TIC. Adquirir habilitats per millorar l’escriptura, ortografia i agilitat amb l’ús del ratolí i teclat. Participar activament en les activitats proposades. Aprendre els conceptes d’ús de la B i la V Diferenciar i aplicar correctament l’ús de la B i la V. Reflexionar sobre els aprenentatges adquirits.
 4. 4. ACTIVITAT 1:¿CONOCEMOS LAS NORMAS DE LA B I LA V? Es planteja oralment si coneixen les normes de la B i la V. Els alumnes hauran de participar oralment amb els continguts que recordin de l’ús de la B i la V.
 5. 5. USO DE LA B La mestra explicarà als alumnes la norma de la B tot interactuant amb l’ajuda del projector. Mitjançant la projecció els alumnes podran observar a la pantalla les normes i continguts importants de l’ús de la B.
 6. 6. USO DE LA V Una vegada explicada la norma de la B es procedirà a continuar explicant la norma de la V tot interactuant amb el mateix projector. Mitjançant la projecció els alumnes podran observar a la pantalla les normes i continguts importants de l’ús de la V.
 7. 7.  A continuació es procedirà a posar en pràctica els coneixements adquirits sobre l’ús de la B i la V. En aquesta activitat haurande completar amb B o V segons correspongui.
 8. 8. ACTIVITAT 2: PALABRAS HOMÓFONAS ¿CON B O CON V? La mestra explicarà com hi ha paraules que sonen igual però que s’escriuen diferent. Amb l’ajuda del projector s’explicaran exemples de paraules homòfones.
 9. 9.  A continuació, després d’haver escoltat les explicacions pertinents hauran de realitzar un seguit d’activitats on, segons el context, hauran de seleccionar la paraula homòfona corresponent.
 10. 10. ACTIVITAT 3: ACTIVITATS DINÀMIQUES SOBRE L’ÚS DE LA B I LA V Distribuïda en tres activitats. Duració d’uns 15-20 minuts cadascuna. Activitat 1: Dictat de paraules amb B i V.
 11. 11. Activitat 2: Relacionar i completar amb les síl·labes adequades de les paraules corresponents.
 12. 12. Activitat 3: Sopa de lletres amb paraules amb B i V.
 13. 13. ACTIVITAT 4: AVALUACIÓ A mode d’avaluació es comprovarà per mitjà de dos jocs interactius l’aprenentatge que han fet sobre les normes d’ús de la B i la V. Joc 1: “Sabueso” Hauran de completar amb B o V per tal que el gos “Sabueso” pugui guanyar a Estrella.
 14. 14. Joc 2: “Velila al mando de la Ortonave” Amb les fletxes de direcciódel teclat hauran de moure la “ortonave” tot llençant meteorits cap a les paraules amb B o V que estan bé o malament escrites.
 15. 15. RESULTAT AVALUACIÓ JOC 1: “SABUESO”Alumne M Alumne P
 16. 16. RESULTAT AVALUACIÓJOC 2: “VELILA AL MANDO DE LA ORTONAVE” Alumne M Alumne PEncerts: 4 Errades: Encerts: 4 Errades:3 3
 17. 17. FI

×